Het Nederlandse wegennet

Frits Pieper
03 mei 2018

Nederland telt een groeiend aantal van 140 duizend kilometers aan weg. Genoeg om 3,5 keer de evenaar te asfalteren. Het gros daarvan – bijna 120.000 km – betreft gemeentelijke wegen.

Nederland telt betrekkelijk veel asfalt. Dat komt door de hoge bevolkingsdichtheid en het hoge aantal verkeersdeelnemers. Ons land telt dik 800 km asfalt per miljoen inwoners.

Snelwegen

Geen land in Europa telt relatief gezien zoveel snelweg als Nederland: bijna 2500 km. De eerste snelwegen stammen uit de jaren 30 van de vorige eeuw. De Nederlandse snelwegen behoren tot de drukste ter wereld. Alleen in Groot-Brittannië is het drukker op de snelweg en staan er meer files. De A4 bij Den Haag spant de kroon qua drukte. Dagelijks passeren daar zo’n 240 duizend voertuigen.

Goed onderhouden, modern wegennet

Het Nederlandse wegennet is bijzonder goed onderhouden, vooral in tegenstelling tot buurland België. Ook de verkeerssignalering is erg modern, wat heeft geleid tot een procentuele afname van het aantal ongelukken op de Nederlandse wegen.


Hoe vaak sta jij in de file? Sporadisch of dagelijks? Is méér asfalt dé oplossing voor files, of denk je dat we moeten zoeken naar slimmere oplossingen? Wellicht helpt een auto huren in de regio Brunssum, en dat doe je bij Adrem! 

Laat een reactie achter

Related Posts

Met een automaat rijden in de sneeuw

Onze tips voor met een automaat rijden in de sneeuw

Met een automaat rijden in de sneeuw gaat net wat anders dan met een schakelwagen. Lees in deze blog hoe…

Lees meer »

Schade huurauto

Wat gebeurt er bij schade huurauto?

Schade huurauto, het zal je maar gebeuren. Het is waarschijnlijk het ergste wat je kan overkomen bij het huren van…

Lees meer »

Auto uit sneeuw krijgen

Met onze handige tips jouw auto uit sneeuw krijgen

Het winterseizoen kan prachtig zijn, met zijn sneeuw bedekte landschappen en het wintersport gevoel. Rijden in de sneeuw kan echter…

Lees meer »