parkeren in heerlen

Gratis en goedkoop parkeren in Heerlen

Het is een vraag die we op onze Heerlense vestiging regelmatig krijgen: waar kan ik goedkoop of gratis parkeren in het centrum van Heerlen? Hier is het antwoord.

Centrum: betaald parkeren

In het kernwinkelgebied van Heerlen en de schil daaromheen kun je enkel betaald parkeren. Vaak kun je hier maar maximaal één of twee uur staan. Dat betekent in veel gevallen teruglopen naar de parkeermeter om geld bij te gooien. Vergeet je dit of ben je net te laat, heb je grote kans dat je een prent onder je ruitenwisser aantreft. Zonde van je geld. Langer parkeren kan in een van de parkeergarages in het centrum, maar als je een paar uur gaat shoppen kan dit aardig in de papieren lopen.

Wij hebben een paar goedkope en zelfs kosteloze alternatieven voor je op een rijtje gezet. Je moet dan wel bereid zijn een stukje te lopen en niet al te zwaar bepakt en bezakt zijn.

Parkeerterrein Nieuw Eyckholt

Op de grens van Nieuw Eyckholt en de Looierstraat ligt een groot parkeerterrein waar je voor slechts één euro de hele dag kunt parkeren. Deze parkeerplaats bevindt zich op een paar honderd meter van winkelcentrum ’t Loon en op zo’n 12 minuten lopen van het centrum. Het terrein ligt langs de N281 afslag Heerlen-Centrum en is daarom prima bereikbaar.

Mogelijk kun je een gratis parkeerticket bemachtigen van iemand die het terrein net verlaat, al kan dit doorgeven van een kaartje je op een boete komen te staan vanwege de verschuldigde parkeerbelasting. We raden dit dus formeel af.

drossaardstraatDrossaardstraat

Aan het einde van de Drossaardstraat, voorbij de Burggraafstraat, ligt een handjevol gratis parkeerplekken. Let wel: het stuk vóór de Burggraafstraat is enkel voor vergunninghouders! Vind je hier geen plek? Rijd dan de Drossaardstraat uit en volg de bocht naar links naar de Landvoogdstraat. Meteen rechts ligt een woonerf met een paar gratis parkeerplekken. Van hieruit is het ongeveer een kwartiertje lopen naar het centrum van Heerlen.

Woonboulevard Heerlen

Ga je een dagje naar de woonboulevard in Heerlen? Hier is ruimschoots gratis parkeergelegenheid. Een minder aantrekkelijke optie als je naar de binnenstad wilt, want deze ligt op een halfuurtje lopen.

Tips?

Weet jij nog andere plekken in het centrum van Heerlen waar je (wettig) goedkoop of gratis kunt parkeren? Laat het ons weten in een reactie!

Aan de in dit artikel verstrekte informatie kunnen geen rechten worden ontleend.

2 Reacties

  1. John Starosciak

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.