Bestaat er ook private lease voor de korte termijn?

Frits Pieper
25 jul 2018

Private lease is mateloos populair. Het aantal leaseauto’s op de Nederlandse wegen neemt in rap tempo toe. Niet gek. Voor een vast maandbedrag ‘krijg’ je een auto en heb je nergens meer omkijken naar. Je hoeft alleen nog maar te tanken.

Verder is alles inbegrepen: onderhoud, reparaties, banden, APK, verzekering en wegenbelasting. Je weet dus exact wat je maandelijks kwijt bent aan je auto. En je rijdt natuurlijk een nieuwe bolide, zonder eenmalige investering. Wij snappen best dat private lease zo populair is ten opzichte van het bezitten van een eigen auto.

Nadelen private lease

Er kleven echter ook wat nadelen aan private lease.

Het eerste is de leasetermijn. Vaak lease je de auto 36, 48 of zelfs wel 60 maanden voor het geadverteerde bedrag. Je zit dus lang aan je leasecontract vast, terwijl je niet weet hoe je er financieel voor staat over 3 tot 5 jaar. Misschien verlies je je baan of ga je scheiden. Lees hier meer over de andere nadelen van een private lease.

Een ander nadeel is het beperkte aantal kilometers dat je jaarlijks mag rijden. Bij het geadverteerde maandbedrag is dat vaak 10.000 kilometer per jaar. Voor elke kilometer méér betaal je extra.

Shortlease

Het is echter ook mogelijk om voor een kortere periode een auto te leasen. ‘Shortlease’ heet dit. Shortlease is al mogelijk vanaf 30 dagen. Daarna is je leasecontract dagelijks boetevrij opzegbaar. Ook bij shortlease is alles behalve de brandstof inbegrepen. Je weet dus precies waar je aan toe bent. Hoeveel kilometers je ook rijdt. Want bij shortlease lease je op basis van 1000, 2000, 3000 of 4000 kilometer per maand.

Voor wie is shortlease een uitkomst?

Shortlease is een uitkomst in diverse situaties. Bijvoorbeeld als je auto een tijdje in de garage staat. Of om de levertijd van een nieuwe auto te overbruggen. Misschien heb je een tijdelijke baan gekregen waarvoor je een auto nodig hebt. Kortom: in alle situaties waarin je een of meerdere maanden een auto nodig hebt, is shortlease de oplossing.

Liever een auto huren in de regio Sittard? Bij Adrem ben je aan het juiste adres!

Laat een reactie achter

Related Posts

Blauwe aut0

Wat is een hatchback?

Hatchbacks zijn een veel voorkomend gezicht op de wegen over de hele wereld. Waarschijnlijk heb je er onbewust al vele…

Lees meer »

Nijlpaard

Mag een nijlpaard mee in een huurauto?

‘Waarom vraag je dat?’   ‘Gewoon, omdat ik nieuwsgierig ben.’   ‘Denk je dat dat past: een nijlpaard in een…

Lees meer »

gratis parkeren roermond

Goedkoop en gratis parkeren in Roermond

Roermond is een ontzettend leuke stad om te shoppen in de bekende Designer Outlet of het Retailpark. Ook de historische…

Lees meer »