Wat kost een auto huren?

Frits Pieper
20 okt 2016

Een auto huren: wat kost dat eigenlijk? Wat betaal ik voor de kilometers en loop ik niet tegen onverwachte kosten aan? Het zijn de vragen die we misschien wel het vaakst horen. Niet gek, je wilt natuurlijk weten waarvoor je betaalt en wat je ‘onder de streep’ kwijt bent. Wij scheppen graag duidelijkheid.

Geen vage all-intarieven

Wij hechten veel waarde aan transparantie. Daarom vermelden we geen vage all-inprijzen op onze website, waarbij je niet weet waarvoor je precies betaalt. In plaats daarvan hebben we ons tarief uiteengerafeld en kun je op onze site zelf heel eenvoudig de totale huurprijs berekenen. Zo weet je wat je onder de streep betaalt én welk bedrag je precies kwijt bent aan huur, verzekering, kilometers en btw.

Als je een auto huurt, betaal je voor de volgende zaken.

1. Huur

Natuurlijk betaal je allereerst voor de ‘kale’ huur van de auto. Dit is een vast bedrag dat je betaalt voor de huurperiode (een dagdeel, dag of week) en staat los van het aantal kilometers dat je rijdt.

Staat er bijvoorbeeld dat je een auto kunt huren voor 12,50 euro per dag? Dan is dit het bedrag dat je per dag betaalt voor het huren van je auto, exclusief de kosten voor de verzekering, kilometers en btw.

2. Verzekering

Als je een auto huurt, sluit je verplicht een WA- plus cascoverzekering af. Dat is om jezelf, anderen en ons te beschermen tegen de (financiële) gevolgen van een mogelijk ongeluk.

Het bedrag voor de verzekering staat net als de huurprijs vermeld voor de betreffende huurperiode. Merk op dat je een verzekering voor minstens één dag afsluit, ook als je een auto per uur of dagdeel huurt.

3. Btw (omzetbelasting)

Bedrijven betalen belasting over hun omzet: de zogenoemde omzetbelasting, beter bekend onder de naam btw. Deze btw wordt doorgaans aan de consument doorgerekend en komt dus boven op de verkoopprijs, of in dit geval huurprijs.

Ondernemers kunnen door hen betaalde btw meestal aftrekken, of terugvorderen. Een groot deel van onze doelgroep bestaat uit zakelijke huurders, die meer waarde hechten aan tarieven exclusief btw dan inclusief. Daarom vermelden wij onze prijzen altijd exclusief btw. De consumentenprijs bereken je door daar het toepasselijke btw-tarief van 21 procent bij op te tellen.

Voorbeeld: op onze site staat dat je een auto kunt huren voor 12,50 euro per dag. Daar komt nog eens 21% ofwel 2,63 euro btw bij. Je betaalt dan 12,50 + 2,63 = 15,13 euro inclusief btw.

En de borg dan?

De borg maakt in feite geen deel uit van de huurkosten. De borg is een waarborgsom, of onderpand, dat je aan ons betaalt en in principe later weer volledig terugkrijgt.

Zo. Nu weet je precies hoe onze tarieven zijn opgebouwd wat je betaalt voor het huren van een auto of bus in Limburg!

Heb je nog vragen? Misschien vind je het antwoord tussen in onze FAQ.

Zo niet, aarzel dan niet contact met ons op te nemen.

Laat een reactie achter

Related Posts

Blauwe aut0

Wat is een hatchback?

Hatchbacks zijn een veel voorkomend gezicht op de wegen over de hele wereld. Waarschijnlijk heb je er onbewust al vele…

Lees meer »

Nijlpaard

Mag een nijlpaard mee in een huurauto?

‘Waarom vraag je dat?’   ‘Gewoon, omdat ik nieuwsgierig ben.’   ‘Denk je dat dat past: een nijlpaard in een…

Lees meer »

gratis parkeren roermond

Goedkoop en gratis parkeren in Roermond

Roermond is een ontzettend leuke stad om te shoppen in de bekende Designer Outlet of het Retailpark. Ook de historische…

Lees meer »