Wat kost een auto huren?

Frits Pieper
20 okt 2016

Een auto huren: wat kost dat eigenlijk? Wat betaal ik voor de kilometers en loop ik niet tegen onverwachte kosten aan? Het zijn de vragen die we misschien wel het vaakst horen. Niet gek, je wilt natuurlijk weten waarvoor je betaalt en wat je ‘onder de streep’ kwijt bent. Wij scheppen graag duidelijkheid.

Geen vage all-intarieven

Wij hechten veel waarde aan transparantie. Daarom vermelden we geen vage all-inprijzen op onze website, waarbij je niet weet waarvoor je precies betaalt. In plaats daarvan hebben we ons tarief uiteengerafeld en kun je op onze site zelf heel eenvoudig de totale huurprijs berekenen. Zo weet je wat je onder de streep betaalt én welk bedrag je precies kwijt bent aan huur, verzekering, kilometers en btw.

Als je een auto huurt, betaal je voor de volgende zaken.

1. Huur

Natuurlijk betaal je allereerst voor de ‘kale’ huur van de auto. Dit is een vast bedrag dat je betaalt voor de huurperiode (een dagdeel, dag of week) en staat los van het aantal kilometers dat je rijdt.

Staat er bijvoorbeeld dat je een auto kunt huren voor 12,50 euro per dag? Dan is dit het bedrag dat je per dag betaalt voor het huren van je auto, exclusief de kosten voor de verzekering, kilometers en btw.

2. Verzekering

Als je een auto huurt, sluit je verplicht een WA- plus cascoverzekering af. Dat is om jezelf, anderen en ons te beschermen tegen de (financiële) gevolgen van een mogelijk ongeluk.

Het bedrag voor de verzekering staat net als de huurprijs vermeld voor de betreffende huurperiode. Merk op dat je een verzekering voor minstens één dag afsluit, ook als je een auto per uur of dagdeel huurt.

3. Kilometers

Elke auto kost geld per kilometer. Hoe verder je rijdt, hoe eerder de auto weer onderhoud en nieuwe banden nodig heeft, en hoe sneller de auto in waarde daalt. Daarom betaal je bij ons naast de huur en de verzekering een bedrag per kilometer.

Als je van plan bent veel kilometers te maken, kun je ook kiezen voor het tarief met onbeperkte kilometers. Je betaalt dan een vast bedrag voor je kilometers, ongeacht het aantal kilometers dat je rijdt.

4. Btw (omzetbelasting)

Bedrijven betalen belasting over hun omzet: de zogenoemde omzetbelasting, beter bekend onder de naam btw. Deze btw wordt doorgaans aan de consument doorgerekend en komt dus boven op de verkoopprijs, of in dit geval huurprijs.

Ondernemers kunnen door hen betaalde btw meestal aftrekken, of terugvorderen. Een groot deel van onze doelgroep bestaat uit zakelijke huurders, die meer waarde hechten aan tarieven exclusief btw dan inclusief. Daarom vermelden wij onze prijzen altijd exclusief btw. De consumentenprijs bereken je door daar het toepasselijke btw-tarief van 21 procent bij op te tellen.

Voorbeeld: op onze site staat dat je een auto kunt huren voor 12,50 euro per dag. Daar komt nog eens 21% ofwel 2,63 euro btw bij. Je betaalt dan 12,50 + 2,63 = 15,13 euro inclusief btw.

En de borg dan?

De borg maakt in feite geen deel uit van de huurkosten. De borg is een waarborgsom, of onderpand, dat je aan ons betaalt en in principe later weer volledig terugkrijgt.

Zo. Nu weet je precies hoe onze tarieven zijn opgebouwd wat je betaalt voor het huren van een auto of bus in Limburg!

Heb je nog vragen? Misschien vind je het antwoord tussen in onze FAQ.

Zo niet, aarzel dan niet contact met ons op te nemen.

Laat een reactie achter

Related Posts

Versnellingspook

Auto schakelt niet meer – wat nu?

Het kan voorkomen dat je tijdens het rijden moeite krijgt met schakelen. Opeens schakelt de auto niet meer. Je wilt…

Lees meer »

parkeren in geleen

Goedkoop en gratis parkeren in Geleen

Ben jij regelmatig te vinden in Geleen? Bijvoorbeeld omdat je er werkt of omdat je het leuk vindt om naar…

Lees meer »

gratis parkeren valkenburg

Waar kun je (gratis) parkeren in Valkenburg?

Als je een auto komt huren bij ons in Sittard om het prachtige Limburg te ontdekken, dan staat er vast…

Lees meer »