Gratis huis, maar het spookt er wel

Frits Pieper
04 mei 2020

Op de meeste plekken in Amerika betaal je best veel geld voor een groot huis met twee verdiepingen, 4 slaapkamers en een behoorlijk stuk land.

In Louisiana staat een huis dat gratis wordt weggegeven. Dat klinkt als een prachtkans, maar niemand wil het hebben. Het probleem: het spookt in het huis.

In een oproep op Facebook wordt de woning helemaal voor niks aangeboden. “In een poging om de geschiedenis van het huis te redden, bieden we het aan voor iedereen die geïnteresseerd is om het te verplaatsen en restaureren”, staat in het bericht.

Ook al klinkt dit als een droom die uitkomt: niemand durft de stap te nemen. En dat heeft allemaal te maken met de spookverhalen die over het huis rondgaan.

De voormalige eigenaresse van het huis, Dawn Vallot DeClout, beweert dat de geest van haar grootmoeder er nog steeds rondzweeft. Die vrouw, die Adele heette, stierf in 1967 op 90-jarige leeftijd in de voorkamer van het huis.

“We geloven dat zij de geest is, maar ze is helemaal niet bedreigend”, aldus de voormalige eigenaresse. “Ze was altijd aan het roeren in potten, ze stond daar bekend om. Toen wij daar woonden, hoorden we altijd potten rinkelen. Je kon iemand een deksel horen oprapen, ook al stond er niemand in de keuken.”

Een paar geïnteresseerden gingen een kijkje nemen maar haakten stuk voor stuk af omdat ze angstig werden. “Het huis is behekst. Ik heb drie onverklaarbare zaken meegemaakt. Mijn vriend en ik praten er nog steeds over” en “Ik hoorde heel wat vreemde geluiden in de muren en het plafond”, klinkt het onder meer.

***

Wij hebben een paar huurauto’s gehad die wij ervan verdachten spookauto’s te zijn. Dat was in de tijd dat we nog tweedehands auto’s kochten, en die verhuurden. Gelukkig zijn die auto’s verkocht voordat er rammelende potten in te horen waren. Anders hadden we die ook gratis aan moeten bieden.

Alle auto’s die wij dit moment verhuren, zijn nieuw gekocht.

Die kun je dus gerust spookvrij huren.

Behalve als spookrijden je hobby is natuurlijk. Maar dat zou ik persoonlijk niet met een huurauto in de regio Geleen doen.

Onze verzameling spookvrije auto’s kun je hier vinden.

Laat een reactie achter

Related Posts

gratis parkeren geleen

Waar kun je gratis parkeren in Geleen?

Ben jij regelmatig te vinden in de gemeente Sittard-Geleen? Bijvoorbeeld omdat je in Sittard werkt of omdat je het leuk…

Lees meer »

Auto Wrappen

Auto wrappen: de voor- en nadelen

Auto wrappen is een proces waarbij een speciale vinylfolie wordt gebruikt om de buitenkant van een auto te bedekken. Deze…

Lees meer »

Auto band

Een autoband verwisselen in 10 stappen

Het kan iedereen overkomen na een onschuldige botsing met een stoeprand, versleten schokdempers of simpelweg oud materiaal; een lekke autoband….

Lees meer »