Rijden

in je bestelbus

Omdat je een bestelbus hebt gereserveerd bij Adrem Autoverhuur staat hier informatie over je gereserveerde bestelbus. Deze informatie bestaat uit 4 onderdelen:

  1. Het ophalen van je bestelbus
  2. De verzekering van je bestelbus
  3. Het rijden in je bestelbus (dit artikel)
  4. Het terugbrengen van je bestelbus

Rijden in je bestelbus

Rijden in een bestelbus.

Is dat lastig?

Ach, alles went.

Als je de bus bij ons komt ophalen, zullen we rustig uitleggen hoe alles werkt.

Behalve als je haast hebt. Dan zorgen we dat je snel weg kunt.

Een bestelbus besturen is bijna hetzelfde, maar toch anders dan een personenauto. Een bus is langer. Daar moet je op letten tijdens het rijden. Omdat de bus langer is, kun je de bochten beter wat ruimer nemen dan je gewend bent.

Omdat de bus ook hoger is dan een auto, moet je ook opletten waar je onder door rijdt. Er zijn bruggen of laaghangende balkons waar de bus niet onder door past. Straks meer hierover.

Een ander punt is het achteruit rijden. Lastig omdat je veel minder zicht hebt dan in een personenauto. De binnenspiegel zit misschien wel in de bus, maar heeft geen zin. Laat je daarom bij het achteruit rijden assisteren door mensen buiten de bus. Dat kan achteraf een hoop gedoe besparen.

Nog vergeten

Het vorige artikel ging over de verzekering van je bestelbus.

Maar ik ben iets vergeten te vertellen.

Over schade. Sorry!

Drie bijzondere gevallen van schade zijn interieurschade, opzetschade en bovenhoofdse schade.

Interieurschade ontstaat wanneer je je voeten tegen het dashboard zet, of wanneer je een bijtgrage hond in de auto laat zitten en zijn gang laat gaan. Huisdieren zijn al niet toegestaan in onze huurauto's, maar als er schade ontstaat aan het interieur valt deze schade niet onder het eigen risico en zal deze schade helemaal betaald moeten worden.

Opzetschade wordt veroorzaakt als je de gehuurde bestelbus met opzet tegen een andere auto laat aanrijden, om zo te proberen de schade aan de andere auto door onze verzekeringsmaatschappij te laten vergoeden. Wie doet dat nou? Ik wil je natuurlijk niet op slechte ideeën brengen 😉 Misschien helpt het om te weten dat je bij opzetschade de schade aan onze bus plus de schade aan de auto van de tegenpartij plus een boete moet betalen. Verder zal je als fraudeur worden opgenomen en een database van alle verzekeraars...

Een bijzonder geval van schade is de bovenhoofdse schade. Dit is schade aan de bus tot 75 cm onder de dakrand, van bovenaf gemeten. Deze schade kan ontstaan door onder een brug door te rijden die te laag is voor de bus, of langs een balkon of een ander obstakel. Omdat bij lagere bruggen altijd de doorrijd hoogte is aangegeven, en omdat de hoogte ook in de bus staat, zijn deze bovenhoofdse schades makkelijk te voorkomen. Als er toch zo'n schade ontstaat, geldt hier helaas geen eigen risico voor. Dergelijke schades moeten helemaal vergoed worden. Bovenhoofdse schades kunnen oplopen tot  duizenden euro's. Houd daarom in je planning rekening langs welke bruggen of tunnels je moet rijden!

Bekeuring

Privé weten we het wel: bekeuringen smijten we het liefst de prullenbak in. Maar wat gebeurt er als je met je bestelbus een bekeuring krijgt?

Daar heb ik een artikel over geschreven. Je kunt dat hier vinden: Wat doen we met een bekeuring?

Langer huren

Als je de bestelbus langer wilt houden, is dat meestal geen probleem. Het is wel de bedoeling dat je ons dat laat weten. Het makkelijkst is als je ons tijdens kantoortijden (van maandag tot en met zaterdag van 9:00 - 17:00) even belt: 043-3521100. Je hoort dan direct of het nodig is om langs te komen om eventueel de borg aan te vullen. Een mail sturen naar info@ad-rem.nl mag natuurlijk ook.


Volgend artikel: Terugbrengen van je bestelbus