Trajectcontrole Koning Willem-Alexandertunnel van start

Frits Pieper
03 apr 2017

Maandag 20 maart 2017 is de eerste fase van de trajectcontrole in de Koning Willem-Alexandertunnel van start gegaan. Als je over de A2 (100 km/u) in zuidelijke richting reist, kun je je maar beter aan de snelheid houden als je een boete wilt voorkomen.

Op termijn komt in alle vier de buizen van de tunnel trajectcontrole. 1 mei gaat de trajectcontrole op de A2 ook van start in noordelijke richting. Dat geldt ook voor de N2 (80 km/u) in dezelfde richting. De trajectcontrole op de N2 in zuidelijke richting gaat eind mei van start.

Een handig overzicht:

A2 (100 km/u)

  • A2 zuidelijk: maandag 20 maart
  • A2 noordelijk: zaterdag 1 mei

N2 (80 km/u)

  • N2 noordelijk: zaterdag 1 mei
  • N2 zuidelijk: eind mei

trajectcontrole tunnel
Trajectcontrole

Alleen aan het begin en aan het einde van elke tunnel komt een camera te hangen. Het traject is dus niet opgedeeld in meerdere secties. De twee camera’s registreren het moment dat je de 2,5 km lange tunnel inrijdt en weer uitrijdt. Op basis van de tijd die daartussen zit, wordt je gemiddelde snelheid berekend. Als die te hoog ligt, ontvang je een bekeuring.

Een camera die gebruikt wordt voor trajectcontroles kan niet je momentele snelheid meten. Op basis van een trajectcontrole kun je dus niet bekeurd worden voor een te hoge pieksnelheid. Dat kan natuurlijk wel nog als er ter plekke gecontroleerd wordt met bijvoorbeeld een lasergun of mobiele radarapparatuur.

Een trajectcontrole werkt 24/7. Dus ook ’s nachts, als het rustig is op de weg, wat wellicht uitnodigt om het gas in te trappen. Wees dus gewaarschuwd! Auto huren in de regio Geleen? Let op je snelheid! 

Laat een reactie achter

Related Posts

auto huren met trekhaak

Eropuit in de lente met een auto met trekhaak

De lente is begonnen en het mooie weer zorgt ervoor dat de behoefte aan een vakantie groter wordt. Ondanks dat…

Lees meer »

car sharing

Car sharing een nieuw fenomeen

De nieuwe generatie wordt steeds milieubewuster. Er worden meer manieren gevonden om het milieu minder te vervuilen en bewuster met…

Lees meer »

duurste auto ter wereld

De duurste auto ter wereld

Houd jij ook zo van mooie auto’s en wil je graag meer weten over de duurste auto ter wereld? Dan…

Lees meer »