Trajectcontrole Koning Willem-Alexandertunnel van start

Frits Pieper
03 apr 2017

Maandag 20 maart 2017 is de eerste fase van de trajectcontrole in de Koning Willem-Alexandertunnel van start gegaan. Als je over de A2 (100 km/u) in zuidelijke richting reist, kun je je maar beter aan de snelheid houden als je een boete wilt voorkomen.

Op termijn komt in alle vier de buizen van de tunnel trajectcontrole. 1 mei gaat de trajectcontrole op de A2 ook van start in noordelijke richting. Dat geldt ook voor de N2 (80 km/u) in dezelfde richting. De trajectcontrole op de N2 in zuidelijke richting gaat eind mei van start.

Een handig overzicht:

A2 (100 km/u)

  • A2 zuidelijk: maandag 20 maart
  • A2 noordelijk: zaterdag 1 mei

N2 (80 km/u)

  • N2 noordelijk: zaterdag 1 mei
  • N2 zuidelijk: eind mei

trajectcontrole tunnel
Trajectcontrole

Alleen aan het begin en aan het einde van elke tunnel komt een camera te hangen. Het traject is dus niet opgedeeld in meerdere secties. De twee camera’s registreren het moment dat je de 2,5 km lange tunnel inrijdt en weer uitrijdt. Op basis van de tijd die daartussen zit, wordt je gemiddelde snelheid berekend. Als die te hoog ligt, ontvang je een bekeuring.

Een camera die gebruikt wordt voor trajectcontroles kan niet je momentele snelheid meten. Op basis van een trajectcontrole kun je dus niet bekeurd worden voor een te hoge pieksnelheid. Dat kan natuurlijk wel nog als er ter plekke gecontroleerd wordt met bijvoorbeeld een lasergun of mobiele radarapparatuur.

Een trajectcontrole werkt 24/7. Dus ook ’s nachts, als het rustig is op de weg, wat wellicht uitnodigt om het gas in te trappen. Wees dus gewaarschuwd! Auto huren in de regio Geleen? Let op je snelheid! 

Laat een reactie achter

Related Posts

bonensijder

Rare snijboon

Ik help mijn moeder met snijbonen malen. Aan de bovenkant stop ik een snijboon in de maler. Ik draai en…

Lees meer »

Aanhanger aankoppelen

Aanhanger aankoppelen, hoe doe je dat?

Of je nu wilt gaan verhuizen of op vakantie gaat, een aanhanger komt regelmatig goed van pas om alle bagage…

Lees meer »

Hier rijden miljoenen mensen langs

‘Hier rijden miljoenen mensen langs! Jouw reclame komt wel 10 keer per uur in beeld! Elk uur, van 6 uur…

Lees meer »