Met Adrem Autoverhuur Limburg naar: Kasteelpark Born

Frits Pieper
13 sep 2015

Met zijn parkachtige omgeving, vele inheemse en exotische dieren, kinderboerderij en speeltuin staat Kasteelpark Born garant voor een leuk dagje uit met de kinderen.

Parkbewoners

Kasteelpark Born ligt in de voormalige tuinen van kasteel Born, dat in de jaren 30 van de vorige eeuw door een brand werd verwoest en waarvan nu nog enkel een ruïne rest. In dit dierenpark kun je heerlijk wandelen en in het voorbijgaan kennismaken met de bewoners van het park, waaronder de vele eenden, ganzen en zwanen in de grachten. Extra leuk in de broedtijd!

Een van de eerste dieren die je tegenkomt in het park zijn de wollige alpaca’s. Daarna even de hertjes voeren (voerzakjes te koop aan de kassa), maar pas op voor je vingers, want die delen hun verblijf met de happige nandoes – verre familie van de struisvogel.

Het park telt eigenlijk te veel diersoorten om op te noemen. Toch een paar: apen, eekhoorns, kamelen, lama’s, landschildpadden, lynxen, neusberen, poolvossen, stekelvarkens, stinkdieren, walibi’s en wasberen.

Kkriebelhuisinderboerderij en Kriebelhuis

Niet alle dieren in het park zitten achter een hek of tralies. Op de kinderboerderij mag je de guitige geitjes aaien. Verberg wel goed alle eten, want hier hebben deze nieuwsgierige rakkers een neus voor! Vergeet ook niet een blik te werpen in het otterverblijf. Minder aaibare dieren, zoals insecten, spinnen, kikkers en leguanen, kom je tegen in het Kriebelhuis.

Speeltuin en horeca

In het hart van het park vind je een speeltuin, met diverse speeltoestellen, een klimtoestel en een groot springkussen. Pal hiernaast staat een uitkijktoren die je een prachtig uitzicht over het hele park biedt.

Ouders kunnen hun spelende kroost in de gaten houden vanaf het terras van horecagelegenheid ‘t Uulke, waar je terecht kunt voor een natje en een droogje. Op het overdekte terras brandt in de herfst- en wintermaanden de houtkachel. Gezellig, met een kop warme chocomel of een herfstbok erbij.

Kasteelpark Born

Uitzicht op het springkussen vanaf de uitkijktoren, op een herfstige dag

Activiteiten

Het hele jaar door zijn er diverse activiteiten in Kasteelpark Born, waaronder presentaties en workshops. Zo is er eind april steevast een voorjaarsmarkt en op pinkstermaandag moeten de schapen eraan geloven, want dat wordt hun wintervacht afgeschoren.

Openingstijden en toegangsprijzen

Het park is van maart tot en met oktober dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur. De overige maanden is het park op woensdag en ‘s weekends geopend van 10.00 tot 17.00 en in de schoolvakanties iedere dag.

Volwassenen betalen een toegangsprijs van 7,50 euro. Kinderen van 2-12 betalen 6 euro, net als gehandicapten en 65-plussers. De allerkleinsten mogen gratis naar binnen. Van plan vaker naar Kasteelpark Born te gaan? Dan bespaar je al snel geld met een jaarkaart.

Tip van Adrem Autoverhuur Limburg

Van plan met een groep kinderen naar Kasteelpark Born te gaan, voor een kinderfeestje bijvoorbeeld? Huur een personenbus voor 6 of 9 personen en je hoeft niet op zoek naar een tweede auto en chauffeur! Lees hier meer over dagjes uit met Adrem.

Laat een reactie achter

Related Posts

Blauwe aut0

Wat is een hatchback?

Hatchbacks zijn een veel voorkomend gezicht op de wegen over de hele wereld. Waarschijnlijk heb je er onbewust al vele…

Lees meer »

Nijlpaard

Mag een nijlpaard mee in een huurauto?

‘Waarom vraag je dat?’   ‘Gewoon, omdat ik nieuwsgierig ben.’   ‘Denk je dat dat past: een nijlpaard in een…

Lees meer »

gratis parkeren roermond

Goedkoop en gratis parkeren in Roermond

Roermond is een ontzettend leuke stad om te shoppen in de bekende Designer Outlet of het Retailpark. Ook de historische…

Lees meer »