Bus huren Maastricht

10 Tips voor een bezoek aan Maastricht

De hoofdstad van Limburg is ook de mooiste stad van de provincie, al zijn we misschien een beetje bevooroordeeld. We geven je 10 tips voor een bezoek aan Maastricht.

1. ENCI-groeve

De ENCI-groeve, ontstaan door jarenlange mergelwinning, is nu een natuurgebied waar je kunt wandelen en genieten van de natuur. Via een trap van 215 treden kun je afdalen in de groeve, maar eerst geniet je natuurlijk van het prachtige uitzicht.

2. Vlooienmarkt op zaterdag

Elke zaterdag en koopzondag is de Boschstraat het toneel van een brocante- en antiekmarkt. Snuffel rond tussen de aangeboden waar en misschien zit jij binnenkort in het tv-programma Tussen Kunst & Kitsch.

3. Vrijthof

Misschien wel het mooiste plein van Nederland: het Vrijthof, met zijn kerkentweeling en gezellige cafés. Op de terrassen is het een mix van locals en toeristen, die genieten van drank en spijs.

4. In den Ouden Vogelstruys

Café In den Ouden Vogelstruys, op de hoek van het Vrijthof en de Platielstraat, is een van de oudste cafés van Maastricht. Als het café vroeger van eigenaar wisselde, veranderde de naam van Struysvogel in Vogelstruys of vice versa. Maar met die traditie is al lange tijd geleden gebroken.

Jekerkwartier

5. Het Jekerkwartier

Het Jekerkwartier, met zijn middeleeuwse relicten, is het Quartier Latin van Maastricht. Je kunt er heerlijk exclusief shoppen, genieten van kunst en heerlijk eten en drinken. Beleef het ‘echte’ Maastricht in dit authentieke stadsdeel.

6. Natuurhistorisch Museum Maastricht

Maastricht is diverse musea rijk. Het leukste vinden wij toch wel het Natuurhistorisch Museum, in het hierboven genoemde Jekerkwartier. Het museum heeft een rijke collectie en regelmatig vinden er wisselexposities plaats. Grote publiekstrekker is Bèr, het fossiel van een mosasaurus.

7. Wyck

Maastricht is méér dan de historische binnenstad op de linkeroever. Aan de ‘andere’ kant van de Sint-Servaasbrug ligt het karakteristieke stadsdeel Wyck. Hier vind je een verrassend aanbod aan kleinschalige bedrijvigheid en gezellige cafés. Vergeet ook niet een bezoekje te brengen aan de architectonische parel Céramique.

8. Knien in ’t zoer

Knien in ’t zoer, of konijn in het zuur, is een typisch Limburgs en Maastrichts gerecht. Voor de beste versie van dit gerecht kun je wat ons betreft terecht in Café Sjiek of bar-bistro Pieke Potloed.

9. Mabi City Centre Hotel

Overnachten kun je in diverse hotels in Maastricht, maar voor een écht bijzondere belevenis moet je bij het Mabi City Centre Hotel zijn, op steenworp afstand van de Markt. Vroeger was hier een bioscoop gevestigd, wat vertaald is naar het thema van het hotel. Enjoy your stay!

10. De Brandweerkantine

De Brandweerkantine, in de voormalige brandweerkazerne van Maastricht, is een bijzondere plek voor een goed ontbijt, lunch of diner. In de bar kun je terecht voor een drankje. Even werken of studeren? Plug gerust je laptop in!

2 Reacties

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.