Maak je auto winterklaar

Frits Pieper
13 dec 2017

Het kwik flirt alweer regelmatig met de nul graden. Vorst, sneeuw en strooizout zijn funest voor je auto. De hoogste tijd om je auto winterklaar te maken. Dat doen wij ook met onze auto’s, hier bij Adrem.

Slotontdooier

Bevroren slot? Gebruik slotontdooier of houd er een zakje met warm water tegen. Vergeet niet de slotontdooier buiten de auto te bewaren…

slot vastgevroren

Rubbers behandelen

Voorkom vastgevroren portieren door de rubbers met zuurvrije vaseline in te smeren. Talkpoeder helpt ook.

Ruitontdooier

De snelste en makkelijkste manier om korte metten te maken met bevroren ruiten, is ruitontdooier. Al kun je natuurlijk ook ‘gewoon’ krabben. Of gebruik een ijsdeken, zodat je helemaal niet hoeft te krabben.

Sproeivloeistof

Vervang de zomervariant van je sproeivloeistof tijdig door antivries voor de winter.

Winterbanden

Vervang je zomerbanden tijdig door winterbanden. Omdat het in Nederland meer regent dan sneeuwt, is het ook een idee om regenbanden of vierseizoenenbanden te laten monteren. Die hoef je niet te verwisselen.

Accu

Je accu is niets meer dan een grote batterij, en batterijen kunnen slecht tegen lage temperaturen. Je accu ontlaadt sneller bij koude temperaturen en bij korte ritjes krijgt de dynamo geen kans de accu bij te laden. Rijd daarom niet alleen maar korte stukjes.


Het jij nog tips voor het winterklaar maken van je auto? Deel ze met onze lezers! Auto huren in Sittard bij Adrem? Dan zorgen we uiteraard voor een auto die helemaal winterklaar is! 

Laat een reactie achter

Related Posts

luxe huurauto

Met een luxe huurauto door het heuvelland

De vakanties komen er langzaam aan en dat betekent natuurlijk leuke uitstapjes, dagjes weg en vakanties. Om mooie plekken te…

Lees meer »

rijden met aanhanger

Tips voor het rijden met een aanhanger

Wanneer je op vakantie gaat, aan het verhuizen bent of simpelweg spullen moet vervoeren, kan het wel eens zijn dat…

Lees meer »

distributieriem

Een versleten of kapotte distributieriem herkennen

Iedere auto heeft een distributieriem. Deze bevindt zich meestal aan de voorkant van de motor. Distributieriemen staan onder veel stress…

Lees meer »