Onze favoriete parkeerapps

Frits Pieper
11 sep 2017

Mobiele-parkeerapps maken parkeerautomaten, parkeerkaartjes en bankpas of muntgeld in rap tempo overbodig. Maar wat zijn nu eigenlijk de beste en voordeligste parkeerapps? Wij zetten onze vijf favoriete apps voor je op een rijtje. In willekeurige volgorde welteverstaan.

Yellowbrick

Bij Yellowbrick kun je betalen per transactie of kiezen voor een abonnement. Kies je voor dat eerste, dan betaal je € 0,34 per transactie, waarmee Yellowbrick een van de duurdere parkeerapps is. Met een abonnement betaal je € 0,75 per week en verder géén transactiekosten. Een abonnement is dus al voordeliger als je drie keer of vaker per week parkeert. Je betaalt bij Yellowbrick, met of zonder abonnement, € 10 registratiekosten.

Noot: ANWB-leden betalen bij Yellowbrick géén registratiekosten en krijgen 25% korting op de transactiekosten.

Parkmobile

Parkmobile is de meest gedownloade en hoogst gewaardeerde parkeerapp van Nederland. Met € 0,25 per transactie en een abonnement van € 2 per maand, is Parkmobile voordeliger dan Yellowbrick hierboven, of je nu af en toe of veel parkeert. Bovendien betaal je geen registratiekosten. Merk op dat Yellowbrick voor ANWB-leden praktisch even voordelig is als Parkmobile.

Parksen Parkeren

Het betrekkelijk jonge Parksen kent net als Parkmobile geen registratiekosten. Je betaalt slechts € 0,24 per transactie (achteraf) en zelfs maar € 0,20 prepaid. Ideaal als je maar af en toe parkeert. Een prepaid-abonnement, geschikt voor wie vaker parkeert, kost € 1,50 per maand. Liever achteraf betalen? Dan betaal je € 1,90 per maand. Dit alles maakt Parksen tot de voordeligste parkeerapp.

MyOrder

De in 2017 gelanceerde On the GO!-app wordt aangeboden door Tango. Met de app kun je mobiel tanken én parkeren. Mobiel tanken is het nieuwe tanken. Bij meer dan 500 tankstations door heel Nederland tank je sneller dan ooit. Download de app, kies je pompnummer, tank en betaal achteraf. Je betaalt met On the GO! slechts 0,22 per parkeertransactie en over een tanktransactie betaal je niks extra. Een abonnement is niet nodig.

Park-line

Park-line werkt uitsluitend met een abonnement. Daarmee mikt de app vooral op mensen die veel parkeren en zakelijke gebruikers. Voor mobiel parkeren betaal je € 5 per gebruiker en € 2,50 per maand, plus nog eens € 0,15 per transactie. Voor eenmalig € 5 en € 0,50 per gebruiker extra krijg je tevens een garagekaart, om te parkeren in parkeergarages. Hiervoor betaal je € 0,25 per transactie.


Maak jij gebruik van een parkeer-app? En welke dan precies? Ben je hier tevreden over? Deel je ervaringen met onze volgers! Auto huren in Hoensbroek en omgeving? Dat kan bij Adrem! 

Laat een reactie achter

Related Posts

private lease auto overnemen

Kun je de private lease van een auto overnemen?

Een private lease is een flexibele en kosteneffectieve manier om een ​​auto te gebruiken zonder het eigendom ervan te bezitten….

Lees meer »

Blauwe aut0

Wat is een hatchback?

Hatchbacks zijn een veel voorkomend gezicht op de wegen over de hele wereld. Waarschijnlijk heb je er onbewust al vele…

Lees meer »

Nijlpaard

Mag een nijlpaard mee in een huurauto?

‘Waarom vraag je dat?’   ‘Gewoon, omdat ik nieuwsgierig ben.’   ‘Denk je dat dat past: een nijlpaard in een…

Lees meer »