De Ardennen in 10 tips

Frits Pieper
15 feb 2018

Een actief outdoorweekend. Een romantische midweek met je partner. Of een relaxvakantie met vrienden. De Ardennen lenen zich hier allemaal voor. De Ardennen in 10 tips.

1. Abdij van Orval

De Abdij van Orval is niet alleen bekend vanwege zijn geestelijk leven, maar ook vanwege zijn trappistenbier: Orval, dat in slechts één variant verkrijgbaar is. Op het etiket van dit bier vind je een forel met in zijn bek een gouden ring. Dit is een verwijzing naar de legende over de stichting van de abdij. Volgens de legende vond een forel de trouwring van de weduwe gravin Mathilde van Toscane terug, nadat ze zich in haar gebeden tot God had gericht.

2. Dinant

Dinant is een stad die bolstaat van de bezienswaardigheden. De citadel van Dinant, de Abdij van Leffe, het plaatsje Bouvignes-sur-Meuse met zijn fraaie historische centrum, en de rots Bayard zijn enkele van de dingen die je gezien móét hebben als je een bezoek brengt aan deze plaats.

3. Durbuy

Van Durbuy alléén kunnen we een top 10 van bezienswaardigheden maken. Als we er één uit moeten pikken, is dat wel het labyrint van Barveaux, gemaakt op een groot maïsveld en met een totale lengte van wel 10 km. Let wel, het labyrint is alleen in de zomermaanden geopend!

4. Grotten van Han

Vlak bij Rochefort vind je de grotten van Han, een van de grootste grottencomplexen van Europa. De grotten staan bekend om hun druipstenen. Ben je weer bovengronds? Het naburige Rochefort is zeker een bezoekje waard.

5. Houffalize

Houffalize is vooral bekend onder mountainbikers en was jarenlang gastheer van een wereldbekerwedstrijd mountainbike. Ook de wielerklassieker Luik-Bastenaken-Luik doet Houffalize aan. Houffalize vormde ook een strijdtoneel in de Slag om de Ardennen.

6. La Roche

La Roche, aan de oever van de Oerthe, is vooral bekend vanwege de gelijknamige kasteelruïne, hoog boven het stadje. Je vindt er ook een oorlogsmuseum dat geheel en al gewijd is aan de Slag om de Ardennen.

7. Malmedy

Ook in Malmedy kun je lastig om de oorlogsgeschiedenis heen. Maar in deze naar Ardense begrippen grotere stad, kun je ook gezellig shoppen en lekker eten en drinken. De omgeving leent zich ook prima voor een wandeling of fietstocht.

8. Oorlogsmuseum Bastenaken

Het Bastogne Historical Center is het bekendste en belangrijkste museum over de Slag om de Ardennen. Naast de authentieke materialen vind je er ook drie verschillende oorlogsscènes. Een geallieerd hoofdkwartier, een strijdtoneel aan de rand van het Ardense woud en een replica van een herberg. Zo herbeleef je als bezoeker de oorlog.

9. Plopsa Coo

In 25 attracties en diverse shows en events maken de kleintjes kennis met Kabouter Plop, Maya de Bij, Piet Piraat en andere personages van Studio 100. Ben je toch in Coo, ga dan ook even de watervallen bezoeken.

10. Spa

De thermen, bronnen, het oude kuurhuis: Spa is vooral bekend als kuuroord. Maar ook vanwege de Formule I-race op het Circuit van Spa-Francorchamps. En natuurlijk vanwege zijn bron(water).


Geen vervoer naar de Ardennen, te weinig zitplaatsen of bagageruimte? Huur een personenbusje bij ons. Huur je voor een week? Dan profiteer je van een extra voordelig dagtarief! En dan nog een mooiere tip: huur een klassieke auto voor een rit door de Ardennen!

Laat een reactie achter

Related Posts

nieuwe auto inrijden

Moet je een nieuwe auto inrijden?

Nieuwe auto’s hebben een magische aantrekkingskracht; de glimmende lak, het frisse interieur en de belofte van probleemloos rijplezier. Maar voordat…

Lees meer »

gewicht auto trekken

Hoeveel gewicht mag mijn auto trekken?

Het is een vraag die menig autobezitter zichzelf stelt: hoeveel mag mijn auto eigenlijk trekken? Of je nu met een…

Lees meer »

beginners auto

De top 15 beste beginners auto’s

Het kiezen van je eerste auto is een spannende, maar soms overweldigende ervaring. Met zoveel opties op de markt kan…

Lees meer »