Zelf verhuizen: wat kost dat eigenlijk?

Frits Pieper
29 feb 2016

Een van de dingen waar je eenvoudig op kunt besparen bij een verhuizing, zijn de kosten van een professioneel verhuisbedrijf. Verhuizen kun je namelijk best zelf, eventueel met wat hulp van familie en vrienden. Maar wat heb je allemaal nodig? En wat kost dat eigenlijk?

Verhuismaterialen

Ten eerste heb je diverse verhuismaterialen nodig, zoals verhuisdozen, verhuisdekens, een steekkarretje enzovoorts. Professionele verhuisdozen kosten zo’n twee euro per stuk en zijn een stuk steviger dan de oude bananendozen van de supermarkt. Reken erop dat een 2-persoonshuishouden al snel 40 verhuisdozen nodig heeft!

Items als een steekwagen, platformwagen e.d. huur je al vanaf drie à vier euro per dag. Ook verhuisdekens en verhuiskratten kun je huren, voor ongeveer één euro per stuk per dag.

Reken erop dat je in totaal ongeveer 150 tot 200 euro kwijt bent aan het kopen en/of huren van verhuismaterialen. Dat is exclusief groot materieel, zoals een ladderlift. Die huur je vanaf ongeveer vijftig euro per dag.

Bekijk de volledige checklist over de voorbereiding van een verhuizing voor handige tips.

Vervoer en transport

Ten tweede heb je natuurlijk transport nodig om al je meubels en spullen van A naar B te vervoeren. Je hebt verschillende vormen van verhuistransport. Je kunt aan aanhangwagen of boedelbak huren, of kiezen voor een bestelbus of vrachtauto.

We zetten de voor- en nadelen van de verschillende transportmethoden voor je op een rijtje.

Een gewone, open aanhangwagen is eigenlijk niet geschikt om mee te verhuizen, omdat je spullen zijn blootgesteld aan de elementen. Een boedelbak – een overkapte aanhangwagen – is een beter alternatief, maar biedt net als een aanhangwagen weinig ruimte. Bovendien heb je voor de zwaardere varianten een BE-rijbewijs nodig.

Nu kun je natuurlijk een vrachtauto huren, maar daar heb je een vrachtwagenrijbewijs (‘groot rijbewijs’) voor nodig. Een bestelbus of verhuisbus daarentegen mag je met je ‘gewone’ autorijbewijs besturen.

Een grote verhuiswagen biedt ongeveer de helft van de laadruimte van een kleine vrachtauto, waardoor je doorgaans in twee ritten je spullen verhuisd hebt. Dat is bij de gemiddelde verhuizing een stuk goedkoper dan één ritje met een vrachtauto.

Adrem Autoverhuur Limburg heeft een ruime keuze bestel- en verhuisbussen – van een kleine bestelauto met 3 m³ laadruimte tot een grote bestelbus met laadlift en liefst 20 m³ laadruimte. Te huur vanaf één uur tot één of meer dagen, eventueel inclusief brandstof, is dit de meest flexibele vervoersoplossing voor je verhuizing.

Laat een reactie achter

Related Posts

private lease auto overnemen

Kun je de private lease van een auto overnemen?

Een private lease is een flexibele en kosteneffectieve manier om een ​​auto te gebruiken zonder het eigendom ervan te bezitten….

Lees meer »

Blauwe aut0

Wat is een hatchback?

Hatchbacks zijn een veel voorkomend gezicht op de wegen over de hele wereld. Waarschijnlijk heb je er onbewust al vele…

Lees meer »

Nijlpaard

Mag een nijlpaard mee in een huurauto?

‘Waarom vraag je dat?’   ‘Gewoon, omdat ik nieuwsgierig ben.’   ‘Denk je dat dat past: een nijlpaard in een…

Lees meer »