Auto (ver)huren via SnappCar
SnappCar is een platform waarop mensen hun auto kunnen delen. Iemand kan zijn auto te huur aanbieden op de website en zelf zijn vraagprijs bepalen. SnappCar zegt 30 tot 50 procent voordeliger te zijn dan gewone autoverhuurbedrijven.
Het idee achter SnappCar
Je auto staat vaker stil dan dat hij rijdt. Zonde eigenlijk. Waarom zou je je stilstaande auto niet ‘delen’ met (verhuren aan eigenlijk) anderen en er zo wat aan verdienen? Die vraag stond aan de wieg van SnappCar, dat in 2011 door crowdfunding werd opgericht.
Hoe werkt SnappCar?
Verhuurders kunnen hun auto eenvoudig aanmelden en zelf een dagprijs tussen de 13 en 55 euro invoeren. Ook kun je zelf het aantal dagen per maand (1-20) dat je de auto beschikbaar stelt bepalen. De dagprijs is meestal inclusief 100 of 200 vrije kilometers. Daarbovenop betaal je per gereden kilometer.
De auto is tijdens de verhuurperiode verzekerd via SnappCar. Als verhuurder hoef je dus niet bang te zijn dat je no-claimkorting in gevaar komt. Ook is er 24/7 pechhulp.
Als huurder kun je op de website op zoek gaan naar iemand bij jou in de buurt die zijn auto aanbiedt. Heb je ‘jouw’ auto gevonden? Dan kun je aangeven op welke datum en tijdstip je de auto wenst op te halen en terug te brengen. Nu is het nog slechts een kwestie van op ‘huren’ klikken en wachten op een reactie van de verhuurder.
Van het bedrag dat je aan SnappCar betaalt, gaat ongeveer 70 procent naar de verhuurder en 30 procent naar SnappCar.
Nadelen SnappCar
SnappCar zegt 30 tot 50 procent voordeliger te zijn dan gewone autoverhuurbedrijven. We namen een kleine steekproef en SnappCar blijkt inderdaad vaak goedkoper te zijn. Dat komt onder andere doordat de aangeboden auto’s meestal ouder zijn dan de huurauto’s bij reguliere autoverhuurbedrijven. De nadelen op een rijtje:
- Een nadeel van SnappCar is dat je afhankelijk bent van het aanbod bij jou in de buurt, in tegenstelling tot een autoverhuurbedrijf, waar je kunt kiezen uit diverse merken en typen in verschillende klassen.
- De gemiddelde leeftijd van een Nederlandse auto is bijna tien jaar oud. Dat zal dus ook wel gelden voor het aanbod op SnappCar. Het wagenpark van een autoverhuurbedrijf is doorgaans een stuk jonger en uitstekend onderhouden.
- Op SnappCar is het eenvoudig een auto voor een dag te huren, maar het huren voor een langere periode, zoals een week, blijkt een stuk lastiger. De verhuurder rijdt immers zelf ook nog ‘gewoon’ zijn wagen.
- Veel verhuurders hanteren een minimumleeftijd. Zo is het op SnappCar erg lastig om een auto te huren als je jonger bent dan 25 jaar.
- Op SnappCar kun je een auto huren per dag, terwijl je bij autoverhuurbedrijven een auto ook kunt huren voor slechts een uur of dagdeel.
- Het aanbod verhuisbusjes op SnappCar is beperkt. Op dit moment (peildatum 28-6- 2016) is er in de buurt van Maastricht of Heerlen niet één bestelbus te vinden. Dat terwijl bestelbussen tot de meest verhuurde voertuigen van autoverhuurbedrijven behoren.
- Als platform voor particulieren is SnappCar tot slot in principe niet geschikt voor zakelijke huurders.
De toekomst van SnappCar
Gaat straks iedereen z’n auto delen? Nee. Mensen die hun auto dagelijks nodig hebben om naar hun werk te reizen of de kinderen naar school te brengen, zullen niet zo snel hun auto verhuren. Het ironische is dat de mensen die via SnappCar hun auto verhuren, ook degenen zijn die baat zouden hebben bij het huren van een. Maar dat is logisch.
Zou jij je auto delen met iemand anders of heb je misschien al ervaring met het fenomeen autodelen? Laat het ons weten in een reactie! Een auto huren in Urmond en omgeving kun je natuurlijk ook gewoon bij Adrem doen.
2 reacties
Laat een reactie achter
Related Posts
Wat kost een auto huren voor je vakantie?
By Nina Geuskens |
Een auto huren voor je vakantie kan veel voordelen bieden: je hebt de vrijheid om op je eigen tempo te…
Je auto valt uit tijdens rijden: wat moet je doen?
By Nina Geuskens |
Het is een van de engste situaties waar een bestuurder mee te maken kan krijgen: je rijdt op de weg…
Rijden zonder kentekenbewijs: mag dat?
By Nina Geuskens |
Het kentekenbewijs is een cruciaal document dat aantoont dat een voertuig officieel geregistreerd is en voldoet aan de wettelijke eisen….
Ja, ik zou mijn auto verhuren.. Audi TT Quatro..
Moedig van je! Als wij tussenpersoon zouden worden, zou ik zeker gebruik maken van je aanbod!