Wat doen we met een parkeerboete, snelheidsboete en andere bekeuringen?

Frits Pieper
13 jan 2015

Privé weten we het wel, dan smijten we ze het liefst gelijk de prullenbak in. Maar wat doet Adrem Autoverhuur wanneer jij de wet hebt overtreden en wij daarvan de boete krijgen?

Met je huurauto op de bon geslingerd

Je kent het vast wel: je bent net iets te laat terug bij je auto en de parkeerwachter staat een bon uit te schrijven. Je riep ‘m nog, maar eenmaal bij de auto zat de bon al onder je ruitenwisser. Wachten even, niet jouw ruitenwisser, maar onze ruitenwisser. Sommige gemeenten of landen werken niet met bonnen en ben je je van kwaad bewust. Een paar weken later ontvangt Adrem echter de bekeuring.

Betaalt Adrem de boete?

Kort en krachtig: nee. Wij zijn trots op onze klantvriendelijkheid en serviceniveau, maar er zijn grenzen. Wat doen we wel? Aan de hand van de gegevens op de bekeuring, zoeken we wie de huurder op de betreffende datum is geweest. Dit uitzoekwerk wordt door een extern bureau voor ons gedaan. Daarvoor krijg je een factuur van de administratiekosten. Deze mag je aan ons betalen.

Vervolgens dient Adrem een bezwaar in bij de boete-instantie en levert daarbij de gegevens van de huurder aan. De boete krijg je dan na enige tijd zelf thuis gestuurd. Daar kun je dan zelf bezwaar tegen maken, of de boete gewoon betalen.

Geflitst in het buitenland

Als je met je huurauto in het buitenland geflitst bent, reken dan niet op een meevaller. Nederland heeft momenteel met in elk geval de EU-landen een boeteverdrag. Wij ontvangen dus ook boetes uit bijvoorbeeld Duitsland, België, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Spanje en Luxemburg.

Geen zin in onaangename verrassingen?

Voorkom boetes door je goed te (laten) informeren over parkeren, snelheden en andere regels, zéker als je in het buitenland bent. Je geeft je geld liever aan andere zaken uit, toch?

Meer hierover weten?

Adrem helpt je graag op weg! Stel je vraag hieronder of neem contact met ons op.

Laat een reactie achter

Related Posts

Versnellingspook

Auto schakelt niet meer – wat nu?

Het kan voorkomen dat je tijdens het rijden moeite krijgt met schakelen. Opeens schakelt de auto niet meer. Je wilt…

Lees meer »

parkeren in geleen

Goedkoop en gratis parkeren in Geleen

Ben jij regelmatig te vinden in Geleen? Bijvoorbeeld omdat je er werkt of omdat je het leuk vindt om naar…

Lees meer »

gratis parkeren valkenburg

Waar kun je (gratis) parkeren in Valkenburg?

Als je een auto komt huren bij ons in Sittard om het prachtige Limburg te ontdekken, dan staat er vast…

Lees meer »