Weekend weg plannen: waar moet je aan denken?

Frits Pieper
05 jan 2017

Jullie zijn van plan met een paar man een weekend weg te gaan. Leuk natuurlijk, maar je moet ook aan een boel dingen denken. Het prikken van een datum, de accommodatie boeken, vervoer regelen …

Datum prikken

Het begint al met het prikken van een juiste datum. Hoe meer mensen meegaan, hoe lastiger dat wordt. Gelukkig vind je op internet allerlei handige datumprikkers die deze helse klus een stuk gemakkelijker maken. Deze zijn vaak ook verkrijgbaar als app voor je smartphone of tablet. Ook is het verstandig een WhatsApp-groep aan te maken om bepaalde zaken te regelen.

Budget bepalen

Goed, de datum is geprikt. Nog vóór jullie een bestemming kiezen, is het slim om het te hebben over het budget. Wellicht heeft niet iedereen binnen het reisgezelschap een even dikke beurs. Je kunt bijvoorbeeld afspreken dat het weekend weg niet meer dan 200 euro per persoon mag kosten. Daarmee heb je bovendien een praktisch handvat bij het bepalen van de reisbestemming en accommodatie.

Bestemming plus accommodatie

Dan de misschien wel belangrijkste vraag: waar gaan we naartoe? Wordt het een stedentrip naar Barcelona of Milaan, een attractie- of vakantiepark misschien? Of juist een actief weekend weg? En waar gaan jullie overnachten? In een luxe hotel, sobere (jeugd)herberg of met z’n allen in een vakantiehuisje?

Vervoer

Tot slot is er natuurlijk het vervoer. Mensen boeken tegenwoordig hun trip vaak inclusief vervoer en verblijf. Dat lijkt vaak het goedkoopst, maar is dat ook wel zo? In veel gevallen is het voordeliger verblijf en vervoer los van elkaar te boeken. Wat betreft vervoer heb je natuurlijk de keus uit auto, bus, trein of vliegtuig.

Met de prijsvechters van nu is vliegen erg goedkoop geworden, maar vaak is het huren een personenbusje goedkoper, omdat je de totale kosten kunt delen. Een busje brengt je natuurlijk ook van deur tot deur, terwijl je om het vliegtuig te nemen eerst naar een luchthaven moet rijden. Tenzij je John Travolta heet en je eigen Boeing hebt. Bovendien hoef je met een huurbusje ter plekke geen auto meer te huren om je te verplaatsen.

Natuurlijk, met het vliegtuig ben je doorgaans sneller. Maar als je naar bijvoorbeeld Parijs gaat en voor je vlucht eerst naar het vliegveld moet rijden, ben je met een huurbusje niet alleen sneller, maar ook nog ’s goedkoper uit!

De rekensom

Wij keken op Goeuro.com wat het vandaag (8-12-2016; 8.51 uur) kost om van Maastricht naar Parijs te reizen. Het goedkoopste aanbod is 196,97 euro per persoon – 22,80 euro voor de treinreis van Maastricht naar Düsseldorf en 175,17 euro voor de (retour)vlucht met Lufthansa.

Laten we diezelfde reis eens met een gehuurde personenbus maken …

We huren een bus voor 6 personen. Prima om in te reizen, en ook nog een heleboel bagageruimte om veel koffers mee te nemen. Zo’n personen- of bestelbus kost bij Adrem Autoverhuur Limburg 39,90 euro plus 11,50 euro voor de verzekering per dag. De prijs voor de kilometers is 19 cent. De afstand van Maastricht naar Parijs en terug is in totaal 804 kilometer. We huren het busje van vrijdag tot en met zondag. Drie hele dagen dus.

Dan betaal je (€):

Bushuur (3 dagen x 39,90): 119,70

+ Verzekering (3 dagen x 11,50): 34,50

+ Kilometers (804 km x 0,19): 152,76

Subtotaal: 306,96

+ Btw (21%): 64,46

+ Brandstof (804 km): 88,-

Totaal: 459,42

Dit bedrag kun je delen door 6 personen (we gaan uit van een maximale bezetting van het busje) en dan kom je uit op een bedrag van afgerond 76,57 euro per persoon. Meer dan 60 procent goedkoper dan treinreis plus vlucht! Dat betekent meer spending money om in de ‘City of Love’ uit te geven. Of je gebruikt het geld om een luxere accommodatie te boeken natuurlijk.

Bijkomend voordeel als een personenbus huurt: je hebt het hele weekend vervoer ter beschikking.

Fijne reis!


Waar gaat jullie weekendje weg naartoe? Laat het ons weten, en we rekenen je precies voor wat het huren van een auto of busje je in totaal kost!

Laat een reactie achter

Related Posts

25 jaar Adrem Autoverhuur én een nieuwe vestiging!

“Daarvoor moet je echt niet bij mij zijn,” staat er op de website van Adrem Autoverhuur onder de foto van…

Lees meer »

milieubewust rijden

Alles over milieubewust rijden

In onze snel veranderende wereld wordt milieubewust rijden steeds belangrijker. De impact van traditionele voertuigen op het milieu is aanzienlijk,…

Lees meer »

auto leasen zonder bkr check

Auto leasen zonder BKR

Bij het leasen van een auto komt vaak een BKR-check om de hoek kijken en je vraagt je misschien af…

Lees meer »