Maak je auto winterklaar

Frits Pieper
13 dec 2017

Het kwik flirt alweer regelmatig met de nul graden. Vorst, sneeuw en strooizout zijn funest voor je auto. De hoogste tijd om je auto winterklaar te maken. Dat doen wij ook met onze auto’s, hier bij Adrem.

Slotontdooier

Bevroren slot? Gebruik slotontdooier of houd er een zakje met warm water tegen. Vergeet niet de slotontdooier buiten de auto te bewaren…

Rubbers behandelen

Voorkom vastgevroren portieren door de rubbers met zuurvrije vaseline in te smeren. Talkpoeder helpt ook.

Ruitontdooier

De snelste en makkelijkste manier om korte metten te maken met bevroren ruiten, is ruitontdooier. Al kun je natuurlijk ook ‘gewoon’ krabben. Of gebruik een ijsdeken, zodat je helemaal niet hoeft te krabben.

Sproeivloeistof

Vervang de zomervariant van je sproeivloeistof tijdig door antivries voor de winter.

Winterbanden

Vervang je zomerbanden tijdig door winterbanden. Omdat het in Nederland meer regent dan sneeuwt, is het ook een idee om regenbanden of vierseizoenenbanden te laten monteren. Die hoef je niet te verwisselen.

Accu

Je accu is niets meer dan een grote batterij, en batterijen kunnen slecht tegen lage temperaturen. Je accu ontlaadt sneller bij koude temperaturen en bij korte ritjes krijgt de dynamo geen kans de accu bij te laden. Rijd daarom niet alleen maar korte stukjes.


Het jij nog tips voor het winterklaar maken van je auto? Deel ze met onze lezers! Auto huren in Sittard bij Adrem? Dan zorgen we uiteraard voor een auto die helemaal winterklaar is! 

Laat een reactie achter

Related Posts

Blauwe aut0

Wat is een hatchback?

Hatchbacks zijn een veel voorkomend gezicht op de wegen over de hele wereld. Waarschijnlijk heb je er onbewust al vele…

Lees meer »

Nijlpaard

Mag een nijlpaard mee in een huurauto?

‘Waarom vraag je dat?’   ‘Gewoon, omdat ik nieuwsgierig ben.’   ‘Denk je dat dat past: een nijlpaard in een…

Lees meer »

gratis parkeren roermond

Goedkoop en gratis parkeren in Roermond

Roermond is een ontzettend leuke stad om te shoppen in de bekende Designer Outlet of het Retailpark. Ook de historische…

Lees meer »