Huurtip: welke huurauto is geschikt voor mij?

Frits Pieper
01 sep 2016

Je gaat een auto huren. Misschien wel voor het eerst. Spannend! Een auto huren lijkt in veel opzichten op het kopen van een auto. Vaak spelen dezelfde overwegingen een rol. Vraag je het volgende af als je een auto gaat huren.

Hoe veel passagiers/bagage gaan mee?

Heb je auto enkel nodig voor de dagelijkse boodschappen en/of om de kinderen uit school te halen? Dan volstaat een kleine auto. Naarmate het aantal passagiers en eventueel bagage toenemen, krijg je behoefte aan een grotere auto, bijvoorbeeld een compacte auto of kleine middenklasser. Die bieden plaats aan één extra passagier op de achterbank en hebben behoorlijk meer bagageruimte. Voor extra bagageruimte kun je ook een stationcar huren.

Vanaf zes inzittenden (inclusief de bestuurder) kun je het beste een personenbus huren. Die mag je ‘gewoon’ besturen met je autorijbewijs (rijbewijs B) en biedt afhankelijk van het type ruimte aan maximaal 6 of 9 personen (de bestuurder meegerekend) en hun bagage.

In plaats van één bus kun je natuurlijk ook twee kleinere auto’s huren. Qua kosten maakt dat in de meeste gevallen niet veel verschil. Al heb je natuurlijk wel twee chauffeurs nodig.

Toyota Auris HybrideHandgeschakeld of automaat?

Wat betreft de keuze voor een handgeschakelde auto of automaat, adviseren we je te kiezen voor wat je gewend bent. Is je eigen auto een automaat? Huur dan ook een automaat. Al verloopt de switch naar een handgeschakelde auto meestal vrij soepel; de meeste mensen hebben immers leren rijden in een schakelauto. De meeste mensen die een schakelauto gewend zijn, moeten daarentegen even wennen aan een automaat.

Welk comfort wens ik?

De keuze voor een huurauto berust niet alleen op rationele overwegingen. Ook emotie speelt een rol. Misschien rijd je in het dagelijks leven in een kleine auto en wil je eens ervaren hoe het is om in een compacte auto of middenklasser te rijden. Of misschien ga je in je huurauto wel verder rijden dan je normaal in je eigen auto doet en stel je daarom hogere eisen aan het geboden comfort of bijvoorbeeld het verbruik. Overigens zijn al onze personenauto’s én personenbussen voorzien van airconditioning.

Auto huren in Limburg? Dat doe je bij Adrem!

Laat een reactie achter

Related Posts

gratis parkeren geleen

Waar kun je gratis parkeren in Geleen?

Ben jij regelmatig te vinden in de gemeente Sittard-Geleen? Bijvoorbeeld omdat je in Sittard werkt of omdat je het leuk…

Lees meer »

Auto Wrappen

Auto wrappen: de voor- en nadelen

Auto wrappen is een proces waarbij een speciale vinylfolie wordt gebruikt om de buitenkant van een auto te bedekken. Deze…

Lees meer »

Auto band

Een autoband verwisselen in 10 stappen

Het kan iedereen overkomen na een onschuldige botsing met een stoeprand, versleten schokdempers of simpelweg oud materiaal; een lekke autoband….

Lees meer »