Huurtip: welke huurauto is geschikt voor mij?

Frits Pieper
01 sep 2016

Je gaat een auto huren. Misschien wel voor het eerst. Spannend! Een auto huren lijkt in veel opzichten op het kopen van een auto. Vaak spelen dezelfde overwegingen een rol. Vraag je het volgende af als je een auto gaat huren.

Hoe veel passagiers/bagage gaan mee?

Heb je auto enkel nodig voor de dagelijkse boodschappen en/of om de kinderen uit school te halen? Dan volstaat een kleine auto. Naarmate het aantal passagiers en eventueel bagage toenemen, krijg je behoefte aan een grotere auto, bijvoorbeeld een compacte auto of kleine middenklasser. Die bieden plaats aan één extra passagier op de achterbank en hebben behoorlijk meer bagageruimte. Voor extra bagageruimte kun je ook een stationcar huren.

Vanaf zes inzittenden (inclusief de bestuurder) kun je het beste een personenbus huren. Die mag je ‘gewoon’ besturen met je autorijbewijs (rijbewijs B) en biedt afhankelijk van het type ruimte aan maximaal 6 of 9 personen (de bestuurder meegerekend) en hun bagage.

In plaats van één bus kun je natuurlijk ook twee kleinere auto’s huren. Qua kosten maakt dat in de meeste gevallen niet veel verschil. Al heb je natuurlijk wel twee chauffeurs nodig.

Toyota Auris HybrideHandgeschakeld of automaat?

Wat betreft de keuze voor een handgeschakelde auto of automaat, adviseren we je te kiezen voor wat je gewend bent. Is je eigen auto een automaat? Huur dan ook een automaat. Al verloopt de switch naar een handgeschakelde auto meestal vrij soepel; de meeste mensen hebben immers leren rijden in een schakelauto. De meeste mensen die een schakelauto gewend zijn, moeten daarentegen even wennen aan een automaat.

Welk comfort wens ik?

De keuze voor een huurauto berust niet alleen op rationele overwegingen. Ook emotie speelt een rol. Misschien rijd je in het dagelijks leven in een kleine auto en wil je eens ervaren hoe het is om in een compacte auto of middenklasser te rijden. Of misschien ga je in je huurauto wel verder rijden dan je normaal in je eigen auto doet en stel je daarom hogere eisen aan het geboden comfort of bijvoorbeeld het verbruik. Overigens zijn al onze personenauto’s én personenbussen voorzien van airconditioning.

Auto huren in Limburg? Dat doe je bij Adrem!

Laat een reactie achter

Related Posts

luxe huurauto

Met een luxe huurauto door het heuvelland

De vakanties komen er langzaam aan en dat betekent natuurlijk leuke uitstapjes, dagjes weg en vakanties. Om mooie plekken te…

Lees meer »

rijden met aanhanger

Tips voor het rijden met een aanhanger

Wanneer je op vakantie gaat, aan het verhuizen bent of simpelweg spullen moet vervoeren, kan het wel eens zijn dat…

Lees meer »

distributieriem

Een versleten of kapotte distributieriem herkennen

Iedere auto heeft een distributieriem. Deze bevindt zich meestal aan de voorkant van de motor. Distributieriemen staan onder veel stress…

Lees meer »