5 tips: autodiefstal voorkomen

Frits Pieper
16 feb 2015

Hoe voorkom je autodiefstal van je (huur)auto?

Autodiefstal is iets dat niemand mee wil maken. Helaas gebeurt het in Nederland wel zo’n 30 keer per dag. Er zijn gelukkig goede manieren om te voorkomen dat je het slachtoffer wordt van autodiefstal. Lees deze vijf tips en ontdek wat jij kunt doen om het de autodieven zo moeilijk mogelijk te maken.

Tip 1: Parkeer de huurauto op slimme plekken

Waar kun je het beste je huurauto parkeren als je autodiefstal wilt voorkomen? In eerste instantie is een garage de beste optie. Dieven kiezen het liefst auto’s die gemakkelijk mee te nemen zijn, zoals op straat geparkeerde wagens. Als ze eerst door bewaking heen moeten of rekening moeten houden met camera’s, schrikt dat erg af. Dit kan zowel werken bij een openbare als een privé garage.

Heb je hier geen beschikking over? Zet dan je auto zover mogelijk op de oprit. Het is voor autodieven minder aantrekkelijk om eerst een stukje over privéterrein heen te moeten lopen voor ze bij de auto zijn. Hiernaast kan het gebruik van alarmsystemen, honden en goede belichting helpen om je auto te beschermen.

Tip 2: Bewaren van de autosleutels

Een andere goede tip om autodiefstal te voorkomen is om de sleutels van je huurauto goed te bewaren. Dit betekent dat je ze nooit in het zicht moet leggen en niet samen met je huissleutels moet bewaren. Dieven kunnen je huis inbreken om je autosleutels te stelen.

Leg daarnaast nooit een reservesleutel in de auto neer, omdat dieven hier altijd naar zullen zoeken en vervolgens zo weg kunnen rijden. Sluit de huurauto altijd helemaal af, het maakt niet uit hoe kort je weg bent. En laat nooit de motor draaien, ook al ga je heel kort even naar binnen.

Tip 3: Een lege auto is onaantrekkelijker

Een andere manier om autodiefstal te voorkomen is om de huurauto zo onaantrekkelijk mogelijk te maken om te stelen. Een auto met waardevolle spullen erin is een gewilde auto voor dieven. Neem je spullen daarom altijd mee wanneer je de auto verlaat. Denk hierbij aan laptops, mobiele telefoons, GPS systemen, enzovoorts. Je kunt ook het handschoenenkastje open laten staan om te laten zien dat er niets waardevols te halen is.

Tot slot, twee algemene tips die de veiligheid van je (huur)auto verhogen.

Tip 4: Gebruik elektronica tegen autodiefstal

Tegenwoordig zijn er veel verschillende elektronische mogelijkheden om te voorkomen dat je het slachtoffer wordt van autodiefstal. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een alarmsysteem in je wagen te laten zetten. Deze gaat af zodra iemand probeert in te breken en zal dieven afschrikken.

Er bestaan ook voertuig volgsystemen die de auto met behulp van een GPS systeem kunnen volgen als deze gestolen is. Dit maakt het makkelijker de wagen weer op te sporen. Hiernaast bestaan er nog mechanische beveiligingen voor bijvoorbeeld het versnellingsmechanisme of die het stuur kunnen blokkeren.

Tip 5: Omgaan met documenten

Met de aankoop van een auto krijg je een aantal boorddocumenten die van essentieel belang zijn in de preventie van autodiefstal. In eerste instantie is het verstandig om een kopie van alle documenten te maken en deze te bewaren met de oorspronkelijke factuur en een foto van de auto.

Mocht de auto gestolen worden, dan kun je bewijzen dat jij de rechtmatige eigenaar bent en het maakt het gemakkelijker om de auto op te sporen. Het is van belang dat je de documenten nooit in de auto laat liggen. Als een dief je auto steelt, geef je gelijk de papieren mee waarmee hij/zij zich als de eigenaar kan voordoen.

Wil je meer weten welke auto’s je bij ons kunt huren? Hierbij een actueel overzicht van onze beschikbare huurauto’s.

Meer tips over het huren van een auto, rijden in de winter, besparen op vakantie, zuinig  benzineverbruik, en het voorkomen van diefstal lees je hier.

Lees nog meer tips over veilig auto rijden.

Heb je nog vragen n.a.v dit artikel? Plaats hieronder een reactie en wij geven zo spoedig mogelijk antwoord.

Laat een reactie achter

Related Posts

Blauwe aut0

Wat is een hatchback?

Hatchbacks zijn een veel voorkomend gezicht op de wegen over de hele wereld. Waarschijnlijk heb je er onbewust al vele…

Lees meer »

Nijlpaard

Mag een nijlpaard mee in een huurauto?

‘Waarom vraag je dat?’   ‘Gewoon, omdat ik nieuwsgierig ben.’   ‘Denk je dat dat past: een nijlpaard in een…

Lees meer »

gratis parkeren roermond

Goedkoop en gratis parkeren in Roermond

Roermond is een ontzettend leuke stad om te shoppen in de bekende Designer Outlet of het Retailpark. Ook de historische…

Lees meer »