Met Adrem Autoverhuur Limburg naar GaiaZOO

Frits Pieper
11 aug 2015

Van Limburg naar Afrika en terug in 5 minuten? Dat kan alleen in GaiaZOO in Kerkrade! Hier vind je bijna honderd verschillende diersoorten, verspreid over vier leefgebieden. Van de piepkleine huismuis tot de torenhoge giraf.

De bewoners van GaiaZOO

GaiaZOO Kerkrade, voorheen bekend als GaiaPark Kerkrade Zoo, staat te boek als een van de mooiste dierentuinen van Europa. Terecht, wat ons betreft. Het ene moment sta je nog oog in oog met de leeuwen van de Savanna, het andere moment met de machtige gorilla’s in het Rainforest. In de Taiga kom je dieren uit de koude noordelijke klimaten tegen. Maar ook voor regionale diersoorten is plek ingeruimd.

roofvogelshowRoofvogelshow

Een van de hoogtepunten van een dagje GaiaZOO is de roofvogelshow in de GaiArena. Als je op de bovenste rijen zit, scheren de roofvogels rakelings langs je hoofd! In het begin nog een kleine buizerd, maar de vogels nemen al snel in grootte toe. Voor je het weet moet je bukken voor een arend of gier! Maar vrees niet, de valkeniers doen dit dagelijks en weten wat ze doen.

Klauteren en ravotten

GaiaZOO is méér dan een dierentuin. Je kunt er ook naar hartenlust spelen en klauteren. De DinoDome, een indoor speeltuin met dinosaurusthema, is een heus klimparadijs. Buiten kun je een ritje maken op de DinoCarrousel, de jungle verkennen tijdens de JungleTour, of ‘gewoon’ lekker spelen in de speeltuin.

Eten en drinken

Bij de in-/uitgang is er een koffiecorner waar je terecht kunt voor een drankje en iets ‘uit het vuistje’. Midden in het park is er een self-servicerestaurant: Plateau van Gaia. Hier kun je onder andere terecht voor een kop koffie met vlaai, versbelegde broodjes en complete menu’s. Buiten worden bij goed weer ijs en broodjes worst verkocht.

Openingstijden en entree

GaiaZOO is elke dag geopend vanaf 10.00 uur. In de herfst en lente is het park tot 17.00 uur open. In de winter tot 16.00 uur en ‘s zomers sluiten de poorten om 18.00 uur.

De prijzen van dagtickets variëren naargelang het seizoen en kunnen zelfs van dag tot dag verschillen. In principe geldt: hoe vroeger je boekt, des te hoger je korting. Plan je bezoekje aan GaiaZOO dus ruim vooruit en koop een e-ticket. Dat is altijd goedkoper dan een kaartje aan de kassa.

GaiaZOO leeuwenOp het moment dat wij dit schrijven, betaal je aan de kassa voor kinderen van 3 t/m 9 jaar 16,50 euro en voor kinderen van 10 jaar en ouder en volwassenen 20,50 euro. Maar in de webshop betaal je 16 euro respectievelijk 10 euro voor een e-ticket. Kinderen tot en met 2 jaar hebben gratis toegang.

Houd kortingssites als Groupon en SocialDeal in de gaten voor fikse kortingen op je dagentree.

Ben je van plan vaker naar GaiaZOO te gaan? Vanaf vier bezoekjes per jaar ben je met een jaarabonnement al snel voordeliger uit.

Parkeren

Parkeren op het eigen parkeerterrein van GaiaZOO kost 5 euro. Dat geld kun je je mogelijk besparen als je parkeert aan de straat parallel aan de Kerkradersteenweg, op loopafstand van de hoofdingang. Let er wel op waar je wel en niet mag parkeren!

Met Adrem naar GaiaZOO!

GaiaZOO biedt ook diverse mogelijkheden voor het organiseren van schoolreisjes, excursies en kinderfeestjes (vanaf 6 kinderen).

Heb je er in dat geval al eens aan gedacht een personenbus te huren voor je bezoek aan GaiaZOO? Dan hoef je niet met twee auto’s te reizen en hoef je ook maar voor één parkeerplaats te betalen. En de kinderen vinden het natuurlijk hartstikke leuk om met z’n allen in één busje te reizen! Lees hier meer over dagjes uit met Adrem.

Laat een reactie achter

Related Posts

private lease auto overnemen

Kun je de private lease van een auto overnemen?

Een private lease is een flexibele en kosteneffectieve manier om een ​​auto te gebruiken zonder het eigendom ervan te bezitten….

Lees meer »

Blauwe aut0

Wat is een hatchback?

Hatchbacks zijn een veel voorkomend gezicht op de wegen over de hele wereld. Waarschijnlijk heb je er onbewust al vele…

Lees meer »

Nijlpaard

Mag een nijlpaard mee in een huurauto?

‘Waarom vraag je dat?’   ‘Gewoon, omdat ik nieuwsgierig ben.’   ‘Denk je dat dat past: een nijlpaard in een…

Lees meer »