Bestaat er ook private lease voor de korte termijn?

Frits Pieper
25 jul 2018

Private lease is mateloos populair. Het aantal leaseauto’s op de Nederlandse wegen neemt in rap tempo toe. Niet gek. Voor een vast maandbedrag ‘krijg’ je een auto en heb je nergens meer omkijken naar. Je hoeft alleen nog maar te tanken.

Verder is alles inbegrepen: onderhoud, reparaties, banden, APK, verzekering en wegenbelasting. Je weet dus exact wat je maandelijks kwijt bent aan je auto. En je rijdt natuurlijk een nieuwe bolide, zonder eenmalige investering. Wij snappen best dat private lease zo populair is ten opzichte van het bezitten van een eigen auto.

Nadelen private lease

Er kleven echter ook wat nadelen aan private lease.

Het eerste is de leasetermijn. Vaak lease je de auto 36, 48 of zelfs wel 60 maanden voor het geadverteerde bedrag. Je zit dus lang aan je leasecontract vast, terwijl je niet weet hoe je er financieel voor staat over 3 tot 5 jaar. Misschien verlies je je baan of ga je scheiden.

Een ander nadeel is het beperkte aantal kilometers dat je jaarlijks mag rijden. Bij het geadverteerde maandbedrag is dat vaak 10.000 kilometer per jaar. Voor elke kilometer méér betaal je extra.

zomerbanden

Shortlease

Het is echter ook mogelijk om voor een kortere periode een auto te leasen. ‘Shortlease’ heet dit. Shortlease is al mogelijk vanaf 30 dagen. Daarna is je leasecontract dagelijks boetevrij opzegbaar. Ook bij shortlease is alles behalve de brandstof inbegrepen. Je weet dus precies waar je aan toe bent. Hoeveel kilometers je ook rijdt. Want bij shortlease lease je op basis van 1000, 2000, 3000 of 4000 kilometer per maand.

Voor wie is shortlease een uitkomst?

Shortlease is een uitkomst in diverse situaties. Bijvoorbeeld als je auto een tijdje in de garage staat. Of om de levertijd van een nieuwe auto te overbruggen. Misschien heb je een tijdelijke baan gekregen waarvoor je een auto nodig hebt. Kortom: in alle situaties waarin je een of meerdere maanden een auto nodig hebt, is shortlease de oplossing.

Liever een auto huren in de regio Sittard? Bij Adrem ben je aan het juiste adres!

Laat een reactie achter

Related Posts

Versnellingspook

Auto schakelt niet meer – wat nu?

Het kan voorkomen dat je tijdens het rijden moeite krijgt met schakelen. Opeens schakelt de auto niet meer. Je wilt…

Lees meer »

parkeren in geleen

Goedkoop en gratis parkeren in Geleen

Ben jij regelmatig te vinden in Geleen? Bijvoorbeeld omdat je er werkt of omdat je het leuk vindt om naar…

Lees meer »

gratis parkeren valkenburg

Waar kun je (gratis) parkeren in Valkenburg?

Als je een auto komt huren bij ons in Sittard om het prachtige Limburg te ontdekken, dan staat er vast…

Lees meer »