Veel voorkomende autoproblemen

Frits Pieper
13 mrt 2017

Wat zijn de meest voorkomende autoproblemen? Hoe herken je ze en wat kun je er aan (laten) doen?

Sommige mensen horen altijd wel iets aan hun auto, terwijl er vaak niks aan de hand is. Aan de andere kant zijn er mensen die een meester zijn in het negeren van (naderende) autoproblemen. Krakende wagens lopen het langst, toch? Hoe weet je nu wanneer er écht iets mis is met je auto?

Drie tekenen die je niet mag negeren.

1. Hoge pieptoon

Er komt een schelle, hoge pieptoon onder je motorkap vandaan, vooral als je gas geeft. Vaak verdwijnt het geluid weer als je gas terugneemt. Mensen op straat kijken je na of houden hun oren dicht. De oorzaak? Een slippende V-snaar. Een bezoek aan de garage is nodig om de riem weer op spanning te brengen of te vervangen als deze is versleten. Let wel, met een kapotte V-snaar kun je niet meer rijden.

2. Plas onder de auto

Er staat een plasje onder je auto. Je hoeft je niet meteen ongerust te maken, want het kan ook ‘gewoon’ onschuldige condens van de airco zijn.

Is de vloeistof echter gekleurd, dan kan het koelvloeistof zijn. Ga na wanneer je die voor het laatst hebt bijgevuld en controleer het peil. Verplaats je auto enkele meters en kijk of er een nieuwe plas ontstaat. Lekt je auto weinig vloeistof en zit er nog voldoende in het reservoir? Kijk dan of je naar de dichtstbijzijnde autogarage kunt rijden.

Een donkere plas onder je auto wijst vrijwel altijd op motorolie die weglekt. Controleer, als de motor koud is, het oliepeil. Staat het olieniveau nog ruim boven het minimum? Begeef je dan naar een autogarage in de buurt. Zit er niet meer genoeg of helemaal geen olie meer in de auto? Rijd dan geen meter meer en laat een monteur naar je auto komen kijken.

3. De auto ‘trekt’

Je bevindt je op een kaarsrechte, vlakke weg en je auto trekt naar één kant. Je moet constant corrigeren. De oorzaak? Onvoldoende spanning in een van je banden, waarschijnlijk door een lek. Kijk of je op een pompstation de banden op (dezelfde) spanning kunt brengen en of het probleem wegblijft. Blijft het probleem bestaan, maar weet je zeker dat je geen lekke band hebt? Dan is er mogelijk een wiel beschadigd, wat vaak bevestigd wordt door een bromtoon of rammelen. Is er niks mis met je banden of wielen? Dan scheelt er mogelijk iets aan je stuurhuis.


De kans dat je in een van onze uitstekend onderhouden huurauto’s met een van bovenstaande pechgevallen te maken krijgt, is natuurlijk klein. Hoe klein? In 99,99% (en nog een paar negens achter de komma) van de gevallen kom je pechvrij op je bestemming aan! Auto huren in regio Sittard? Dat kan bij Adrem! 

Laat een reactie achter

Related Posts

private lease auto overnemen

Kun je de private lease van een auto overnemen?

Een private lease is een flexibele en kosteneffectieve manier om een ​​auto te gebruiken zonder het eigendom ervan te bezitten….

Lees meer »

Blauwe aut0

Wat is een hatchback?

Hatchbacks zijn een veel voorkomend gezicht op de wegen over de hele wereld. Waarschijnlijk heb je er onbewust al vele…

Lees meer »

Nijlpaard

Mag een nijlpaard mee in een huurauto?

‘Waarom vraag je dat?’   ‘Gewoon, omdat ik nieuwsgierig ben.’   ‘Denk je dat dat past: een nijlpaard in een…

Lees meer »