Waar kun je gratis of goedkoop parkeren in Heerlen?

Frits Pieper
08 jan 2024

Heerlen is een veelzijdige stad in Zuid-Limburg, die vooral bekendstaat om zijn vele culturele evenementen, zoals Cultura Nova. Of je om die reden de stad wilt bezoeken of vanwege werk, de winkels of ontspanning, het vinden van een goedkope parkeerplek kan een uitdaging zijn. Zo ook bijvoorbeeld in het Limburgse Valkenburg. Ga je op je reis door Zuid-Limburg ook nog naar deze toeristische trekpleister? Lees dan hier waar je in Valkenburg goedkoop en gratis kunt parkeren. Deze blog zal dieper ingaan op de vraag: waar kun je parkeren in Heerlen?

Wat kost parkeren in Heerlen centrum?

Wanneer je in Heerlen centrum op straat parkeert, moet je circa €1 per uur betalen. Parkeergarages het Maankwartier en de parkeergarage aan de centrumzijde vragen €2.00 per uur. De overige Q-Parks in Heerlen hanteren een parkeertarief dat ligt tussen de €2.40 en €3.00 per uur. Dit is niet anders in parkeergarages in nabijgelegen steden. Lees hier meer over bijvoorbeeld parkeren in Sittard of parkeren in Roermond. 

Kun je gratis parkeren in Heerlen?

In het stadscentrum van Heerlen kun je niet gratis parkeren. Ga je echter een dagje naar de woonboulevard in Heerlen? Hier zijn genoeg gratis parkeergelegenheden voor de deur van een groot aantal woonwinkels. Ondanks de vele gratis parkeergelegenheden is dit helaas een minder aantrekkelijke optie als je van plan bent om naar de binnenstad te gaan. De woonboulevard in Heerlen ligt namelijk op een halfuurtje lopen van het centrum en er rijdt met uitzondering van een stoptrein geen bus naar het centrum. Parkeren bij het Belastingkantoor in Heerlen is niet mogelijk, tenzij je werkzaam bent bij de Belastingdienst.

Goedkope parkeerplekken in Heerlen

Op de grens van Nieuw Eyckholt en de Looierstraat ligt een groot parkeerterrein waar je voor slechts één euro de hele dag kunt parkeren in Heerlen. Deze parkeerplaats bevindt zich op een paar honderd meter van winkelcentrum ’t Loon en op zo’n 12 minuten lopen van het centrum. Het terrein ligt langs de N281 afslag Heerlen-Centrum en is daarom prima bereikbaar. Er zijn genoeg parkeerplaatsen waardoor je eigenlijk altijd wel verzekerd bent van een parkeerplek.

Waar kun je gratis of goedkoop parkeren in Heerlen?

Kosten parkeren blauwe zone in Heerlen

De blauwe zones vind je in de Heerlense wijken Aarveld, Bekkerveld en Schaesbergerveld. In de blauwe zones kun je gratis parkeren, maar er zitten een paar voorwaarden aan verbonden. Ten eerste mag je maximaal twee uur parkeren in een blauwe zone. Bovendien moet je altijd een parkeerschijf in je auto achterlaten. Wil je langer parkeren in de blauwe zone, dan kan dit wanneer je een ontheffing bij de gemeente hebt aangevraagd. De blauwe zones gelden tot 18:00 doordeweeks en op zaterdag. Donderdag geldt de blauwe zone tot 21:00 in verband met de koopavond.

Kosten van een parkeergarage in Heerlen

De kosten van de overige parkeergarages in Heerlen kunnen variëren. Anno 2024 zijn dit de actuele prijzen per uur:

 • Maanplein: €2.40
 • Q-Park ’t Loon: €3.00
 • Q-Park Teleparking: €3.00
 • Q-Park Theater Heerlen Parking: €3.00
 • Q-Park Raadhuisparking: €3.00
 • Q-Park Putgraaf: €3.00
 • Q-Park De Klomp: €3.00
 • Q-Park Corio Center: €3.00

Kosten voor parkeren bij station Heerlen

Wanneer je met het openbaar naar of van Heerlen reist is de P+R parkeerplaats bij het station een perfecte plek om goedkoop te parkeren in Heerlen. Het terrein is afgesloten met slagbomen, 24/7 bereikbaar en het ligt direct naast het station. Wanneer je een reiziger bent, dus een OV-chipkaart of NS- Business Card hebt, geldt er een maximaal dagtarief van €4,-. Wil je liever een auto huren om Heerlen te verkennen in plaats van met het openbaar vervoer te reizen? Lees hier meer over een personenauto huren in Heerlen bij Adrem Limburg.

8 reacties

 1. John Starosciak op 13 juli 2019 om 11:37

  Dichtbij het centrum in Heerlen kun je dagelijks na 18:00 uur en in het weekend gratis parkeren op het parkeerterrein van de belastingdienst aan de Kloosterweg 22 in Heerlen.

  • Frits Pieper op 13 juli 2019 om 17:56

   Bedankt voor de aanvulling John!

  • Anita Burgers op 26 maart 2023 om 09:35

   Parkeren bij de belastingdienst is uitsluitend voor het personeel. Staat ook duidelijk aangegeven.

 2. Ei op 24 mei 2022 om 18:02

  Leuk voor de bewoners die nu door deze informatie het nakijken hebben. Hun bezoek gast maar op het dak zitten. Laat ze bij u voor de deur gratis parkeren.

 3. Co Ei op 3 december 2022 om 15:39

  Burggraafstraat geliefde plek voor personen die de hele dag hun auto daar parkeren. Eigen bezoek of hulpen etc. etc. kunnen de pot op. Als hun de auto maar gestald hebben en wel gratis. Houd je tenminste wat over van hetgeen de baas betaald aan reiskosten.

 4. Nicole op 12 juni 2023 om 10:14

  In de Diepenbrockstraat kun je gratis parkeren. Ook ligt er op het einde van deze straat, waar de Gouverneurstraat begint, een (klein) gratis parkeerterrein. Het kan er overdag druk zijn. 10 min lopen naar ‘t Loon.

  • Frits Pieper op 12 juni 2023 om 10:56

   Dankjewel voor de goede tip, Nicole!

   • Mehmet op 24 mei 2024 om 15:33

    Ik krijg en geen parkeervergunning omdat ik in de centrum woon, en de blauwzones zijn semibetaalt parkeren. Wat moet ik nu doen? Binnenkort wou ik gaan beginnen met werken, maar war demotiverend is het als ik in de regen, gladde wegen moet gaan fietsen.

Laat een reactie achter

Related Posts

beginners auto

De top 15 beste beginners auto’s

Het kiezen van je eerste auto is een spannende, maar soms overweldigende ervaring. Met zoveel opties op de markt kan…

Lees meer »

private lease auto overnemen

Kun je de private lease van een auto overnemen?

Een private lease is een flexibele en kosteneffectieve manier om een ​​auto te gebruiken zonder het eigendom ervan te bezitten….

Lees meer »

Blauwe aut0

Wat is een hatchback?

Hatchbacks zijn een veel voorkomend gezicht op de wegen over de hele wereld. Waarschijnlijk heb je er onbewust al vele…

Lees meer »