Het Nederlandse wegennet

Frits Pieper
03 mei 2018

Nederland telt een groeiend aantal van 140 duizend kilometers aan weg. Genoeg om 3,5 keer de evenaar te asfalteren. Het gros daarvan – bijna 120.000 km – betreft gemeentelijke wegen.

Nederland telt betrekkelijk veel asfalt. Dat komt door de hoge bevolkingsdichtheid en het hoge aantal verkeersdeelnemers. Ons land telt dik 800 km asfalt per miljoen inwoners.

Snelwegen

Geen land in Europa telt relatief gezien zoveel snelweg als Nederland: bijna 2500 km. De eerste snelwegen stammen uit de jaren 30 van de vorige eeuw. De Nederlandse snelwegen behoren tot de drukste ter wereld. Alleen in Groot-Brittannië is het drukker op de snelweg en staan er meer files. De A4 bij Den Haag spant de kroon qua drukte. Dagelijks passeren daar zo’n 240 duizend voertuigen.

Goed onderhouden, modern wegennet

Het Nederlandse wegennet is bijzonder goed onderhouden, vooral in tegenstelling tot buurland België. Ook de verkeerssignalering is erg modern, wat heeft geleid tot een procentuele afname van het aantal ongelukken op de Nederlandse wegen.


Hoe vaak sta jij in de file? Sporadisch of dagelijks? Is méér asfalt dé oplossing voor files, of denk je dat we moeten zoeken naar slimmere oplossingen? Wellicht helpt een auto huren in de regio Brunssum, en dat doe je bij Adrem! 

Laat een reactie achter

Related Posts

Versnellingspook

Auto schakelt niet meer – wat nu?

Het kan voorkomen dat je tijdens het rijden moeite krijgt met schakelen. Opeens schakelt de auto niet meer. Je wilt…

Lees meer »

parkeren in geleen

Goedkoop en gratis parkeren in Geleen

Ben jij regelmatig te vinden in Geleen? Bijvoorbeeld omdat je er werkt of omdat je het leuk vindt om naar…

Lees meer »

gratis parkeren valkenburg

Waar kun je (gratis) parkeren in Valkenburg?

Als je een auto komt huren bij ons in Sittard om het prachtige Limburg te ontdekken, dan staat er vast…

Lees meer »