Trajectcontrole Koning Willem-Alexandertunnel van start

Frits Pieper
03 apr 2017

Maandag 20 maart 2017 is de eerste fase van de trajectcontrole in de Koning Willem-Alexandertunnel van start gegaan. Als je over de A2 (100 km/u) in zuidelijke richting reist, kun je je maar beter aan de snelheid houden als je een boete wilt voorkomen.

Op termijn komt in alle vier de buizen van de tunnel trajectcontrole. 1 mei gaat de trajectcontrole op de A2 ook van start in noordelijke richting. Dat geldt ook voor de N2 (80 km/u) in dezelfde richting. De trajectcontrole op de N2 in zuidelijke richting gaat eind mei van start.

Een handig overzicht:

A2 (100 km/u)

  • A2 zuidelijk: maandag 20 maart
  • A2 noordelijk: zaterdag 1 mei

N2 (80 km/u)

  • N2 noordelijk: zaterdag 1 mei
  • N2 zuidelijk: eind mei

trajectcontrole tunnel
Trajectcontrole

Alleen aan het begin en aan het einde van elke tunnel komt een camera te hangen. Het traject is dus niet opgedeeld in meerdere secties. De twee camera’s registreren het moment dat je de 2,5 km lange tunnel inrijdt en weer uitrijdt. Op basis van de tijd die daartussen zit, wordt je gemiddelde snelheid berekend. Als die te hoog ligt, ontvang je een bekeuring.

Een camera die gebruikt wordt voor trajectcontroles kan niet je momentele snelheid meten. Op basis van een trajectcontrole kun je dus niet bekeurd worden voor een te hoge pieksnelheid. Dat kan natuurlijk wel nog als er ter plekke gecontroleerd wordt met bijvoorbeeld een lasergun of mobiele radarapparatuur.

Een trajectcontrole werkt 24/7. Dus ook ’s nachts, als het rustig is op de weg, wat wellicht uitnodigt om het gas in te trappen. Wees dus gewaarschuwd! Auto huren in de regio Geleen? Let op je snelheid! 

Laat een reactie achter

Related Posts

Met een automaat rijden in de sneeuw

Onze tips voor met een automaat rijden in de sneeuw

Met een automaat rijden in de sneeuw gaat net wat anders dan met een schakelwagen. Lees in deze blog hoe…

Lees meer »

Schade huurauto

Wat gebeurt er bij schade huurauto?

Schade huurauto, het zal je maar gebeuren. Het is waarschijnlijk het ergste wat je kan overkomen bij het huren van…

Lees meer »

Auto uit sneeuw krijgen

Met onze handige tips jouw auto uit sneeuw krijgen

Het winterseizoen kan prachtig zijn, met zijn sneeuw bedekte landschappen en het wintersport gevoel. Rijden in de sneeuw kan echter…

Lees meer »