SnowWorld Landgraaf: niet alleen voor wintersportliefhebbers!

Frits Pieper
01 nov 2015

Skiën of snowboarden in Nederland? Dat kan onder andere in SnowWorld Landgraaf. Eén van twee SnowWorlds in Nederland. Deze indoorskipiste ligt op een mijnsteenberg: de Wilhelminaberg, ook bekend om de langste trap van Nederland.

Vijf pistes plus een funpark

Geopend eind 2001, was SnowWorld een tijdje de langste indoorpiste ter wereld. Inmiddels is het gegroeid van twee naar vijf pistes, met daaromheen een heus wintersportresort, met cafés, restaurants en zelfs een hotel. Voor een skivakantie hoef je dus niet meer naar Oostenrijk of Zwitserland!

Naast de skipistes is er ook een funpark, met diverse obstakels zoals downrails en jumps. Spek voor de bek van de extreme wintersporter.

De langste indoorskispiste ter wereld heeft SnowWorld inmiddels niet meer. Het is niettemin nog steeds de derde grootste skihal in Europa. Bovendien vind je er de enige officiële indoorwedstrijdpiste ter wereld, waar wereldbekerwedstrijden en Europese kampioenschappen skiën plaatsvinden.

Wist je dat SnowWorld op dit moment indoorskibanen in Barcelona en in Parijs bouwt? Wintersport in het zonnige Spanje; het moet niet gekker worden!

Snowworld Outdoor klimpark LandgraafGrootste klimpark ter wereld

Sinds kort heeft SnowWorld een avontuurlijk (outdoor) Adventure Park, met een klimpark, adventure trail, ziplines én een rodelbaan. Wist je dat dit het grootste klimpark ter wereld is? Zo zijn ze in Landgraaf toch weer ergens de grootste in!

Praktische info

SnowWorld Landgraaf is zeven dagen per week geopend van 9.00 tot 23.00 uur.

Eén uur toegang tot de skihal kost 16,95 euro voor kinderen (t/m 12 jaar) en 19,95 euro voor volwassenen (13+). De korting loopt (sterk) op als je voor méér uren kiest. In de avond gelden lagere tarieven. Er zijn ook extra aantrekkelijke gezinspassen.

Toegang tot het klimpark kost 16,95 euro voor kinderen en 19,95 euro voor volwassenen – net zo duur als een uurtje skiën of snowboarden, al ben je in het klimpark wel zo’n twee à drie uur zoet voor hetzelfde geld. Voor de rodelbaan moet je wel bijbetalen. Er zijn aantrekkelijke arrangementen die entree tot het klimpark combineren met één of meer ritjes op de rodelbaan. Ook voor het park bestaat er een gezinspas.

Goed om te weten: om te mogen klimmen moet je minstens 1,20 m lang zijn. Dat is dan wel onder begeleiding van een volwassene. Op eigen houtje klimmen mag vanaf een lengte van 1,40 m.

Lees hier meer over dagjes uit met Adrem.

Laat een reactie achter

Related Posts

beginners auto

De top 15 beste beginners auto’s

Het kiezen van je eerste auto is een spannende, maar soms overweldigende ervaring. Met zoveel opties op de markt kan…

Lees meer »

private lease auto overnemen

Kun je de private lease van een auto overnemen?

Een private lease is een flexibele en kosteneffectieve manier om een ​​auto te gebruiken zonder het eigendom ervan te bezitten….

Lees meer »

Blauwe aut0

Wat is een hatchback?

Hatchbacks zijn een veel voorkomend gezicht op de wegen over de hele wereld. Waarschijnlijk heb je er onbewust al vele…

Lees meer »