Waar kun je gratis parkeren in Geleen?

Nina Geuskens
26 feb 2024

Ben jij regelmatig te vinden in de gemeente Sittard-Geleen? Bijvoorbeeld omdat je in Sittard werkt of omdat je het leuk vindt om naar de Geleense weekmarkt te gaan en er heerlijke lokale specialiteiten te kopen? Dan is het natuurlijk wel handig om te weten waar je goedkoop of gratis kunt parkeren in Sittard en Geleen. In deze blog focussen we ons op de plekken waar je goedkoop en gratis kunt parkeren in Geleen.

Waar kun je gratis parkeren in Geleen?

Parkeren in Geleen in de Marktgarage is het eerste uur gratis. Daarna betaal je slechts een euro per uur met een maximumtarief van €5 dagelijks. De uitzondering op deze regel is de zaterdag. Bovendien kun je gratis parkeren bij de Lidl in Geleen. Dit parkeerterrein is echter voor klanten van deze supermarkt bestemd.

Een gratis parkeerterrein vind je bij het zwembad Glanerbrook. Dit terrein is wel een stukje van het centrum af, maar hier kun je wel gratis parkeren in Geleen. Een tweede gratis parkeerterrein is de Giesekoul. In de gebieden met blauwe zone kun je gratis parkeren in Geleen voor twee uur, net zoals in blauwe zones van Heerlen en Weert ook.

parkeren op straat geleen

Eerste twee uur gratis parkeren

In het centrum van Geleen zijn verschillende plekken waar je de eerste twee uur gratis mag parkeren. Zo kun je je auto zetten op het Koningsplein (onderste gedeelte bij de Lidl), de Markt voor het stadhuis en het parkeerterrein aan de Elisabethstraat. Op deze plekken kun je van maandag tot en met vrijdag de eerste twee uur gratis staan.

Hoe werkt de eerste 2 uur gratis parkeren (in Geleen)?

Als je op het Koningsplein, de Markt of het parkeerterrein aan de Elisabethstraat gratis wilt parkeren, hoe werkt het betalen dan? Het parkeergeld betalen kan ofwel gelijk via een ticket van de automaat ofwel achteraf middels een parkeer-app. Hoe dit precies werkt lees je hieronder:

Betalen via automaat

Als je op één van bovenstaande locaties wilt parkeren, kun je vooraf een ticket kopen bij de automaat. Met dit parkeerticket kun je van maandag tot en met vrijdag maximaal 2 uur gratis parkeren. Als je langer dan twee uur wilt parkeren, dan kun je dat aangeven op de parkeerautomaat. Na de eerste twee uur geldt het standaardtarief van € 1,90 per uur. Betaling kan worden voldaan middels betaalpas of contant geld.

Betalen via de parkeer-app

Tegenwoordig gebruiken steeds meer mensen een parkeerapp om hun parkeerkosten te betalen. Dit is ook mogelijk bij de bovengenoemde parkeergelegenheden. Het fijne aan de parkeerapp is dat je hiermee pas achteraf hoeft te betalen en dus niet van tevoren hoeft in te schatten hoe lang je wegblijft. Je kunt dus zo lang in Geleen blijven als je zelf wenst. Wil je middels deze applicatie gebruikmaken van de eerste 2 uur gratis parkeren op het Koningsplein, de Markt of het parkeerterrein aan de Elisabethstraat? Dan kun je de app zoals gewoonlijk gebruiken. Zet deze gelijk aan via de provider zodra je geparkeerd bent. De zonenummers zijn als volgt:

  • Parkeerterrein Koningsplein: 20770
  • Parkeerterrein Markt: 20780
  • Parkeerterrein Elisabethstraat: 20790

Betaald parkeren in Geleen Centrum

Wil je jouw auto in Geleen parkeren op straat of op een openbaar parkeerterrein? Dan betaal je gemiddeld €1.90 per uur. Het maximale dagtarief voor op straat parkeren is vanaf 1 januari 2021 komen te vervallen. Op deze plekken betaal je bij een parkeerautomaat of online via een parkeerapp. Je kunt ook je auto zetten op de parkeerplaats van Albert Heijn op de Rijksweg Zuid. Hier betaal je €2 per uur. Ook weten waar je voordelig in Roermond kunt parkeren? Klik dan hier!

Welke parkeerterreinen zijn er in Geleen?

Wanneer je jouw auto veiliger of langer wilt parkeren in Geleen, dan zijn parkeerterreinen een betere optie dan parkeerplaatsen aan straat. In Geleen vind je de volgende bekende parkeerterreinen:

  • Elizabethstraat
  • Martin Lutherkingplein
  • Koningsplein
  • Markt
  • Oude Maastrichterweg

Op deze parkeerterreinen kun je wel op zon- en feestdagen gratis parkeren.

Related Posts

nieuwe auto inrijden

Moet je een nieuwe auto inrijden?

Nieuwe auto’s hebben een magische aantrekkingskracht; de glimmende lak, het frisse interieur en de belofte van probleemloos rijplezier. Maar voordat…

Lees meer »

gewicht auto trekken

Hoeveel gewicht mag mijn auto trekken?

Het is een vraag die menig autobezitter zichzelf stelt: hoeveel mag mijn auto eigenlijk trekken? Of je nu met een…

Lees meer »

beginners auto

De top 15 beste beginners auto’s

Het kiezen van je eerste auto is een spannende, maar soms overweldigende ervaring. Met zoveel opties op de markt kan…

Lees meer »