Met Adrem Autoverhuur Limburg naar Pretpark De Valkenier

Frits Pieper
23 sep 2015

Als goedkoopste pretpark van Europa is Pretpark De Valkenier in Valkenburg een ideale bestemming voor een leuk en goedkoop dagje uit met de kids.

Rijke geschiedenis

Opgericht in 1934, is De Valkenier jeugdsentiment voor zo’n vier generaties Limburgers, en eigenlijk niet meer weg te denken uit Valkenburg. De Valkenier is begonnen als speeltuin en in de loop van de jaren uitgegroeid tot een bescheiden pretpark, dat er prat op gaat niet alleen het goedkoopste, maar ook het oudste van Europa te zijn.

Pretpark de ValkenierAttracties

Je kunt De Valkenier beter een familiepark dan een attractiepark noemen. Attracties als de achtbaan, maanraket en het spookhuis zullen bij menig lezer ongetwijfeld nostalgische gevoelens bovenbrengen, maar tref je tegenwoordig op elke grote kermis aan.

De Valkenier zal de verwende pretparkbezoeker dan ook niet kunnen bekoren en moet het vooral hebben van gezinnen met jonge kinderen. Zij zullen urenlang speelplezier hebben in de helikoptertjes, botsauto’s en waterglijbaan.

In totaal heeft De Valkenier 23 attracties: 15 outdoor en 8 indoor. Op vier na zijn al deze attracties geschikt voor kinderen van alle leeftijden.

Een leuke toevoeging aan de attracties zijn de flyboardshows, die in de zomermaanden elke zondag plaatsvinden.

Openingstijden en toegangsprijzen

Het park is van april tot en met augustus elke dag geopend vanaf 10.00 uur. In september en oktober is het park alleen ‘s weekends en in de herfstvakantie geopend. De overige vijf maanden van het jaar is De Valkenier gesloten.

Kinderen vanaf 2 jaar en volwassenen betalen 11,95 euro entree, terwijl een seizoenspas slechts 17,95 kost. Daarmee is De Valkenier betrekkelijk duur voor toeristen die Valkenburg ‘s zomers aandoen en het park een keer willen bezoeken, maar relatief goedkoop voor mensen uit de buurt die vaker willen komen.

Voor grote groepen, schoolreisjes en kinderfeestjes zijn er speciale arrangementen beschikbaar. Voor 5,50 euro parkeer je je auto de hele dag op het eigen parkeerterrein van De Valkenier. Het is lastig een gratis parkeerplek te vinden, want in het hele centrum van Valkenburg geldt betaald parkeren. Als je gelukt hebt, kun je gratis parkeren bij Chalet Tivoli aan het einde van de Plenkertstraat, op ongeveer 10 minuten lopen.

Dagje uit

Als je wilt, kun je er gemakkelijk een hele dag doorbrengen, maar je kunt een dagje Valkenier ook combineren met een plonspartij in het naburige buitenbad Konincswinkel (geen spelfout) of een bezoekje aan het toeristische centrum van Valkenburg. Lees hier meer over dagjes uit met Adrem.

Laat een reactie achter

Related Posts

25 jaar Adrem Autoverhuur én een nieuwe vestiging!

“Daarvoor moet je echt niet bij mij zijn,” staat er op de website van Adrem Autoverhuur onder de foto van…

Lees meer »

milieubewust rijden

Alles over milieubewust rijden

In onze snel veranderende wereld wordt milieubewust rijden steeds belangrijker. De impact van traditionele voertuigen op het milieu is aanzienlijk,…

Lees meer »

auto leasen zonder bkr check

Auto leasen zonder BKR

Bij het leasen van een auto komt vaak een BKR-check om de hoek kijken en je vraagt je misschien af…

Lees meer »