Hoe is een huurauto verzekering geregeld?

Frits Pieper
12 feb 2023

Wanneer je een auto gaat huren, heb je meerdere autoverhuurders waaruit je kunt kiezen. Bovendien zijn er tig merken en type auto’s waaruit je moet kiezen. Hoe je het beste een huurauto kunt kiezen, lees je in deze blog. Daarnaast zijn er nog andere zaken waarop je moet letten, zoals de verzekering van de huurauto. Hoe ben je namelijk verzekerd als je in een huurauto rijdt? Wanneer je de auto huurt, zul je merken dat de huurprijs bijna altijd zonder de verzekering is. Toch ben je wettelijk verplicht om ook een autoverzekering af te sluiten.

Verschillende soorten verzekeringen huurauto

Wanneer je een auto gaat huren, dan heb je verschillende verzekeringsmogelijkheden zoals ook bij je eigen auto. Hieronder volgen de bekendste:

WA-verzekering huurauto

De WA-verzekering bij een huurauto is wettelijk verplicht in Nederland en alle landen binnen de Europese Unie. Hierbij wordt de schade vergoed die door jou is veroorzaakt aan personen of eigendommen. De verzekering is alleen van toepassing op andermans zaken en biedt geen dekking voor schade aan jouw auto.

Cascoverzekering huurauto

Een cascoverzekering bij je huurauto zorgt ervoor dat je bij schade aan de huurauto voor een groot deel minder aansprakelijk wordt gesteld en dus schade deels vergoed wordt. Binnen de casco verzekering wordt nog onderscheid gemaakt tussen een beperkt en een volledig casco. Met een beperkt casco ben je naast WA-verzekerd ook verzekerd tegen diefstal, schade aan de autoruit, inbraak en botsingen met wilde dieren. Een volledig casco wordt ook wel de allrisk verzekering van een huurauto genoemd. Dit is de verzekering met de uitgebreidste dekking. Bij een allrisk verzekering is de huurauto ook volledig gedekt tegen schade, ook als je er zelf verantwoordelijk voor bent.

bestelbus

Hoe zit het met het eigen risico bij huurauto verzekering?

Wanneer je een auto huurt, heb je te maken met een eigen risico bij de huurauto verzekering. Wil je meer weten over het eigen risico bij een huurauto? Lees dan deze blog. Je betaalt eigen risico, wanneer je gedurende de huurperiode van de auto schade aan het voertuig krijgt die niet verhaald kan worden op een tegenpartij. Je raakt bijvoorbeeld met parkeren een paaltje. Ook bij gevallen waarbij de tegenpartij niet achterhaald kan worden, betaal je met een verzekering eigen risico bij schade aan de huurauto. Denk hierbij bijvoorbeeld aan gevallen, waarbij iemand tegen je geparkeerde auto heeft aangezeten zonder een papiertje met gegevens achter te laten. Lees in deze blog meer over wat er gebeurt al er schade aan je huurauto optreedt.

Wanneer ben je verzekerd?

Wanneer je een auto huurt en meerdere personen zullen het voertuig besturen, dan heeft de autoverhuurder van iedere bestuurder geldige identificatiebewijzen en rijbewijzen nodig. De huurauto is alleen verzekerd, wanneer de verhuurder over deze documenten bezit. Wanneer een persoon de auto bestuurt, maar deze niet bekend staat bij de verhuurder dan is de auto kortom niet verzekerd. Lees in deze blog hoe je gedekt wordt, wanneer je een ongeval veroorzaakt hebt door rijden zonder winterbanden.

Hoge eigen risico’s bij Adrem Autoverhuur

Bij Adrem Limburg kennen we hogere eigen risico’s. Onze ervaring leert dat huurders voorzichtiger zijn, wanneer het eigen risico bij een huurauto hoger is. Dit risico kan echter tegen een extra vergoeding worden afgekocht naar een lager bedrag. De hoogte van het eigen risico en de vergoeding voor afkoop hangen af van welk voertuig je huurt. Voel je vrij om tijdens het reserveren naar de juiste bedragen te informeren.

Bij Adrem Limburg is het bovendien mogelijk dat meerdere personen de auto besturen, zonder dat hier extra kosten aan verbonden zijn. Wij verzoeken jou echter wel om een kopie van de identificatiegegevens en rijbewijs van elke bestuurder aan te leveren voordat de auto verhuurd wordt. Bij Adrem Limburg zijn alle auto’s WA- en casco verzekerd voor alle landen die behoren tot het dekkingsgebied van de groene kaart. De maximale WA-dekking is € 2,5 miljoen per gebeurtenis. Het overzicht van alle landen staat op de groene kaart die je in de huurauto vindt. Weet je niet zeker of jouw land van bestemming op de lijst staat? Neem contact met ons op!

 

bestelbus huren brunssum

3 reacties

 1. Alwie Weerink op 8 april 2018 om 18:09

  Ik wil een bestelbus af en toe huren. Ga hiermee een keuken wegbrengen.Hoe zit het met de aansprakelijkheid wanneer er bij het vervoer schade ontstaat.

  Alvast bedankt
  Alwie Weerink

  • Frits Pieper op 8 april 2018 om 21:07

   Beste Alwie,
   Bedankt voor je reactie. De spullen die je met een bus vervoert kun je het beste zelf verzekeren. Dat wordt niet door de verhuurverzekering gedekt, maar kun je makkelijk via een eigen aansprakelijheidsverzekering afsluiten.

  • Walid Saafi op 7 december 2018 om 13:12

   Beste Alwie,

   Als het je eigen spullen zijn, dan kun je het verzekeren onder enigenvervoersverzekering. Zo niet, dan kun je een vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering afsluiten.

Laat een reactie achter

Related Posts

nieuwe auto inrijden

Moet je een nieuwe auto inrijden?

Nieuwe auto’s hebben een magische aantrekkingskracht; de glimmende lak, het frisse interieur en de belofte van probleemloos rijplezier. Maar voordat…

Lees meer »

gewicht auto trekken

Hoeveel gewicht mag mijn auto trekken?

Het is een vraag die menig autobezitter zichzelf stelt: hoeveel mag mijn auto eigenlijk trekken? Of je nu met een…

Lees meer »

beginners auto

De top 15 beste beginners auto’s

Het kiezen van je eerste auto is een spannende, maar soms overweldigende ervaring. Met zoveel opties op de markt kan…

Lees meer »