Verkeersboete uit Duitsland
Je bent met de auto in Duitsland geweest. Enige tijd later valt er een brief van de Duitse autoriteiten op je deurmat. Wat nu?
In Duitsland kent men in principe twee soorten bekeuringen: de Verwarnung, of aanmaning, en de Bussgeldbescheid, of kennisgeving van een boete. Dit zijn een lichtere respectievelijk zwaardere geldboete. Daarnaast kan een rijverbod worden opgelegd.
Verwarnung
Verwarnung betekent ‘aanmaning’ of ‘waarschuwing’. Maar laat je niet misleiden. Hier is geen sprake van een mondelinge waarschuwing, maar van een geldboete in de laagste categorie. Door het boetebedrag – van minimaal 5 euro en maximaal 55 euro – tijdig te betalen, is de zaak afgedaan. Zo voorkom je strafrechtelijke vervolging. Je kunt dan ook geen bezwaar meer maken tegen de boete. Als je niet op tijd betaalt, dat wil zeggen binnen één week, wordt de Verwarnung automatisch omgezet in een Bussgeldbescheid.
Een Verwarnung kan ter plekke worden uitgereikt of ontvang je per post.
Bussgeldbescheid
Ook met een Bussgeldbescheid kun je strafvervolging afkopen. Alleen kan het boetebedrag nu oplopen tot 750 euro. Hier vind je de boetebedragen die horen bij de verschillende overtredingen. Je ontvangt allereerst een formulier: een Anhörung. Dit formulier moet je ingevuld terugsturen, waarna je de boete ontvangt. Hier kun je nog bezwaar tegen aantekenen en in beroep gaan.
Rijverbod
Sommige verkeersovertredingen kunnen leiden tot een ontzegging van de rijbevoegdheid, of Fahrverbot. Dit rijverbod geldt enkel voor Duitsland en varieert van 1 tot 3 maanden. Je dient het verbod binnen 4 maanden te laten aantekenen op je rijbewijs. Pas dan gaat het verbod in. Het niet laten aantekenen van het verbod op je rijbewijs, kan je op een hogere boete komen te staan. Als je met een verbod tóch in Duitsland rijdt, kan je rijbewijs worden ingenomen.
Related Posts
Is de afkoop eigen risico huurauto mogelijk?
By Frits Pieper |
Een auto huren is vandaag de dag snel en eenvoudig te realiseren. Je huurt bijvoorbeeld een auto voor je vakantie…
Kun je in de sneeuw rijden zonder winterbanden in het buitenland?
By Laurens Francot |
Binnen Nederland is het niet verplicht om in de winter met winterbanden te rijden. Vanwege de veiligheid wordt het wel…
Burenruzie
By Frits Pieper |
Ik ben fan van de rijdende rechter. En dan vooral van burenruzies. Daarom vandaag een lijst met 15 tips…