Met Adrem Autoverhuur Limburg naar de kust

Frits Pieper
21 aug 2017

Zandvoort en Scheveningen zijn ongetwijfeld de populairste badplaatsen in Nederland. Maar er zijn meerdere kustplaatsen die de reis vanuit het ‘verre’ Limburg waard zijn. Wij zetten de mooiste alternatieven voor ’s lands grootste badplaatsen voor je op een rijtje. Je kunt de zilte zee al haast ruiken en proeven!

Cadzand-Bad

Cadzand-Bad, in Zeeuws Vlaanderen, is de meest zuidelijk gelegen badplaats van Nederland. Bij eb kun je zo naar het Belgische Knokke lopen. Niet alleen het strand, maar het name het landschap rondom Cadzand-Bad is een lust voor het oog. De badplaats is dan ook niet louter een plek om een kleurtje te krijgen of een strandwandeling te maken. Trek je wandelschoenen aan of pak de fiets en verken de omgeving.

Reistijd vanuit Maastricht: 2 uur 30 minuten

Egmond aan Zee

Aan het strand van Egmond aan Zee is van alles te doen. Egmond is natuurlijk bekend vanwege zijn vuurtoren J.C.J. van Speijk, een van de oudste nog actieve vuurtorens van Nederland. Het centrum van Egmond is zéker een bezoekje waard. Zin in een stevige strandwandeling? In een uur en een kwartier loop je naar Bergen aan Zee. Vergeet je wel niet dat je ook nog terug moet?

Reistijd vanuit Maastricht: 2 uur 45 minuten

Callantsoog

Callantsoog is een van de oudste en zeker ook mooiste badplaatsen van Nederland. Het zandstrand, met zijn fijne zand, behoort tot de schoonste van Nederland. Ook het plaatsje zelf moet je niet links laten liggen. Iets ten zuiden van Callantsoog vind je de grootste natuurlijke duinmeren van Europa. In dit gebied kun je heerlijk wandelen en fietsen.

Reistijd vanuit Maastricht: dik 3 uur

Bergen aan Zee

We zeiden al dat je vanuit Egmond aan Zee naar Bergen aan Zee kon lopen. Je kunt natuurlijk ook meteen naar het pittoreske Bergen rijden. Bergen aan Zee is erg populair onder watersporters, met name windsurfers. De toevoeging ‘aan Zee’ is niet overbodig, want een paar kilometer verderop ligt artistieke dorpje Bergen, dat net als Bergen aan Zee geliefd is bij kunstenaars en diverse musea en galerieën telt.

Reistijd vanuit Maastricht: 2 uur 50 minuten

Texel

Nederlands grootste Waddeneiland mag, met circa 18 km zandstrand, natuurlijk niet in dit rijtje ontbreken. Nergens in Nederland schijnt de zon langer. Er is genoeg te doen, maar de meeste mensen trekken naar Texel voor de rust en stilte, die je hier in overvloed aantreft. Enig nadeel is dat je natuurlijk de veerboot moet nemen en dat het met dik vier uur reizen bepaald niet naast de deur is. Texel is dus beter geschikt voor een weekendje dan een dagje weg.

Reistijd vanuit Maastricht: dik 4 uur (inclusief veerboot)

Auto huren

Geen auto en toch naar het strand? Dat kan! Bij ons huur je al een auto vanaf 12,49 euro per dag.* Wil je met meer dan vijf personen naar de kust gaan? Huur dan een personenbusje voor zes of negen personen.

* Kale huurprijs, exclusief verzekering, kilometers, brandstof en btw.

Laat een reactie achter

Related Posts

Blauwe aut0

Wat is een hatchback?

Hatchbacks zijn een veel voorkomend gezicht op de wegen over de hele wereld. Waarschijnlijk heb je er onbewust al vele…

Lees meer »

Nijlpaard

Mag een nijlpaard mee in een huurauto?

‘Waarom vraag je dat?’   ‘Gewoon, omdat ik nieuwsgierig ben.’   ‘Denk je dat dat past: een nijlpaard in een…

Lees meer »

gratis parkeren roermond

Goedkoop en gratis parkeren in Roermond

Roermond is een ontzettend leuke stad om te shoppen in de bekende Designer Outlet of het Retailpark. Ook de historische…

Lees meer »