SnowWorld Landgraaf: niet alleen voor wintersportliefhebbers!

Frits Pieper
01 nov 2015

Skiën of snowboarden in Nederland? Dat kan onder andere in SnowWorld Landgraaf. Eén van twee SnowWorlds in Nederland. Deze indoorskipiste ligt op een mijnsteenberg: de Wilhelminaberg, ook bekend om de langste trap van Nederland.

Vijf pistes plus een funpark

Geopend eind 2001, was SnowWorld een tijdje de langste indoorpiste ter wereld. Inmiddels is het gegroeid van twee naar vijf pistes, met daaromheen een heus wintersportresort, met cafés, restaurants en zelfs een hotel. Voor een skivakantie hoef je dus niet meer naar Oostenrijk of Zwitserland!

Naast de skipistes is er ook een funpark, met diverse obstakels zoals downrails en jumps. Spek voor de bek van de extreme wintersporter.

De langste indoorskispiste ter wereld heeft SnowWorld inmiddels niet meer. Het is niettemin nog steeds de derde grootste skihal in Europa. Bovendien vind je er de enige officiële indoorwedstrijdpiste ter wereld, waar wereldbekerwedstrijden en Europese kampioenschappen skiën plaatsvinden.

Wist je dat SnowWorld op dit moment indoorskibanen in Barcelona en in Parijs bouwt? Wintersport in het zonnige Spanje; het moet niet gekker worden!

Snowworld Outdoor klimpark LandgraafGrootste klimpark ter wereld

Sinds kort heeft SnowWorld een avontuurlijk (outdoor) Adventure Park, met een klimpark, adventure trail, ziplines én een rodelbaan. Wist je dat dit het grootste klimpark ter wereld is? Zo zijn ze in Landgraaf toch weer ergens de grootste in!

Praktische info

SnowWorld Landgraaf is zeven dagen per week geopend van 9.00 tot 23.00 uur.

Eén uur toegang tot de skihal kost 16,95 euro voor kinderen (t/m 12 jaar) en 19,95 euro voor volwassenen (13+). De korting loopt (sterk) op als je voor méér uren kiest. In de avond gelden lagere tarieven. Er zijn ook extra aantrekkelijke gezinspassen.

Toegang tot het klimpark kost 16,95 euro voor kinderen en 19,95 euro voor volwassenen – net zo duur als een uurtje skiën of snowboarden, al ben je in het klimpark wel zo’n twee à drie uur zoet voor hetzelfde geld. Voor de rodelbaan moet je wel bijbetalen. Er zijn aantrekkelijke arrangementen die entree tot het klimpark combineren met één of meer ritjes op de rodelbaan. Ook voor het park bestaat er een gezinspas.

Goed om te weten: om te mogen klimmen moet je minstens 1,20 m lang zijn. Dat is dan wel onder begeleiding van een volwassene. Op eigen houtje klimmen mag vanaf een lengte van 1,40 m.

Lees hier meer over dagjes uit met Adrem.

Laat een reactie achter

Related Posts

gratis parkeren geleen

Waar kun je gratis parkeren in Geleen?

Ben jij regelmatig te vinden in de gemeente Sittard-Geleen? Bijvoorbeeld omdat je in Sittard werkt of omdat je het leuk…

Lees meer »

Auto Wrappen

Auto wrappen: de voor- en nadelen

Auto wrappen is een proces waarbij een speciale vinylfolie wordt gebruikt om de buitenkant van een auto te bedekken. Deze…

Lees meer »

Auto band

Een autoband verwisselen in 10 stappen

Het kan iedereen overkomen na een onschuldige botsing met een stoeprand, versleten schokdempers of simpelweg oud materiaal; een lekke autoband….

Lees meer »