Huur verlengen of inkorten?

Frits Pieper
18 feb 2017

Er zijn tal van situaties denkbaar waarin je een huurauto of huurbus korter of juist langer nodig hebt dan verwacht. Niet bij elk autoverhuurbedrijf is het even makkelijk een auto vroeger of later terug te brengen. Wij doen daar niet zo moeilijk over.

Een wijziging van de huurtermijn betekent natuurlijk een verandering van de huurprijs, maar mogelijk ook van het huurtarief dat van toepassing is. Voor verschillende huurperioden gelden namelijk verschillende dagtarieven.

Korter huren

Stel, je huurt bij ons een microauto voor een week. Laten we zeggen een Toyota Aygo. Dan betaal je het voordelige dagtarief van 9,99 euro. Als je de auto nu onverwacht korter nodig hebt en bijvoorbeeld al na vijf dagen of eerder terugbrengt, dan is het reguliere dagtarief van 12,49 euro van toepassing en verdwijnt je korting van 2,50 euro per dag.

Langer huren

Natuurlijk werkt het ook omgekeerd. Als je bij ons een auto of bus huurt voor een paar dagen en je wilt de huurtermijn verlengen naar zeg een week, dan betaal je ook het voordelige dagtarief dat op die huurtermijn van toepassing is.

Bestelauto of -bus

Voor onze bestelauto’s en -bussen gelden op zaterdag andere tarieven dan doordeweeks. Als je een auto of busje voor vrijdag reserveert en onverwacht ook ’s zaterdags nog nodig hebt, zijn er dus twee verschillende dagtarieven van toepassing.

Kan ik altijd verlengen?

Het is bijna altijd mogelijk de huurtermijn van een auto of bus te verlengen. Het is wel van belang dat zo snel mogelijk aan ons door te geven, zodat wij het voertuig langer voor je kunnen reserveren. Hier komen bij ons buiten de extra huur, verzekering en kilometers geen extra kosten bij, zoals voor het wijzigen van het huurcontract.

Als je daarentegen een auto te laat terugbrengt zónder dit te melden, dan loopt de huur automatisch door en betaal je hierboven op een boete van 50 euro per dag. Houd er rekening mee dat als een auto te laat wordt teruggebracht, wij een volgende klant mogelijk niet van dienst kunnen zijn – zeker in drukke perioden!

Samengevat

Er zijn diverse scenario’s denkbaar waarin je een huurauto korter of langer nodig hebt, die we hier niet allemaal kunnen toelichten. Eenvoudig en kort gezegd bepalen we bij Adrem altijd achteraf de huurprijs. Daarbij baseren wij ons op het aantal dagen dat de auto daadwerkelijk gehuurd is en niet op het aantal dagen waarvoor de auto gereserveerd is.

Niet alle autoverhuurbedrijven werken zo. Vergeet niet dat wij een eerder teruggebrachte auto in de gereserveerde periode niet altijd opnieuw kunnen verhuren en zo in feite huurinkomsten mislopen.

Tot slot

Merk tot slot op dat je bij sommige andere verhuurbedrijven voor verlengen een hoger tarief betaalt dan het reguliere tarief! Het is – hoe gek dat misschien ook klinkt – dan verstandiger het voertuig op tijd terug te brengen en een nieuw voertuig te huren. Bizar, niet? Bij ons kun je een reservering meestal altijd snel en makkelijk wijzigen, zonder ‘onverklaarbare’ extra kosten. Ook dáárom huur je bij Adrem!

Bestelbus huren regio Maastricht? Dat kan bij Adrem!

Laat een reactie achter

Related Posts

nieuwe auto inrijden

Moet je een nieuwe auto inrijden?

Nieuwe auto’s hebben een magische aantrekkingskracht; de glimmende lak, het frisse interieur en de belofte van probleemloos rijplezier. Maar voordat…

Lees meer »

gewicht auto trekken

Hoeveel gewicht mag mijn auto trekken?

Het is een vraag die menig autobezitter zichzelf stelt: hoeveel mag mijn auto eigenlijk trekken? Of je nu met een…

Lees meer »

beginners auto

De top 15 beste beginners auto’s

Het kiezen van je eerste auto is een spannende, maar soms overweldigende ervaring. Met zoveel opties op de markt kan…

Lees meer »