opebaar vervoer

Huurauto als alternatief voor de taxi of trein

Als je je eigen auto even moet missen, bijvoorbeeld omdat die in de garage staat voor een onderhoudsbeurt of reparatie, dan ben je aangewezen op een andere manier van transport, zoals het openbaar vervoer, de taxi of een huurauto.

 

Openbaar vervoer

Dagelijks reizen horden mensen met het openbaar vervoer naar hun bestemming. Reizen met trein, bus, tram en metro heeft zeker z’n pluspunten. Zo is het een relatief goedkope manier om van A naar B te komen en hoef je geen parkeerplek te zoeken. Plus het is goed voor het milieu. Maar het ov heeft ook een keerzijde.

Ten eerste ben je afhankelijk van vertrek- en aankomsttijden, wat je beperkt in je flexibiliteit. Ten tweede heb je vaak te maken met vertragingen of storingen waardoor de trein of bus helemaal niet rijdt. En treinen zitten met name in de spits in grote steden mudvol. Tot slot zul je als je met het ov reist vrijwel altijd een stukje moeten lopen naar je eindbestemming.

 

taxi-service adrem autoverhuurTaxi

Een taxi brengt je van deur tot deur. Als het goed is ook nog eens stipt op tijd. Je rijdt bovendien betrekkelijk comfortabel en hoeft je taxi niet met anderen te delen. Daar staat natuurlijk ook – letterlijk – een prijs tegenover. De meeste taxibedrijven rekenen voorrijkosten waardoor je al geld kwijt bent vóór je bent ingestapt. Korte ritten worden vaak geweigerd, omdat taxichauffeurs hier weinig aan verdienen. Als je op een ochtend of middag op verschillende plekken moet zijn, lopen de kosten voor een taxi al snel in de papieren.

 

Huurauto

In veel, misschien wel in de meeste gevallen, is een huurauto een uitstekend alternatief voor het openbaar vervoer of de taxi. Als je naar het vliegveld moet bijvoorbeeld. Het enige waar je dan voor moet zorgen, is een tweede bestuurder om de auto terug te rijden.

Een huurauto is een uitkomst als je eigen auto in de garage staat voor een onderhoudsbeurt of reparatie. Je zult immers toch op je werk moeten komen, de kinderen uit school halen, boodschappen doen enzovoorts.

Een huurauto staat in feite voor vrijheid. Je kunt een huurauto zo kort of lang huren als nodig. Een of meerdere dagen, een dagdeel of zelfs maar een uur.

Heb je langer dan dertig dagen vervangend vervoer nodig? Dan biedt shortlease uitkomst. Je profiteert dan van een extra voordelig dagtarief. Na een maand is het leasecontract per dag opzegbaar. Je zit dus nergens aan vast. Handig als je nieuwe auto eerder dan verwacht wordt geleverd.

 

Heb jij je auto wel eens een tijdje moeten missen? Hoe lang? En hoe ben je in de tussentijd van A naar B gekomen? Laat het ons weten in een reactie.

Een reactie

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.