5 Tips: zo goedkoop mogelijk op vakantie

Frits Pieper
29 dec 2016

Of je nu ‘on a budget’ bent of niet, je wilt natuurlijk niet te veel betalen voor je vakantie – waarom zou je? Daarom geven wij je vijf praktische tips hoe je zo goedkoop mogelijk op vakantie kunt gaan.

1. Boek reis en verblijf apart

De meeste mensen boeken tegenwoordig hun reis plus verblijf samen. Maar vaak is het goedkoper om je reis en verblijf – bijvoorbeeld vlucht plus hotel – los van elkaar te boeken. Natuurlijk, dat kost wat extra tijd en moeite, maar aan het eind van de rit kun je veel geld besparen met wat puzzelwerk.

2. Laat je niet verleiden door vroegboekkorting

Ben je een vroege vogel? Vroegboekkortingen van 50 procent zijn verleidelijk, maar vraag je het volgende eens af. Is een reisorganisatie er niet meer aan gelegen om de plekjes die op het laatste moment nog over zijn te slijten voor een habbekrats? Het antwoord is ‘ja’. Onderzoek wijst dan ook uit dat een last minute stukken voordeliger is dan het early bird-tarief.

3. Ga buiten het seizoen op vakantie

Als je in de gelegenheid bent, is het stukken voordeliger om buiten het hoogseizoen op vakantie te gaan. Bijvoorbeeld in september in plaats van in juli of augustus. Met een beetje geluk is het dan nog lekker zomers weer en heb je het hele hotel of vakantiepark praktisch voor jezelf. Mogelijk nadeel: buiten het seizoen kun je misschien wel niet over alle faciliteiten beschikken.

4. Ga op zoek naar ‘alternatieve’ overnachtings- en vervoersmogelijkheden

Door initiatieven als BlaBlaCar en Airbnb kun je tegenwoordig een stuk goedkoper reizen en overnachten. Met BlaBlaCar rijd je samen met iemand anders naar jullie plaats van bestemming en bespaar je ten minste 50 procent op je reiskosten. En met Airbnb kun je goedkoop een kamer, appartement, huis of vakantiewoning van particulieren huren.

5. Ga samen op vakantie

Samen op vakantie gaan kan niet alleen heel leuk zijn, maar is ook stukken goedkoper. Veel kosten kun je namelijk door tweeën delen, zoals de huur van je huurauto of -busje. Wist je dat reizen met een personenbusje, met name bij een korte verblijfsduur en betrekkelijk korte reisafstand, in veel gevallen goedkoper is dan andere vormen van vervoer, zoals vliegen?


Heb jij nog bespaartips voor andere vakantiegangers? Laat het ons weten in een reactie!

Laat een reactie achter

Related Posts

Auto Wrappen

Auto wrappen: de voor- en nadelen

Auto wrappen is een proces waarbij een speciale vinylfolie wordt gebruikt om de buitenkant van een auto te bedekken. Deze…

Lees meer »

Auto band

Een autoband verwisselen in 10 stappen

Het kan iedereen overkomen na een onschuldige botsing met een stoeprand, versleten schokdempers of simpelweg oud materiaal; een lekke autoband….

Lees meer »

parkeren weert

Goedkoop en gratis parkeren in Weert

Waar kun je parkeren in Weert? Heb jij een dagje shoppen gepland met vrienden in Weert? Dan is het handig…

Lees meer »