Veel voorkomende autoproblemen

Frits Pieper
13 mrt 2017

Wat zijn de meest voorkomende autoproblemen? Hoe herken je ze en wat kun je er aan (laten) doen?

Sommige mensen horen altijd wel iets aan hun auto, terwijl er vaak niks aan de hand is. Aan de andere kant zijn er mensen die een meester zijn in het negeren van (naderende) autoproblemen. Krakende wagens lopen het langst, toch? Hoe weet je nu wanneer er écht iets mis is met je auto?

Drie tekenen die je niet mag negeren.

1. Hoge pieptoon

Er komt een schelle, hoge pieptoon onder je motorkap vandaan, vooral als je gas geeft. Vaak verdwijnt het geluid weer als je gas terugneemt. Mensen op straat kijken je na of houden hun oren dicht. De oorzaak? Een slippende V-snaar. Een bezoek aan de garage is nodig om de riem weer op spanning te brengen of te vervangen als deze is versleten. Let wel, met een kapotte V-snaar kun je niet meer rijden.

2. Plas onder de auto

Er staat een plasje onder je auto. Je hoeft je niet meteen ongerust te maken, want het kan ook ‘gewoon’ onschuldige condens van de airco zijn.

Is de vloeistof echter gekleurd, dan kan het koelvloeistof zijn. Ga na wanneer je die voor het laatst hebt bijgevuld en controleer het peil. Verplaats je auto enkele meters en kijk of er een nieuwe plas ontstaat. Lekt je auto weinig vloeistof en zit er nog voldoende in het reservoir? Kijk dan of je naar de dichtstbijzijnde autogarage kunt rijden.

Een donkere plas onder je auto wijst vrijwel altijd op motorolie die weglekt. Controleer, als de motor koud is, het oliepeil. Staat het olieniveau nog ruim boven het minimum? Begeef je dan naar een autogarage in de buurt. Zit er niet meer genoeg of helemaal geen olie meer in de auto? Rijd dan geen meter meer en laat een monteur naar je auto komen kijken.

3. De auto ‘trekt’

Je bevindt je op een kaarsrechte, vlakke weg en je auto trekt naar één kant. Je moet constant corrigeren. De oorzaak? Onvoldoende spanning in een van je banden, waarschijnlijk door een lek. Kijk of je op een pompstation de banden op (dezelfde) spanning kunt brengen en of het probleem wegblijft. Blijft het probleem bestaan, maar weet je zeker dat je geen lekke band hebt? Dan is er mogelijk een wiel beschadigd, wat vaak bevestigd wordt door een bromtoon of rammelen. Is er niks mis met je banden of wielen? Dan scheelt er mogelijk iets aan je stuurhuis.


De kans dat je in een van onze uitstekend onderhouden huurauto’s met een van bovenstaande pechgevallen te maken krijgt, is natuurlijk klein. Hoe klein? In 99,99% (en nog een paar negens achter de komma) van de gevallen kom je pechvrij op je bestemming aan! Auto huren in regio Sittard? Dat kan bij Adrem! 

Laat een reactie achter

Related Posts

Met een automaat rijden in de sneeuw

Onze tips voor met een automaat rijden in de sneeuw

Met een automaat rijden in de sneeuw gaat net wat anders dan met een schakelwagen. Lees in deze blog hoe…

Lees meer »

Schade huurauto

Wat gebeurt er bij schade huurauto?

Schade huurauto, het zal je maar gebeuren. Het is waarschijnlijk het ergste wat je kan overkomen bij het huren van…

Lees meer »

Auto uit sneeuw krijgen

Met onze handige tips jouw auto uit sneeuw krijgen

Het winterseizoen kan prachtig zijn, met zijn sneeuw bedekte landschappen en het wintersport gevoel. Rijden in de sneeuw kan echter…

Lees meer »