De leukste pleisterplaatsen in het Heuvelland

Frits Pieper
12 jun 2017

Stel, je bent op een zonnige dag lekker aan het toeren door het Heuvelland. Te voet, op de fiets of in een van onze klassiekers. Vroeg of laat krijg je dorst natuurlijk. Of lekkere trek. Welke pleisterplaatsen in het Heuvelland zijn dan de moeite waard om even halt te houden?

Uitspanning De Nachtegaal

Uitspanning De Nachtegaal vind je in Meerssen. Ergens halfweg tussen Maastricht en Valkenburg aan de Geul. In de buurt kun je heerlijk wandelen en fietsen. Maar je kunt er ook eenvoudig met de auto komen. En dat is zeer de moeite waard. Je kunt er terecht voor een warme of koude lunch en diner, maar ook voor een tussendoortje. De drankkaart biedt voor elk wat wils. Ze hebben er een tiental bieren van het fust, waaronder het eigen Nachtegaaltje, een amberbier. Neem er gerust nog een; de kids vermaken zich wel in de speeltuin!

uitspanningdenachtegaal.nl

Boscafé ’t Hijgend Hert

Boscafé ’t Hijgend Hert is een begrip tot buiten de regio. Je vindt het café in de driehoek Vijlen-Epen-Vaals, in het Kerperbos, onderdeel van het grotere Vijlenerbos. Het is lastig kiezen tussen de rustieke sfeer van het bruin café en het prachtige uitzicht vanaf het panoramaterras. Als je al überhaupt plek krijgt, want op vrije dagen is het er altijd gezellig druk. De kaart sluit met zijn typische streekgerechten perfect aan bij de sfeer in het café. Het Hijgend Hert heeft ook z’n eigen bier: Hert, Vijlenerbosbier, een blond bier. Voor thuis is er naast een blond ook een bruin bier op fles verkrijgbaar.

boscafe.nl

Chalet Tivoli

Chalet is Frans voor ‘hut’ en veel meer is dit stulpje dan ook niet. Zoals je van een gelegenheid als deze mag verwachten, kun je er heerlijk bourgondisch genieten van stevige (streek)gerechten. En dat is nodig ook als je een stevige wandeling in de prachtige omgeving gaat maken, bergop richting Vilt of Berg en Terblijt.

chalettivoli.nl

Herberg De Geulhemermolen

Als je vanuit Chalet Tivoli de Geul volgt richting Geulhem, kom je vroeg of laat uit bij Herberg De Geulhemermolen. ‘De Meule’ herbergt een café en restaurant, verdeeld over verschillende karakteristieke vertrekken. Zoals het een echte herberg betaamt, kun je er ook de nacht doorbrengen, om de volgende dag je reis te vervolgen. Het restaurant is geschoeid op de leest van de Franse bistro(t). De drankkaart is indrukwekkend te noemen. Of je nu van bier, wijn of wat sterkers houdt. In het drankkabinet tref je een rijk aanbod wisselende whisky’s aan. Sláinte!

geulhemermolen.nl

Taverne ’t Koetshoes

Taverne ’t Koetshoes is gevestigd in het koetshuis van landhuis Kasteel Oost, een geliefde trouwlocatie. Het is een prima uitvalsbasis voor een wandeling door het prachtige Geuldal. Taverne ’t Koetshoes heeft een groot terras. Maar het is zeker de moeite waard om eens binnen te gaan kijken, naar het curieuze interieur. De gerechten van de kaart kun je wegspoelen met een van de overheerlijke Kasteelbieren. De kinderen kunnen hun lol op in de aangrenzende speeltuin.

koetshoes.nl


Wat is jouw favoriete pleisterplaats in het Heuvelland? Laat het onze volgers weten in een reactie! Een auto huren in de regio Heerlen om naar het Heuvelland te gaan? Dat kan bij Adrem! 

Laat een reactie achter

Related Posts

Baby

Wat is duurder: een kind of een auto?

‘Zou je nog een kind willen?’ ‘Weet je wat dat kost? € 120.000 tot ze 18 zijn! Daar kun je…

Lees meer »

Afkoop eigen risico huurauto

Is de afkoop eigen risico huurauto mogelijk?

Een auto huren is vandaag de dag snel en eenvoudig te realiseren. Je huurt bijvoorbeeld een auto voor je vakantie…

Lees meer »

Kun je in de sneeuw rijden zonder winterbanden in het buitenland?

Binnen Nederland is het niet verplicht om in de winter met winterbanden te rijden. Vanwege de veiligheid wordt het wel…

Lees meer »