Autodelen: voor- en nadelen

Frits Pieper
31 okt 2018

Je kunt op verschillende manieren over een auto beschikken, door een auto te kopen, leasen of huren. Maar je kunt ook een auto delen. Je deelt je eigen auto dan met anderen of rijdt als huurder in andermans auto. Een auto delen heeft voordelen voor zowel verhuurder als huurder.

Voordelen auto delen

Voordelen voor de verhuurder

Als je je eigen auto verhuurt, kun je de kosten van het autobezit flink drukken. Je verdient geld aan je auto op momenten dat hij anders toch stil zou staan. En dat is vaker dan je denkt. Zo wordt je auto beter benut. Ook help je het milieu een handje.

Voordelen voor de huurder

Als huurder betaal je alleen voor de tijd dat je de auto leent: een uurtje, een dag, een week of langer. Je hoeft niet in een eigen auto te investeren en je betaalt ook geen verzekering of wegenbelasting. Ook heb je niks te maken met onderhouds- en reparatiekosten.

Nadelen auto delen

Nadelen voor de verhuurder

Het nadelen van het delen van je auto is natuurlijk dat je niet altijd over je eigen auto kunt beschikken. En je moet er natuurlijk rekening mee houden dat naast opbrengsten je ook te maken hebt met extra kosten van afschrijving, onderhoud en reparaties. Dat moet je allemaal doorberekenen in je verhuurprijs.

Nadelen voor de huurder

Als huurder heb je het nadeel dat je een auto moet reserveren. Je hebt geen auto voor de deur staan waar je zomaar kunt instappen en wegrijden. Ook bouw je geen schadevrije jaren bij je autoverzekering.

Tot slot

Als je geïnteresseerd bent in autodelen, zijn er verschillende platforms die bemiddelen tussen particulieren, zoals SnappCar. Er zijn ook aanbieders van autodelen die over een eigen wagenpark beschikken. Ook Adrem Autoverhuur Limburg gaat zich naast verhuren van een auto in de regio Geleen richten op autodelen en zo op een compleet nieuwe manier in je mobiliteitsbehoefte voorzien!

Laat een reactie achter

Related Posts

private lease auto overnemen

Kun je de private lease van een auto overnemen?

Een private lease is een flexibele en kosteneffectieve manier om een ​​auto te gebruiken zonder het eigendom ervan te bezitten….

Lees meer »

Blauwe aut0

Wat is een hatchback?

Hatchbacks zijn een veel voorkomend gezicht op de wegen over de hele wereld. Waarschijnlijk heb je er onbewust al vele…

Lees meer »

Nijlpaard

Mag een nijlpaard mee in een huurauto?

‘Waarom vraag je dat?’   ‘Gewoon, omdat ik nieuwsgierig ben.’   ‘Denk je dat dat past: een nijlpaard in een…

Lees meer »