5 Maastrichtse hotels die je veel waar voor je geld bieden

Frits Pieper
02 feb 2017

Tot onze prijsbewuste huurders behoren ook de nodige toeristen uit binnen- en buitenland. Van hen krijgen we vaak de vraag of we als locals geen ‘goed en goedkoop’ hotel in Maastricht weten. Natuurlijk weten wij dat! Dus voor hen, en alle anderen, hebben we de in onze ogen 5 beste hotels in Maastricht op een rijtje gezet.

Helemaal subjectief zijn we niet, want we gingen op ’s werelds grootste hotelrecensiewebsite op zoek naar hotels met de hoogste beoordeling én een redelijke kamerprijs. Zo is dit in feite een top 5 geworden van Maastrichtse hotels met de beste prijs-kwaliteitverhouding.

1. Kaboom Hotel

Kaboom Hotel sloeg in 2015 in als een bom! Het hotel van La Bergère Group biedt de luxe beleving van een hotel voor een prijs die kan concurreren met een hostel. Je krijgt kortom heel veel waar voor je geld! Overbodige luxe vind je niet in het hotel, maar alle basics (bed, douche etc.) zijn wel erg comfortabel uitgevoerd. Bovendien is de hele look & feel van het hotel bijzonder luxe. Voor een hapje en/of een drankje kun je terecht bij de buren: het Douwe Egberts-café of het Aziatisch fusionrestaurant Dadawan, van Limburgs meest markante horecaondernemer Danny Deng.

2. Stayokay Maastricht

Stayokay Maastricht is een hostel met zowel privé- (2-6 personen) als gedeelde kamers (6-9). Een ideale overnachtingsmogelijkheid dus voor zowel grotere gezelschappen als sociale eenlingen die goedkoop de nacht willen doorbrengen. Het sanitair deel je enkel met je kamergenoten. In de bar en het restaurant kun je je onder de overige gasten mengen. Het terras (en ook enkele van de kamers) kijken heerlijk uit over de Maas.

3. Hotel BE41

BE41 (Bredestraat 41) is een klein boetiekhotel – of is het een bead & breakfast? – in hartje Maastricht, op steenworp afstand van het bekende Vrijthof. Met slechts zeven hotelkamers (voor twee personen) heerst er een huiselijke sfeer. Voor wat betreft het ontbijt kun je kiezen tussen een gewoon of luxe ontbijt, dat standaard op de kamer wordt geserveerd.

4. Townhouse Hotel Maastricht

Gezelligheid viert hoogtij in Townhouse Hotel Maastricht, zonder truttig te worden. Townhouse is echt een tweede thuis weg van huis, zoals de rijken vroeger een town house hadden naast hun country house, waar ze het grootste deel van het jaar verbleven. Je wordt standaard verwelkomd met een kop soep. Naast gezelligheid zet Townhouse hoog in op gastvrijheid en het hotel zit boordevol verrassende details. Toeval of niet: net als onze nummer één behoort ook dit hotel tot de La Bergère Group van de Maastrichtse hotelier Rino Soeters.

5. Buitenplaats Vaeshartelt

Buitenplaats Vaeshartelt ligt – de naam verraadt het eigenlijk al – aan de rand van Maastricht. Naast hotel doen het kasteel en omringende landgoed ook dienst als conferentieoord. Door zijn romantische uitstraling is het een geliefde rustplaats voor koppeltjes, maar ook zakelijke gasten weten de rust en ruimte op waarde te schatten. Misschien wel meest verrassende van deze prachtige locatie: de prijs!


Wat is jouw favoriete ho(s)tel in Maastricht? Laat het weten aan onze lezers! Goedkoop en gratis parkeren in Maastricht? Lees het in onze blog! 

Laat een reactie achter

Related Posts

private lease auto overnemen

Kun je de private lease van een auto overnemen?

Een private lease is een flexibele en kosteneffectieve manier om een ​​auto te gebruiken zonder het eigendom ervan te bezitten….

Lees meer »

Blauwe aut0

Wat is een hatchback?

Hatchbacks zijn een veel voorkomend gezicht op de wegen over de hele wereld. Waarschijnlijk heb je er onbewust al vele…

Lees meer »

Nijlpaard

Mag een nijlpaard mee in een huurauto?

‘Waarom vraag je dat?’   ‘Gewoon, omdat ik nieuwsgierig ben.’   ‘Denk je dat dat past: een nijlpaard in een…

Lees meer »