Dagtrip naar België: 5 tips

Frits Pieper
22 mrt 2018

Het voordeel van wonen of verblijven in Zuid-Limburg, is dat je in een mum van tijd in België bent. Het Zuid-Limburgse Heuvelland loopt naadloos over in de Belgische Voerstreek. Vlak over de grens liggen diverse juweeltjes, klaar om ontdekt te worden.

De Belgische grensstreek in vijf tips.

1. Voerstreek

De Voerstreek vormt de natuurlijke overgang tussen het Zuid-Limburgse Heuvelland en de Belgische Ardennen. Hier is van alles te zien en te beleven. Je kunt er heerlijk fietsen, wandelen en paardrijden. Overnachten doe je in een van de vele gezellige B&B’s.

2. Maasmechelen Village

Ben jij meer van het shoppen? Dan kun je je hart ophalen in het outletshoppingcenter Maasmechelen Village. Gelegen op slechts een half uur van Maastricht, ligt deze outlet dichterbij dan die in Roermond. Terwijl het aanbod nagenoeg hetzelfde is.

3. Luik

Luik is één van de grootste Belgische steden en ligt in het Franstalige Wallonië. De zondagsmarkt la Batte, de grootste en oudste van België, is zeer de moeite waard. In het historische centrum vind je tal van bezienswaardigheden en vele gezellige drank- en eetgelegenheden.

4. Hasselt

Hasselt is de hoofdstad van (Belgisch) Limburg. De Grote Markt is het culinaire hart van de stad, die verder bekendstaat om zijn fraaie parken en diverse musea. De Japanse Tuin is zelfs de grootste van Europa. In Hasselt vind je ook diverse leuke boetiekjes.

5. Tongeren

Tongeren ligt aan de Jeker, die bij Maastricht in de Maas uitmondt. Als oudste stad van België is Tongeren een stad die met name liefhebbers van historie en cultuur aantrekt. Maar je kunt er ook gezellig shoppen en heerlijk tafelen.


Steek jij regelmatig de grens met België over? En waar gaat de rit dan naartoe? Met een auto huren in de regio Brunssum van Adrem kun je ook de grens oversteken! 

1 reactie

  1. Ordercialisonline op 5 april 2018 om 07:39

    Voor Darryl wel vervelend die wedstrijdjes tussendoor op Curacao. ? Vind hem overigens wel steeds beter spelen 25 6

Laat een reactie achter

Related Posts

25 jaar Adrem Autoverhuur én een nieuwe vestiging!

“Daarvoor moet je echt niet bij mij zijn,” staat er op de website van Adrem Autoverhuur onder de foto van…

Lees meer »

milieubewust rijden

Alles over milieubewust rijden

In onze snel veranderende wereld wordt milieubewust rijden steeds belangrijker. De impact van traditionele voertuigen op het milieu is aanzienlijk,…

Lees meer »

auto leasen zonder bkr check

Auto leasen zonder BKR

Bij het leasen van een auto komt vaak een BKR-check om de hoek kijken en je vraagt je misschien af…

Lees meer »