De duurste auto ter wereld

Nina Geuskens
02 mei 2022

Houd jij ook zo van mooie auto’s en wil je graag meer weten over de duurste auto ter wereld? Dan moet je vooral even verder lezen. In deze blog geven we namelijk niet alleen antwoord op de vraag “Wat is de duurste en mooiste auto ter wereld?”, maar ook op de bijbehorende vraag “Hoe duur is deze duurste auto ter wereld?”. Misschien heb jij na het lezen van deze blog en het bekijken van de foto wel jouw nieuwe droomauto gevonden. En een beetje dromen mag toch zeker?

Wat is de duurste auto ter wereld?

Anno 2022 is de duurste auto ter wereld de Bugatti La Voiture Noire. Een indrukwekkende snelheid, de nieuwste technologiesnufjes en een prachtig klassiek design komen samen in deze auto die alleen is weggelegd voor miljonairs en miljardairs. La Voiture Noire is de Franse vertaling voor ‘de zwarte auto’, mocht je je afvragen welke kleur dit pronkstuk heeft. Bugatti haalt met de La Voiture Noire de geest terug van de Type 57 SC Atlantic, het oude model waarvan er slechts vier werden gemaakt en eentje vermist raakte tijdens de Tweede Wereldoorlog. La Voiture Noire werd gecreëerd als opvolger van de Atlantic en het bijzondere van deze auto is dat er slechts één exemplaar van is op de hele wereld. Niet gek dus dat deze duurste auto ter wereld een prijskaartje heeft waar je u tegen mag zeggen.

duurste auto ter wereld

Hoe duur is de duurste auto ter wereld?

En hoeveel nullen hangen er dan aan die felbegeerde auto met het hoogste prijskaartje? Juist ja, zes! De La Voiture Noire van Bugatti kost maar liefst 16,5 miljoen euro. Maar voor dit bedrag krijg je dan ook wat. De auto beschikt namelijk over een W12 motor met 1500 PK en een maximale snelheid van maar liefst 420 km/h. Uiteraard heeft de auto ook een fenomenaal design om bij weg te dromen.

Wat is de duurste auto ter wereld ooit?

Hoewel de La Voiture op dit moment de auto is met de hoogste prijs, is het niet de duurste auto aller tijden. Dat is namelijk de 1962 Ferrari 250 GTO. Deze klassieker werd verkocht voor een verbazingwekkende hoge prijs van 38 miljoen dollar.

Snelle auto huren

Helaas zijn er maar weinig mensen op deze aarde die het geluk hebben om zo’n dure auto te kunnen kopen. Heb jij niet de portemonnee van een miljardair, maar wil je je wel graag een keer koning te rijk voelen door in een supermooie auto te crossen? Kies er dan voor om een prachtige auto voor een dag, weekend of week te huren! Zo kun jij eindelijk eens voelen hoe het is om in zo’n prachtstuk rond te rijden. En wie weet is het lot je goed gegund en win je binnenkort de loterij, word je een bekende voetballer of een beroemde dj, waardoor je in de toekomst wel de duurste auto ter wereld kunt kopen! Fingers crossed!

 

Related Posts

nieuwe auto inrijden

Moet je een nieuwe auto inrijden?

Nieuwe auto’s hebben een magische aantrekkingskracht; de glimmende lak, het frisse interieur en de belofte van probleemloos rijplezier. Maar voordat…

Lees meer »

gewicht auto trekken

Hoeveel gewicht mag mijn auto trekken?

Het is een vraag die menig autobezitter zichzelf stelt: hoeveel mag mijn auto eigenlijk trekken? Of je nu met een…

Lees meer »

beginners auto

De top 15 beste beginners auto’s

Het kiezen van je eerste auto is een spannende, maar soms overweldigende ervaring. Met zoveel opties op de markt kan…

Lees meer »