3 gratis alternatieven voor Google Maps

Google Maps is met voorsprong de populairste navigatie-app. Maar het is niet de enige app om de snelste of kortste route van A naar B voor je uit te stippen. Wij zetten drie gratis alternatieven voor je op een rijtje.

Waarom deze drie? We keken naar onder andere gebruiksgemak, mogelijkheden en hoe up-to-date de app is. Denk aan nieuwe wegen en wegwerkzaamheden.

1. Waze (Android, iPhone, Windows Phone)

Waze is helemaal gratis en je wordt niet lastiggevallen door advertenties. Anders dan Google Maps biedt de app alleen autonavigatie; als wandelaar of fietser heb je er dus weinig aan. De app scoort (zeer) goed qua gebruiksgemak, actualiteit en betrouwbaarheid. Dat wil zeggen, hij stuurde ons niet vaak de verkeerde kant op. Daarentegen koos de app niet altijd de meest logische route. Ook het herberekenen van een route duurde vrij lang. De app verbruikt evenveel MB’s als Google Maps. Alleen op het onderdeel offline-navigeren scoort de app wat minder.

2. HERE WeGo (Android, iPhone)

Anders dan Waze kan HERE WeGo net als Google Maps ook worden gebruikt door wandelaars en fietsers. Bovendien is er een offline-navigatiemogelijkheid. Daarvoor moet je wel kleine advertenties op de koop toenemen, maar enorm storend is dat niet. Het berekenen van de routes gaat snel. Minpunten zijn de actualiteit van de informatie en de aanwijzingen zijn soms verwarrend. Overall een goede app!

3. Apple Maps (iPhone)

Apple Maps scoort wat minder goed dan de vorige twee, maar is al met al een redelijke app. De routes worden snel berekend en herberekend, maar offline navigeren gaat praktisch niet. Ook de actualiteit van de informatie laat te wensen over en het dataverbruik is hoog. Ook worden straatnamen vaak verkeerd uitgesproken, wat voor de nodige verwarring zorgt. Duidelijk de minste van de drie, maar lang niet slecht!


Welke app gebruik jij om te navigeren? Laat het ons weten in een reactie!

Bron: Kampioen 7/8, juli 2017, ANWB

Een reactie

  1. Alex van Breemen

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.