Gratis en goedkoop parkeren in Heerlen

Frits Pieper
04 dec 2015

Aangezien we bij Adrem Autoverhuur Limburg vaak de vraag krijgen bij onze vestiging in Heerlen waar je gratis en goedkoop kunt parkeren in Heerlen wilden wij het parkeren en de mogelijkheden eens gaan onderzoeken en toelichten. Wij snappen namelijk dat naast het voordelig huren van een auto je auto gratis parkeren in Heerlen ook erg handig is.

Betaald parkeren in Heerlen centrum

In het winkelcentrum van Heerlen de straten daarom heen kan alleen betaald worden geparkeerd. Er zijn genoeg parkeermogelijkheden in het en rondom het centrum van Heerlen. Er zijn namelijk 8 parkeergarages, 2 P&R voorzieningen, 2 parkeerterreinen en maar liefst 600 parkeerplaatsen langs de straat. Ook zijn er een aantal E-laadpunten waar je betaald je elektrische auto kunt opladen en betaald parkeren. Vaak kun je hier, maar maximaal één of twee uur staan. Dat betekent in veel gevallen teruglopen naar de parkeermeter om geld bij te gooien. Daarnaast is het tegenover andere parkeerplekken in de stad erg duur. In het centrum van Heerlen kost het parkeren in de parkeergarage ongeveer €2,50 per uur. Het straat parkeren in Heerlen is daarentegen wel wat goedkoper dan in parkeergarages, dit kost in het centrum €1,- per uur.  Dit is zonde van je geld, goedkoop of gratis parkeren in Heerlen is natuurlijk veel makkelijker.

Je hebt in het centrum van Heerlen de mogelijkheid om parkeerkosten te betalen bij de automaat of bij parkeerplaatsen langs de straat met je mobiel. In Heerlen is het ook zo dat je op zondagen moet betalen. De exacte tijden kun je op de verschillende infoborden of betaalautomaten in en rondom het centrum. Daarnaast is er ook informatie te vinden over het gratis parkeren in Heerlen op het internet.

Waar kun je goedkoop parkeren in Heerlen?

Wij hebben een paar goedkope en zelfs kosteloze alternatieven voor je op een rijtje gezet. Je moet dan wel bereid zijn een stukje te lopen en niet al te zwaar bepakt en bezakt zijn. Maar het zal je een hoop geld kunnen besparen.

Parkeerterrein Nieuw Eyckholt

Op de grens van Nieuw Eyckholt en de Looierstraat ligt een groot parkeerterrein waar je voor slechts één euro de hele dag kunt parkeren in Heerlen. Deze parkeerplaats bevindt zich op een paar honderd meter van winkelcentrum ’t Loon en op zo’n 12 minuten lopen van het centrum. Het terrein ligt langs de N281 afslag Heerlen-Centrum en is daarom prima bereikbaar. Er zijn genoeg parkeerplaatsen waardoor je eigenlijk altijd wel verzekerd bent van een parkeerplek, zelfs wanneer je met een personenbus gaat.

De kans is groot dat je een gratis parkeerticket kunt bemachtigen van iemand die het terrein net verlaat, al raden we dit formeel af. Officieel mag je namelijk geen parkeerkaartje doorgeven in verband met de verschuldigde parkeerbelasting.

Drossaardstraat

Ben je op zoek naar een plek waar je gratis kunt parkeren in Heerlen? Aan het einde van de Drossaardstraat, voorbij de Burggraafstraat, ligt een handjevol gratis parkeerplekken. Let wel: het stuk vóór de Burggraafstraat is enkel voor vergunninghouders! Vind je hier geen plek? Rijd dan de Drossaardstraat uit en volg de bocht naar links naar de Landvoogdstraat. Meteen rechts ligt een woonerf met een paar gratis parkeerplekken. Van hieruit is het ongeveer een kwartiertje lopen naar het centrum van Heerlen.

P+R Station Heerlen

Wanneer je met het openbaar naar of van Heerlen reist is de P+R parkeerplaats bij het station een perfecte plek om goedkoop te parkeren in Heerlen. Het terrein is afgesloten met slagbomen, 24/7 bereikbaar en het ligt direct naast  het station. Wanneer je een reiziger bent, dus een OV-chipkaart of NS- Business Card hebt, geldt er een maximaal dagtarief van €4,-.

Woonboulevard Heerlen

Ga je een dagje met de familie naar de woonboulevard in Heerlen? Hier zijn genoeg gratis parkeergelegenheden voor de deur van een groot aantal winkels. Ondanks de vele gratis parkeergelegenheden is dit een minder aantrekkelijk optie als van plan bent om naar de binnenstad te gaan. De woonboulevard in Heerlen ligt namelijk op een halfuurtje lopen van het centrum. Wel zou je jezelf prima een dag kunnen vermaken bij de verschillende woon- en meubelzaken die allemaal bij de Woonboulevard te vinden zijn.

Heb je Heerlen wel gezien en wil je een dag naar een andere stad in de omgeving van Heerlen? Wij hebben ook alles verteld over het gratis en goedkoop parkeren in Sittard.

Tips goedkoop parkeren Heerlen?

Weet jij nog andere plekken in het centrum waar je (wettig) goedkoop of gratis kunt parkeren in Heerlen? Laat het ons weten in een reactie! Uiteraard kun je voor een auto huren in de regio Heerlen bij ons terecht. Heb je vragen over het huren van een auto in de regio van Heerlen? Neem dan contact met ons op via de website. Wij helpen je graag verder!

 

Aan de in dit artikel verstrekte informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

7 reacties

 1. John Starosciak op 13 juli 2019 om 11:37

  Dichtbij het centrum in Heerlen kun je dagelijks na 18:00 uur en in het weekend gratis parkeren op het parkeerterrein van de belastingdienst aan de Kloosterweg 22 in Heerlen.

  • Frits Pieper op 13 juli 2019 om 17:56

   Bedankt voor de aanvulling John!

  • Anita Burgers op 26 maart 2023 om 09:35

   Parkeren bij de belastingdienst is uitsluitend voor het personeel. Staat ook duidelijk aangegeven.

 2. Ei op 24 mei 2022 om 18:02

  Leuk voor de bewoners die nu door deze informatie het nakijken hebben. Hun bezoek gast maar op het dak zitten. Laat ze bij u voor de deur gratis parkeren.

 3. Co Ei op 3 december 2022 om 15:39

  Burggraafstraat geliefde plek voor personen die de hele dag hun auto daar parkeren. Eigen bezoek of hulpen etc. etc. kunnen de pot op. Als hun de auto maar gestald hebben en wel gratis. Houd je tenminste wat over van hetgeen de baas betaald aan reiskosten.

 4. Nicole op 12 juni 2023 om 10:14

  In de Diepenbrockstraat kun je gratis parkeren. Ook ligt er op het einde van deze straat, waar de Gouverneurstraat begint, een (klein) gratis parkeerterrein. Het kan er overdag druk zijn. 10 min lopen naar ‘t Loon.

  • Frits Pieper op 12 juni 2023 om 10:56

   Dankjewel voor de goede tip, Nicole!

Laat een reactie achter





Related Posts

25 jaar Adrem Autoverhuur én een nieuwe vestiging!

“Daarvoor moet je echt niet bij mij zijn,” staat er op de website van Adrem Autoverhuur onder de foto van…

Lees meer »

milieubewust rijden

Alles over milieubewust rijden

In onze snel veranderende wereld wordt milieubewust rijden steeds belangrijker. De impact van traditionele voertuigen op het milieu is aanzienlijk,…

Lees meer »

auto leasen zonder bkr check

Auto leasen zonder BKR

Bij het leasen van een auto komt vaak een BKR-check om de hoek kijken en je vraagt je misschien af…

Lees meer »