Hoe kom ik zo goedkoop mogelijk van mijn oude spullen af?
Iedereen kent het probleem: je moet af van wat oude spullen. Een bank, oude vloerbedekking of wat zakken kleding die je al jaren niet meer draagt. Maar waar moet je ermee naartoe?
De eerste vraag die je jezelf moet stellen, is: zijn de spullen nog bruikbaar of hebben ze, ook voor een ander, totaal geen waarde meer?
Verkopen of weggeven
Bruikbare spullen kun je nog ‘gewoon’ verkopen op bijvoorbeeld Marktplaats. Die bank die jij ‘versleten’ noemt, kan misschien nog jaren dienstdoen in bijvoorbeeld een studentenhuis. Ook tweedehandskleding, met name merkkleding, kun je vaak nog voor een leuk bedrag verkopen. Datzelfde geldt voor ‘oud’ kinderspeelgoed, waar vaak amper mee is gespeeld.
Staat iets al weken of maanden of Marktplaats en krijg je het maar niet verkocht? Dat iemand geen geld overheeft voor jouw oude spullen, wil niet zeggen dat niemand ze wil hebben. Misschien kun je ze gratis van de hand doen. Tegenwoordig zijn er tal van ‘gratis’ Facebook-groepen waar je je oude spullen kunt weggeven.
Je kunt (verkoopbare) spullen vaak ook gratis laten ophalen door het afvalverwerkingsbedrijf in jouw gemeente. Die bieden jouw afdankertjes dan te koop aan in een kringloopwinkel. Daarmee doe je een ander én het milieu een plezier.
Recyclen
Vaak zijn goederen niet meer bruikbaar, maar hebben onderdelen of grondstoffen wél nog waarde. De oudijzerboer bijvoorbeeld neemt met plezier die aftandse fiets mee. In feite is dit een vorm van recyclen. Kleine kringloopgoederen – boeken, elektronische apparaten, speelgoed en textiel – kun je eventueel ook op gezette aanbieden in de BEST-tas. De BEST-tas kun je ook (gratis) inleveren bij een milieupark of kringloopwinkel.
Milieupark
We lieten de naam al vallen: milieupark. Daar kun je vaak een aantal keren per jaar je afval kosteloos (gescheiden) aanbieden. Bepaald afval kun je zelfs altijd gratis brengen, zoals oud-papier, textiel, elektrische apparatuur, snoei- en tuinafval, en oud-ijzer en -metaal.
Een ritje naar het milieupark stelt veel mensen voor een praktisch probleem: hoe ga ik mijn oude spullen vervoeren? Vaak is de eigen auto te klein. Het lenen of huren van een kleine bestelauto of bestelbus biedt uitkomst.
Bestelauto of bestelbusje huren
Bij Adrem Autoverhuur Limburg kun je een auto of bus niet alleen per dag, maar ook per dagdeel huren. Handig voor een vlug tripje naar het milieupark. Misschien houd je nog wel genoeg tijd over om niet alleen je oude bank weg te brengen, maar ook maar meteen je nieuwe zitmeubel op te halen op de woonboulevard.
Wist je dat je bij ons al een bestelauto (Fiat Doblo, Peugeot Partner, Citroën Berlingo) huurt vanaf 9,90 euro per dag (exclusief btw)? Daar komen wel nog de kosten voor de verzekering en brandstof bij.
Hoe doe jij je afdankertjes goedkoop of misschien zelfs wel met winst van de hand? Laat het onze volgers weten in een reactie!
Related Posts
Wat zijn de kosten van elektrisch laden?
By Nina Geuskens |
Er worden steeds meer elektrische en hybride auto’s gereden, waardoor er steeds meer behoefte is aan oplaadmogelijkheden. Je elektrische auto…
Een auto huren voor een maand? Ontdek de mogelijkheden!
By Nina Geuskens |
Een auto huren voor een maand kan een ideale oplossing zijn, wanneer je tijdelijk flexibel vervoer nodig hebt, zonder vast…
Waar kun je gratis parkeren in Venlo?
By Nina Geuskens |
Je hebt besloten om in het weekend een auto te huren in Venlo, waarmee je dan ook de binnenstad gaat bezoeken….