Met Adrem naar het Sprookjesbos in Valkenburg

Frits Pieper
26 sep 2015

Bij het Sprookjesbos denk je misschien meteen aan De Efteling, maar het is ook de naam van een familiepark in Valkenburg. Ook hier kom je Hans en Grietje, Sneeuwwitje, Roodkapje en vele andere sprookjesfiguren tegen. Voor 15 euro p.p. heb je al een zomerpas. Dan kun je in de zomermaanden juli en augustus het park zo vaak bezoeken als je wilt.

Sprookjesachtig dagje uit

Het Sprookjesbos in Valkenburg staat bol van de belevenissen. De sprookjes die je oma je voor het slapen voorlas of die je misschien zelf nu aan je kinderen voorleest, komen hier tot leven. Ali Baba en de veertig rovers, De wolf en de zeven geitjes, Assepoester, Doornroosje en Repelsteeltje, om er maar een paar te noemen. In totaal worden er bijna twintig sprookjes uitgebeeld in levendige taferelen.

Naast al die sprookjes vind je er ook meer dan een handvol attracties, zoals een zweefmolen, waterspeelplaats en draaimolen. De nieuwste attractie in het Sprookjesbos is de Gevaarlijke Groeve, waar de kleine Doeps met zijn familie woont.

Horeca

In het Sprookjesbos vind je het restaurant Luilekkerland en een horecakiosk: ‘t Tussendoortje. In het restaurant krijg je complete menu’s, maar ook losse friet en snacks, pannenkoeken, ijs én gezonde snackalternatieven. De drankenkaart is al even verantwoord.

wolf-en-7-geitjes-1950Korte geschiedenis

Het Sprookjesbos werd gesticht in 1950 door de zakenman Bruno Brück. Hij liet het park bouwen voor zijn vierjarige dochter Ullie, onder wie het park in de jaren 80 en 90 zijn hoogtijdagen zou beleven.

De eerste taferelen ware van gips gemaakt. Later kwamen daar bewegende poppen bij. In de jaren 80 kwam er naast het sprookjesgedeelte een westerndorp met een wildwaterbaan. In de 21e eeuw raakte het park in verval. Attracties waren slecht onderhouden en het park raakte gedateerd. De bezoekersaantallen liepen terug.

In 2012 kwam het park in handen van een Rotterdamse zakenman. Hij liet het westerndorp sluiten, omdat het volgens hem niet binnen het sprookjesthema paste, en verbouwde enkele sprookjestaferelen. Daarmee keerde het park terug naar zijn wortels. Na een renovatie van ongeveer een jaar heropende het gemoderniseerde park in april 2013 zijn poorten.

Ligging

Het Sprookjesbos ligt op de weg van Valkenburg naar Schin op Geul, aan de Sibbergrubbe, een van de beklimmingen in de Amstel Gold Race. De heuvel waarop het park is gebouwd heet de Heunsberg, die zich vanaf de Sibbergrubbe helemaal uitstrekt tot aan de Daalhemerweg. Deze ‘berg’ is het decor van nog meer attracties en bezienswaardigheden, zoals de Wilhelminatoren, de ruïne van Kasteel Valkenburg en de Daalhemergroeve.

waterorgel2Praktische info

In de zomermaanden juli en augustus is het park iedere dag geopend van 10.00-17.00 uur. Datzelfde geldt voor schoolvakanties (in het zuiden). Check de website voor de precieze openingstijden. We willen niet dat je voor een gesloten poort komt te staan.

Een e-ticket kost 7,50 euro per persoon. Kinderen tot 3 jaar mogen gratis naar binnen. Van plan vaker te gaan? Voor slechts het dubbele van de normale toegangsprijs heb je een zomerpas, waarmee je het park in juli en augustus zo vaak kunt bezoeken als je wilt. Een seizoenspas kost 25 euro en geeft het hele jaar toegang tot het park.

Vanaf vijf personen is het mogelijk er een thematisch kinderfeestje te organiseren bij enkele van de attracties. Ook voor bedrijfsuitjes, teamuitjes en schoolreisjes biedt het park diverse mogelijkheden.

Voor 1,70 euro per uur of 7 euro per dag kun je je auto parkeren op de gemeentelijke parkeerplaats Geulpark, op zo’n 5 minuten lopen van het park.

Met Adrem naar het Sprookjesbos

Ga je met een kleine groep naar het Sprookjesbos? Dan kan het voordelig zijn een personenbusje te huren in plaats van met twee auto’s te gaan. Eén busje betekent immers maar één chauffeur, enkele brandstofkosten én parkeerkosten.

Wij maken het huren van een personenbusje nu extra aantrekkelijk!

Ga je naar het Sprookjesbos en huur je een personenbusje bij ons voor een dag? Dan vergoedt Adrem Autoverhuur Limburg je parkeergeld, in de vorm van 7 euro korting op je huurprijs. Je hoeft alleen maar een geldig e-ticket te tonen als je een busje komt huren.*

* Vraag naar de actievoorwaarden.

Lees hier meer over dagjes uit met Adrem.

Laat een reactie achter

Related Posts

private lease auto overnemen

Kun je de private lease van een auto overnemen?

Een private lease is een flexibele en kosteneffectieve manier om een ​​auto te gebruiken zonder het eigendom ervan te bezitten….

Lees meer »

Blauwe aut0

Wat is een hatchback?

Hatchbacks zijn een veel voorkomend gezicht op de wegen over de hele wereld. Waarschijnlijk heb je er onbewust al vele…

Lees meer »

Nijlpaard

Mag een nijlpaard mee in een huurauto?

‘Waarom vraag je dat?’   ‘Gewoon, omdat ik nieuwsgierig ben.’   ‘Denk je dat dat past: een nijlpaard in een…

Lees meer »