Maak je oude auto connected

Frits Pieper
29 mrt 2018

Een auto die verbonden is met het internet, heet een ‘connected car’. Tegenwoordig zijn de meeste nieuwe auto’s al connected. Maar ook je oude auto kun je met het internet verbinden.

Een connected car verzamelt allerlei gegevens. Bijvoorbeeld over je brandstofverbruik, je rijgedrag en de routes die je aflegt. Deze gegevens stellen je in staat veiliger en zuiniger te rijden. Ook is het een handige manier om je ritten te registreren voor de fiscus. Garages op hun beurt kunnen een storing opsporen vóór je met pech langs de weg komt te staan.

Heel handig dus, zo’n connected car. Maar kun je ook een auto die niet fabrieksmatig met internet verbonden is connected maken? Ja. Ook als jouw auto niet standaard is uitgerust met de benodigde hardware en software, kun je je auto connected maken. Dat kan op verschillende manieren.

Dongel

De eenvoudigste manier om je auto connected te maken, is met een dongel. Deze stick verbind je met de OBD-poort in je auto, waarmee je toegang hebt tot de software in je auto. Garages gebruiken deze poort om storingen uit te lezen bijvoorbeeld. Auto’s die na 2005 geproduceerd zijn, hebben een OBD-poort. Auto’s van een paar jaar ouder soms ook.

Je kunt kiezen voor een Bluetooth-dongel of een simkaart-dongel, die beide gegevens naar een app op je smartphone sturen. Voor Bluetooth is het wel een voorwaarde dat je je dicht bij je auto bevindt. Je kunt hiermee dus niet op afstand de locatie van je auto bepalen, wat handig is als je niet meer weet waar precies je had geparkeerd.

Black box

Een andere manier om je auto connected te maken, is door de installatie van een black box: een kastje dat onder je motorkap wordt ingebouwd. Dit moet je wel door een garage laten doen.


Is jouw auto connected? En wat doe je precies met de gegevens die je dit oplevert? Bij Adrem kun je een moderne auto huren in Brunssum en omgeving! 

Laat een reactie achter

Related Posts

25 jaar Adrem Autoverhuur én een nieuwe vestiging!

“Daarvoor moet je echt niet bij mij zijn,” staat er op de website van Adrem Autoverhuur onder de foto van…

Lees meer »

milieubewust rijden

Alles over milieubewust rijden

In onze snel veranderende wereld wordt milieubewust rijden steeds belangrijker. De impact van traditionele voertuigen op het milieu is aanzienlijk,…

Lees meer »

auto leasen zonder bkr check

Auto leasen zonder BKR

Bij het leasen van een auto komt vaak een BKR-check om de hoek kijken en je vraagt je misschien af…

Lees meer »