Top 5 redenen om particulier een auto te huren

Frits Pieper
03 nov 2016

Een auto of busje huren? Daar hebben mensen natuurlijk uiteenlopende redenen voor. Hier is onze top 5 redenen waarom particulieren bij ons een auto of busje huren. In willekeurige volgorde.

Meubelstuk vervoeren

Daar sta je dan op de parkeerplaats van de woonboulevard. Je hebt net een nieuwe bank, kast, tafel of ander meubelstuk gekocht, maar de aankoop past natuurlijk nét niet in je eigen auto.

Beter had je van tevoren een bestelauto of bestelbus kunnen huren. Voor kleinere meubelstukken heb je aan een kleine en voordeligste bestelauto al voldoende. Dat is vaak voordeliger en een stuk praktischer dan het lenen van een boedelbak.

Het slimst is het natuurlijk om van tevoren voor geschikt vervoer te zorgen, maar ook als je er achteraf pas achterkomt dat ‘het’ niet past, kun je nog een bestelauto of -busje huren.

Tip: wij hebben een vestiging op slechts 5 minuten rijden van de woonboulevard en IKEA in Heerlen.

Eigen auto is stuk of gestolen

Hè, wat vervelend nou! Je eigen auto is stuk en staat een paar dagen in de garage om gerepareerd te worden. Of nog vervelender: je auto is gestolen en je moet op zoek naar alternatief vervoer.

Nu kun je natuurlijk zolang de trein of bus nemen, maar laten we eerlijk zijn: eigenlijk kun je niet zonder het gemak van een auto. Een auto huren biedt dan uitkomst.

Met een huurauto behoud je je flexibiliteit tot je eigen auto weer gemaakt of terecht is. Want wees eerlijk: de kinderen naar school brengen, boodschappen doen en naar je werk rijden: dat gaat toch net wat makkelijker met een auto.

Het maakt niet uit hoe lang je je eigen auto moet missen, want je kunt een auto huren voor een paar uur, hele dag of week. Heb je een maand of langer vervangend vervoer nodig? Dan biedt shortlease uitkomst.

Verhuizing

Als je gaat verhuizen, kun je een professioneel verhuisbedrijf in de hand nemen, maar je kunt natuurlijk ook zelf verhuizen. Een van de dingen waar je dan aan moet denken, is het verhuisvervoer.

Voor het gros van de (particuliere) verhuizingen is een bestelbus de meest geschikte vorm van vervoer. Een stuk praktischer en voordeliger dan een vrachtauto, waar je bovendien een speciaal rijbewijs voor nodig hebt.

Tip: wij hebben diverse verhuiswagens in huis, van een bestelauto en kleine bestelbus voor het verhuizen van een studentenkamer tot onze grootste bestelbus met laadlift en liefst 20 m 3 laadruimte. Dat is genoeg voor de verhuizing van een compleet gezin.

Vakantie of dagje uit

Veel mensen kiezen voor een huurauto voor hun weekendje weg of (auto)vakantie. Bijvoorbeeld omdat de eigen auto te klein is en weinig bagageruimte biedt. Een ander vaak gehoord argument is dat mensen hun eigen (oude) auto niet meer vertrouwen om lange stukken mee te rijden.

Behalve een auto kun je ook een personenbus (voor 6 of 9 personen) huren. Handig als opa en oma meegaan of als je met twee gezinnen eropuit trekt. Naast weekendjes weg en langere vakanties wordt een personenbusje ook vaak gehuurd voor een dagje uit. Een bijkomend voordeel van een personenbusje is dat het flink wat bagageruimte biedt.

Als alternatief voor taxi

Een huurauto is in veel gevallen een voordeliger alternatief voor een taxi. Bijvoorbeeld als je iemand naar Schiphol moet brengen of daar moet ophalen. Als je een heel gezelschap (inclusief veel bagage) moet vervoeren, kun je beter een personenbus huren.


Heb jij ooit een auto of busje gehuurd? Wat was de reden daarvoor? Laat het ons in een reactie weten! Een auto of bestelbus huren in Echt en omgeving doe je bij Adrem! 

Laat een reactie achter

Related Posts

nieuwe auto inrijden

Moet je een nieuwe auto inrijden?

Nieuwe auto’s hebben een magische aantrekkingskracht; de glimmende lak, het frisse interieur en de belofte van probleemloos rijplezier. Maar voordat…

Lees meer »

gewicht auto trekken

Hoeveel gewicht mag mijn auto trekken?

Het is een vraag die menig autobezitter zichzelf stelt: hoeveel mag mijn auto eigenlijk trekken? Of je nu met een…

Lees meer »

beginners auto

De top 15 beste beginners auto’s

Het kiezen van je eerste auto is een spannende, maar soms overweldigende ervaring. Met zoveel opties op de markt kan…

Lees meer »