Top 3 redenen om zakelijk een auto of busje te huren

Frits Pieper
27 okt 2016

Naast particulieren bedienen we ook de zakelijke doelgroep. Bedrijven hebben uiteenlopende redenen om een auto of bus te huren. Wat volgt, is de top 3 redenen waarom zakelijke klanten bij ons een auto of busje huren.

1. Bedrijfsuitje of cursus

Leuk: het jaarlijkse team- of bedrijfsuitje staat voor de deur! Maar, uhm: hoe komen we daar?! In plaats van taxivervoer kun je als bedrijf natuurlijk ook ‘gewoon’ zelf een of meerdere auto’s of personenbusjes huren. Er is vast wel iemand die achter het stuur wil plaatsnemen. Zo besparen jullie op je budget en houden jullie geld over voor leukere dingen!

Ook handig als één of meer medewerkers ergens in het land op cursus moeten.

2. Tijdelijke vervoersbehoefte

Jullie bedrijf heeft te maken met een piekperiode, bijvoorbeeld door een onverwachte grote order of seizoensdrukte. Hoe het ook is: het eigen wagenpark voorziet niet in de vervoersbehoefte. Dan biedt autohuur uitkomst.

Als je als bedrijf langdurig of structureel behoefte hebt aan vervoer, is shortlease of het zelf aanschaffen van een bedrijfsauto of -bus misschien voordeliger.

3. Levertijd nieuwe bedrijfsauto

Een zeer specifieke reden – die we daarom apart willen benoemen – waarom je als bedrijf behoefte hebt aan tijdelijk vervoer, is de levertijd van een nieuwe bedrijfsauto.

De oude bedrijfsauto of -bus heeft er na jaren van trouwe dienst de brui aan gegeven. Of er is onlangs een nieuwe buitendienstmedewerker in dienst getreden die behoefte heeft aan eigen vervoer. Kortom: de hoogste tijd voor een nieuwe auto of bus.

Maar, het gekozen model is niet op voorraad en moet besteld worden. Wist je dat, afhankelijk van het model, de levertijd kan variëren van 3 tot 6 maanden of langer?! Ook als het gewenste model wel leverbaar is, gaan er vaak een paar dagen of week heen over het rijklaar maken. In die tijd heeft je (nieuwe) medewerker natuurlijk wél ‘gewoon’ vervoer nodig.

Autohuur of shortlease biedt uitkomst om de levertijd te overbruggen. Als je een maand of langer een auto of bus nodig hebt, is shortlease gunstiger. Je huurt dan langere tijd tegen een extra voordelig dagtarief. Wordt de nieuwe auto onverwacht eerder geleverd? Geen probleem: bij shortlease kun je per dag opzeggen.

Incidentele vervoersbehoefte

Naast tijdelijk vervoer, wat betrekking heeft op een aaneengesloten periode, onderscheiden we ook de behoefte aan incidenteel vervoer. Veel bedrijven, maar ook zzp’ers, hebben namelijk zo nu en dan een (representatieve) auto nodig.

Als je slechts af en toe behoefte hebt aan een auto, bijvoorbeeld een paar keer per maand, is het al snel voordeliger een auto (of bus) te huren dan zelf een bedrijfsauto aan te schaffen. In onze representatieve huurauto’s kom je bovendien altijd en overal goed voor de dag!


Huren jullie ook wel eens zakelijk een auto? Waarom precies? Deel het met ons en onze volgers in een reactie. Een (zakelijke) auto huren in Geleen en omgeving doe je bij Adrem! 

Laat een reactie achter

Related Posts

luxe huurauto

Met een luxe huurauto door het heuvelland

De vakanties komen er langzaam aan en dat betekent natuurlijk leuke uitstapjes, dagjes weg en vakanties. Om mooie plekken te…

Lees meer »

rijden met aanhanger

Tips voor het rijden met een aanhanger

Wanneer je op vakantie gaat, aan het verhuizen bent of simpelweg spullen moet vervoeren, kan het wel eens zijn dat…

Lees meer »

distributieriem

Een versleten of kapotte distributieriem herkennen

Iedere auto heeft een distributieriem. Deze bevindt zich meestal aan de voorkant van de motor. Distributieriemen staan onder veel stress…

Lees meer »