autorijden in de herfst

Herfstvakantie: wat te doen? 5 tips

14 tot en met 22 oktober is het herfstvakantie in het zuiden. Alle kinderen uit het basisonderwijs en voortgezet onderwijs zitten dan dik een week thuis. Nou ja, ‘thuis’ … Doe je voordeel met onze vijf tips voor deze herfstvakantie.

Fluweelengrot en Kasteelruïne

Weer of geen weer: de Fluweelengrot in Valkenburg aan de Geul trekt zich van regen of zonneschijn weinig aan. Dit ondergrondse gangenstelsel leent zich dan ook uitstekend voor een uitje met de kids. Er zijn rondleidingen en in de bovengelegen kasteelruïne worden er speurtochten georganiseerd. Zo kom je op een leuke en actieve manier meer te weten over de rijke historie van het kasteel!

Halloween Nights in Attractiepark Toverland

Vrijdag 13 oktober, aan de vooravond van de herfstvakantie, vindt er in Attractiepark Toverland voor het eerst het evenement Halloween Nights plaats. Dit griezelige evenement start om 19.00 uur en vindt – in de herfstvakantie – ook nog plaats op 14, 18, 19, 20 en 21 oktober. Je ticket is ook ‘gewoon’ overdag geldig. Buiten de herfstvakantie zijn er ook nog twee Halloween Nights, op 27 en 28 oktober.

Zwemmen

Waar je ook woont in Zuid-Limburg: een binnenzwembad is nooit ver weg. Onze persoonlijke favoriet is het subtropisch zwemparadijs Mosaqua in Gulpen. Maar voor een leuk dagje zwemplezier kun je ook terecht bij onder andere het Geusseltbad (Maastricht), Laco Glanerbrook (Geleen), De Nieuwe Hateboer (Sittard), D’r Pool (Kerkrade) en In de Bende (Landgraaf). Maar dit is slechts een greep uit de vele zwembaden die het zuiden van de provincie telt.

Avonturenland HeerlenBinnenspeeltuin

Met slecht weer naar de speeltuin? Het kán! Binnenspeeltuinen te over in Zuid-Limburg. Hier vind je onder andere Ballorig in Sittard, Darteldome in Kerkrade en Avonturenland in Heerlen. Kinderstad Heerlen zouden wij eerder een indoorpretpark noemen, maar mag in dit rijtje niet ontbreken. Wat noordelijker, in Roermond en Venlo, vind je nog twee vestigingen van Ballorig. In Venlo is Monkey Town een echte aanrader.

Bioscoop

Een middagje of avondje naar de bioscoop? Aansluitend naar je favoriete fastfoodrestaurant? Er zijn weinig dingen waar je kinderen een groter plezier mee doet! Naar de bios kun je op diverse plekken in Zuid-Limburg. Onze favoriete bioscopen zijn de Vue in Kerkrade (aansluitend een pizzaatje pakken bij Happy Italy) en Foroxity in Sittard, waar je nadien (of ervoor natuurlijk) heerlijk kunt tafelen bij de gelijknamige brasserie. Hier kun je ook terecht voor alleen een drankje. In Maastricht kun je terecht bij de Euroscoop of Pathé. Woon je in Heerlen en vind je de Vue in Kerkrade te ver weg? Dan ga je toch gewoon naar de Quatro (de vroegere H5) voor een authentieke bioscoopbeleving?!


Wat gaan jij met de kids doen in de herfstvakantie? Deel je tips met onze volgers!

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.