Dagtrip naar België: 5 tips

Frits Pieper
22 mrt 2018

Het voordeel van wonen of verblijven in Zuid-Limburg, is dat je in een mum van tijd in België bent. Het Zuid-Limburgse Heuvelland loopt naadloos over in de Belgische Voerstreek. Vlak over de grens liggen diverse juweeltjes, klaar om ontdekt te worden.

De Belgische grensstreek in vijf tips.

1. Voerstreek

De Voerstreek vormt de natuurlijke overgang tussen het Zuid-Limburgse Heuvelland en de Belgische Ardennen. Hier is van alles te zien en te beleven. Je kunt er heerlijk fietsen, wandelen en paardrijden. Overnachten doe je in een van de vele gezellige B&B’s.

2. Maasmechelen Village

Ben jij meer van het shoppen? Dan kun je je hart ophalen in het outletshoppingcenter Maasmechelen Village. Gelegen op slechts een half uur van Maastricht, ligt deze outlet dichterbij dan die in Roermond. Terwijl het aanbod nagenoeg hetzelfde is.

3. Luik

Luik is één van de grootste Belgische steden en ligt in het Franstalige Wallonië. De zondagsmarkt la Batte, de grootste en oudste van België, is zeer de moeite waard. In het historische centrum vind je tal van bezienswaardigheden en vele gezellige drank- en eetgelegenheden.

4. Hasselt

Hasselt is de hoofdstad van (Belgisch) Limburg. De Grote Markt is het culinaire hart van de stad, die verder bekendstaat om zijn fraaie parken en diverse musea. De Japanse Tuin is zelfs de grootste van Europa. In Hasselt vind je ook diverse leuke boetiekjes.

5. Tongeren

Tongeren ligt aan de Jeker, die bij Maastricht in de Maas uitmondt. Als oudste stad van België is Tongeren een stad die met name liefhebbers van historie en cultuur aantrekt. Maar je kunt er ook gezellig shoppen en heerlijk tafelen.


Steek jij regelmatig de grens met België over? En waar gaat de rit dan naartoe? Met een auto huren in de regio Brunssum van Adrem kun je ook de grens oversteken! 

1 reactie

  1. Ordercialisonline op 5 april 2018 om 07:39

    Voor Darryl wel vervelend die wedstrijdjes tussendoor op Curacao. ? Vind hem overigens wel steeds beter spelen 25 6

Laat een reactie achter

Related Posts

nieuwe auto inrijden

Moet je een nieuwe auto inrijden?

Nieuwe auto’s hebben een magische aantrekkingskracht; de glimmende lak, het frisse interieur en de belofte van probleemloos rijplezier. Maar voordat…

Lees meer »

gewicht auto trekken

Hoeveel gewicht mag mijn auto trekken?

Het is een vraag die menig autobezitter zichzelf stelt: hoeveel mag mijn auto eigenlijk trekken? Of je nu met een…

Lees meer »

beginners auto

De top 15 beste beginners auto’s

Het kiezen van je eerste auto is een spannende, maar soms overweldigende ervaring. Met zoveel opties op de markt kan…

Lees meer »