Het Nederlandse wegennet

Frits Pieper
03 mei 2018

Nederland telt een groeiend aantal van 140 duizend kilometers aan weg. Genoeg om 3,5 keer de evenaar te asfalteren. Het gros daarvan – bijna 120.000 km – betreft gemeentelijke wegen.

Nederland telt betrekkelijk veel asfalt. Dat komt door de hoge bevolkingsdichtheid en het hoge aantal verkeersdeelnemers. Ons land telt dik 800 km asfalt per miljoen inwoners.

Snelwegen

Geen land in Europa telt relatief gezien zoveel snelweg als Nederland: bijna 2500 km. De eerste snelwegen stammen uit de jaren 30 van de vorige eeuw. De Nederlandse snelwegen behoren tot de drukste ter wereld. Alleen in Groot-Brittannië is het drukker op de snelweg en staan er meer files. De A4 bij Den Haag spant de kroon qua drukte. Dagelijks passeren daar zo’n 240 duizend voertuigen.

Goed onderhouden, modern wegennet

Het Nederlandse wegennet is bijzonder goed onderhouden, vooral in tegenstelling tot buurland België. Ook de verkeerssignalering is erg modern, wat heeft geleid tot een procentuele afname van het aantal ongelukken op de Nederlandse wegen.


Hoe vaak sta jij in de file? Sporadisch of dagelijks? Is méér asfalt dé oplossing voor files, of denk je dat we moeten zoeken naar slimmere oplossingen? Wellicht helpt een auto huren in de regio Brunssum, en dat doe je bij Adrem! 

Laat een reactie achter

Related Posts

luxe huurauto

Met een luxe huurauto door het heuvelland

De vakanties komen er langzaam aan en dat betekent natuurlijk leuke uitstapjes, dagjes weg en vakanties. Om mooie plekken te…

Lees meer »

rijden met aanhanger

Tips voor het rijden met een aanhanger

Wanneer je op vakantie gaat, aan het verhuizen bent of simpelweg spullen moet vervoeren, kan het wel eens zijn dat…

Lees meer »

distributieriem

Een versleten of kapotte distributieriem herkennen

Iedere auto heeft een distributieriem. Deze bevindt zich meestal aan de voorkant van de motor. Distributieriemen staan onder veel stress…

Lees meer »