Kerstshoppen bij Designer Outlet Roermond

Frits Pieper
08 dec 2015

Op zoek naar (betrekkelijk) goedkope merkkleding? Dan moet je in de auto stappen naar het Designer Outlet Roermond. In dit outletcenter bieden fabrikanten hun merkkleding tegen vaak hoge korting aan. Het center wordt geëxploiteerd door McArthur Glen, dat outletcenters in heel Europa heeft.

Met meer dan 150 winkels en 200 merken is Designer Outlet Roermond een waar winkelmekka, dat jaarlijks ruim 3,5 miljoen bezoekers trekt. Een mix van modeminnaars en dagjesmensen. Want met diverse restaurants en een kinderspeelplaats is het merkendorp uitgegroeid tot een heuse attractie. Het merendeel van de bezoekers bestaat uit Duitsers. Dat is niet gek, want Roermond ligt op steenworp afstand van de Duitse grens.

Kortingen tot 70% op merkkleding

De kortingen op merken als Adidas, Diesel, Mexx, Michael Kors, Nike, Prada, Gucci en Superdry lopen op tot maar liefst 70%. Vaak betreft het items uit oude collecties die uit de winkels zijn teruggehaald. Gemiddeld betaal je ongeveer de helft van wat je ‘normaal’ zou betalen. De lage prijzen worden ook mogelijk gemaakt door de lage huur die wordt betaald voor de grond net buiten het centrum.

Grootste outletcenter van Europa

Na diverse uitbreidingen beslaat het center, gevestigd op het terrein van een voormalige legerkazerne, een gebied van maar liefst 45 duizend vierkante meter, wat het tot het grootste outletcenter van Europa maakt. Die eer viel eerst Serravalle Outlet Center in de buurt van Milaan ten deel – ook van McArthur Glen.

Praktische info

Op zondagen en (Duitse) feestdagen kunnen de aanvoerwegen de toestroom van de duizenden bezoekers nauwelijks aan. Ook het aantal parkeerplaatsen is op de drukste dagen ontoereikend, waardoor je moet uitwijken naar een naastgelegen industrieterrein.

Je kunt je bezoekje dan ook beter op een andere dag plannen. Daar heb je alle gelegenheid toe, want het outletcenter is 363 dagen per jaar geopend en alleen op eerste kerstdag en nieuwjaarsdag gesloten. Het center is normaliter doordeweeks geopend van 10.00 en ’s weekends van 9.00 tot 20.00 uur. Parkeren kost 3 euro per dag.

Kerstinkopen

Zo vlak voor kerst is Outlet Center Roermond natuurlijk ook een ideale locatie om je exclusieve kerstinkopen te doen. Dé kans om bijvoorbeeld een designertas, horloge of juwelen met fikse korting te bemachtigen en je liefje of iemand anders te verrassen. Als je echt niet weet wat je moet kopen, kun je natuurlijk ook gewoon een cadeaubon bestellen.

Houd wel rekening met extra drukte en aangepaste openingstijden in de kerstvakantie.

Kijk op Designer Outlet Roermond voor meer informatie.

Lees hier meer over dagjes uit met Adrem.

1 reactie

  1. vanluchene katleen op 30 april 2019 om 12:09

    beste,
    is het outletcenter morgen geopend ??
    alvast bedankt !!

Laat een reactie achter

Related Posts

nieuwe auto inrijden

Moet je een nieuwe auto inrijden?

Nieuwe auto’s hebben een magische aantrekkingskracht; de glimmende lak, het frisse interieur en de belofte van probleemloos rijplezier. Maar voordat…

Lees meer »

gewicht auto trekken

Hoeveel gewicht mag mijn auto trekken?

Het is een vraag die menig autobezitter zichzelf stelt: hoeveel mag mijn auto eigenlijk trekken? Of je nu met een…

Lees meer »

beginners auto

De top 15 beste beginners auto’s

Het kiezen van je eerste auto is een spannende, maar soms overweldigende ervaring. Met zoveel opties op de markt kan…

Lees meer »