Het Nederlandse wegennet

Frits Pieper
03 mei 2018

Nederland telt een groeiend aantal van 140 duizend kilometers aan weg. Genoeg om 3,5 keer de evenaar te asfalteren. Het gros daarvan – bijna 120.000 km – betreft gemeentelijke wegen.

Nederland telt betrekkelijk veel asfalt. Dat komt door de hoge bevolkingsdichtheid en het hoge aantal verkeersdeelnemers. Ons land telt dik 800 km asfalt per miljoen inwoners.

Snelwegen

Geen land in Europa telt relatief gezien zoveel snelweg als Nederland: bijna 2500 km. De eerste snelwegen stammen uit de jaren 30 van de vorige eeuw. De Nederlandse snelwegen behoren tot de drukste ter wereld. Alleen in Groot-Brittannië is het drukker op de snelweg en staan er meer files. De A4 bij Den Haag spant de kroon qua drukte. Dagelijks passeren daar zo’n 240 duizend voertuigen.

Goed onderhouden, modern wegennet

Het Nederlandse wegennet is bijzonder goed onderhouden, vooral in tegenstelling tot buurland België. Ook de verkeerssignalering is erg modern, wat heeft geleid tot een procentuele afname van het aantal ongelukken op de Nederlandse wegen.


Hoe vaak sta jij in de file? Sporadisch of dagelijks? Is méér asfalt dé oplossing voor files, of denk je dat we moeten zoeken naar slimmere oplossingen? Wellicht helpt een auto huren in de regio Brunssum, en dat doe je bij Adrem! 

Laat een reactie achter

Related Posts

private lease auto overnemen

Kun je de private lease van een auto overnemen?

Een private lease is een flexibele en kosteneffectieve manier om een ​​auto te gebruiken zonder het eigendom ervan te bezitten….

Lees meer »

Blauwe aut0

Wat is een hatchback?

Hatchbacks zijn een veel voorkomend gezicht op de wegen over de hele wereld. Waarschijnlijk heb je er onbewust al vele…

Lees meer »

Nijlpaard

Mag een nijlpaard mee in een huurauto?

‘Waarom vraag je dat?’   ‘Gewoon, omdat ik nieuwsgierig ben.’   ‘Denk je dat dat past: een nijlpaard in een…

Lees meer »