5 redenen waarom bestuurders van elektrische auto’s een beetje sneu zijn

Frits Pieper
08 mei 2020

Ik had het wel gedacht. Op mijn blog van gisteren over elektrische auto’s kreeg ik reacties.

Op LinkedIn las ik:

De kop (boven het artikel) moet zijn: “Waarom elektrische auto’s in de verhuur bij AdRem Maastricht niet gaan werken”.

Ja hoor. Elektrische auto’s worden overal in Nederland fantastisch veel verhuurd. Alleen die domme Limburgers hebben nog niet in de gaten hoe slim het is om een elektrische auto te huren…

Of deze:

Ik rij al jaren elektrisch en heb dit nog NOOIT meegemaakt. Kan het te wijten zijn aan kennis, planning en hoe gebruik ik een EV? Tussen Eindhoven en Maastricht staan 4 snelladers (laadtijd 15 min) en ook in Eindhoven zijn voldoende oplaad mogelijkheden. Dus waar gaat het fout?

De schrijver weet alles van EV’s (electric vehicles = elektrische auto’s). En de huurder was een gewoon sufferd, of het was hem niet goed uitgelegd.

Kijk op https://www.linkedin.com/pulse/waarom-elektrische-autos-niet-gaan-werken-frits-pieper/

Daarom 5 redenen waarom bestuurders van elektrische auto’s een beetje sneu zijn.

1. Ze zijn in verreweg de meeste gevallen bestuurder, en geen eigenaar van de elektrische auto.

De auto is van de baas, van de leasemaatschappij of van het bedrijf waar ze werken. In ieder geval betalen ze niets of bijna niets voor de auto – de bijtelling is immers 0% of 4%.

2. Als ze ook eigenaar van de elektrische auto zijn, vind ik ze helemaal sneu.

Wie betaalt nu ruim het dubbele van een normale auto, terwijl je er minder ver mee komt? Of het moet je echt geen sack uitmaken hoeveel een nieuwe auto kost omdat je nu eenmaal heel veel geld hebt. Als je zo denkt, vind ik je ook sneu.

3. Ze denken te weten hoe de wereld in elkaar zit.

Zie de eerste reactie op mijn mail. Er wordt geschreeuwd: elektrische auto’s zijn gewoon de toekomst – een andere optie bestaat niet!

Ik ken iemand die eigenaar was van een bedrijf die alleen maar elektrische auto’s verhuurde. Dit bedrijf is helaas faiiliet gegaan vanwege alle problemen die hij vooral met Tesla had. Maar dat willen alle religieuze Tesla gelovigen niet horen. Kijk maar op https://www.ec-rent.nl/

4. Ze denken dat bestuurders die niet in een elektrische auto rijden, dom zijn.

Zie de tweede reactie, van de D66-meneer, op mijn mail. Als er iets met een elektrische auto niet goed gaat, dan is het gewoon niet goed uitgelegd. Bovendien denken EV bestuurders dat zij de slimmerds zijn die gebruik maken van een lage bijtelling en allerlei andere subsidies rondom elektrische auto’s.

5. Ze sluiten hun ogen voor de ellende die het produceren van accu’s met zich brengt.

Ik ben nog nooit een EV bestuurder tegengekomen, die in reactie hierop zei: ja, daar moet ik beter over nadenken. Altijd krijg ik een lang kletsverhaal waarom elektrisch rijden beter is dan benzine of nog erger: diesel, en dat bla bla bla…

Wij hebben onze stinkende best gedaan om de elektrische auto’s die wij hadden, goed te verhuren.

Wij zijn een verhuurbedrijf, geen autostalling. Die auto’s kostten ons geld, en een smak meer dan conventionele benzine auto’s. Er moest geld aan verdiend worden. Dat is alleen bij lange na niet gelukt. 

We hebben ons de blaren op de tong geluld om mensen in die auto’s te krijgen. En als er dan iemand zo’n auto kwam huren, kreeg de huurder een uitgebreide instructie.

Misschien is de Limburger die een auto huurt bij Adrem veel slimmer dan de meeste EV bestuurders.

Je hoeft een auto niet te hebben om erin te kunnen rijden. 

Je hoeft van Eindhoven naar Maastricht niet langs 4 snelladers om je auto op te laden. Je kunt met 1 tank wel 4 keer op en neer rijden.

Kies hier een auto waarmee je zonder gezeik zeker 4 keer naar Eindhoven en terug kunt: https://adremlimburg.nl/goedkoop-huren/auto-huren/

Laat een reactie achter

Related Posts

nieuwe auto inrijden

Moet je een nieuwe auto inrijden?

Nieuwe auto’s hebben een magische aantrekkingskracht; de glimmende lak, het frisse interieur en de belofte van probleemloos rijplezier. Maar voordat…

Lees meer »

gewicht auto trekken

Hoeveel gewicht mag mijn auto trekken?

Het is een vraag die menig autobezitter zichzelf stelt: hoeveel mag mijn auto eigenlijk trekken? Of je nu met een…

Lees meer »

beginners auto

De top 15 beste beginners auto’s

Het kiezen van je eerste auto is een spannende, maar soms overweldigende ervaring. Met zoveel opties op de markt kan…

Lees meer »