Hier loop je de meeste kans geflitst te worden

Frits Pieper
07 feb 2017

Limburg is qua inwoneraantal pas de zevende provincie van het land, maar de flitspalen hebben het er maar druk. Alleen in Zuid-Holland, Noord-Brabant en Noord-Holland werd er afgelopen jaar vaker geflitst.

Dat valt te lezen op de website van dagblad De Limburger. Die baseren zich op cijfers van het CJIB, die zijn opgevraagd door LocalFocus.

Limburg meest ‘flitsende’ provincie

Bijna 474 duizend verkeersboetes werden er in 2016 in Limburg uitgeschreven voor te hard of door rood rijden. 456.252 voor te hard en 17.595 voor door rood rijden. In verhouding tot het aantal inwoners wordt er in geen enkele provincie meer geflitst.

Maastricht

Vooral de flitser langs de Viaductweg in Maastricht, ter hoogte van de Franciscus Romanusweg, had het druk. Hier geldt een maximumsnelheid van 50 km/u. Liefst 40.199 voertuigen reden harder (of door rood). Een gemiddelde van iets meer dan 110(!) bekeuringen per dag. Zelfs als elk geflitst voertuig slechts een minimale (snelheids)overtreding beging, spekte deze paal alléén al de Rijkskas met meer dan 1 miljoen euro!

Venlo

Nummer twee staat in Venlo, langs de Weselseweg, voor de kruising met de Schoolweg. Deze flitskast drukte liefst 39.856 keer af. Hier geldt een maximumsnelheid van 50 km/u. Op dezelfde kruising wordt ook in de andere richting geflitst.

Heerlen

Het is natuurlijk sowieso een goed idee om je aan de snelheid te houden, maar langs de N281 in Heerlen is het helemaal oppassen geblazen. Hier staan in beide richtingen liefst vier flitspalen. Twee daarvan vinden we terug in de top 10, op de plekken 4 en 7.

Bekeuring in je huurauto?

Nu kan het natuurlijk ook gebeuren dat je een verkeersovertreding hebt begaan terwijl je in een huurauto reed. De boete wordt uitgeschreven op kenteken, dus wij ontvangen de bekeuring. Die sturen we – zonder administratiekosten in rekening te brengen 😉 – door naar degene op wiens naam het huurcontract stond. Reed er op dat moment iemand anders in de auto? Dan moeten jullie onderling uitvechten wie voor de boete opdraait.


Wat was jouw meest recente verkeersovertreding? Of houd jij je altijd keurig aan de regels? Laat het ons weten in een reactie! Auto huren regio Urmond bij Adrem? Let erop dat je je aan de verkeersregels houdt! 

Laat een reactie achter

Related Posts

nieuwe auto inrijden

Moet je een nieuwe auto inrijden?

Nieuwe auto’s hebben een magische aantrekkingskracht; de glimmende lak, het frisse interieur en de belofte van probleemloos rijplezier. Maar voordat…

Lees meer »

gewicht auto trekken

Hoeveel gewicht mag mijn auto trekken?

Het is een vraag die menig autobezitter zichzelf stelt: hoeveel mag mijn auto eigenlijk trekken? Of je nu met een…

Lees meer »

beginners auto

De top 15 beste beginners auto’s

Het kiezen van je eerste auto is een spannende, maar soms overweldigende ervaring. Met zoveel opties op de markt kan…

Lees meer »