Goedkoop en gratis parkeren in Venlo

Nina Geuskens
13 jan 2023

Je hebt besloten om in het weekend een auto te huren. De eerste dag toer je door het Heuvelland en de dag erna besluit je een tussenstop in Venlo te maken. Na een middagje Toverland zoek je de binnenstad op om gezellig te uiteten. Maar dan komt de hamvraag: Waar kan je de auto gratis parkeren in Venlo? In deze blog lees je meer over de mogelijkheden van (gratis) parkeren in Venlo.

Kan gratis parkeren in Venlo?

Ja, er zijn een aantal plekken waar je in Venlo gratis kan parkeren.

  • P+R Van Laerstraat
  • Wieënpassage 43
  • Schepenenplein

Let wel op: de Wieënpassage bevindt zich in een blauwe zone, dus daar geldt een maximum parkeerduur van 2 uur en verplicht gebruik van de parkeerschijf.

Goedkoop parkeren in Venlo

Vaak staan de gratis parkeerterreinen al snel vol, maar er zijn nog een aantal andere plekken waar je goedkoop kan parkeren.

Parkeergarages

De uurtarieven verschillen per parkeergarage, met een tariefindicatie tot €2,60/uur. Hier kan je veilig parkeren en ben je binnen een mum van tijd in de binnenstad. Daarnaast kan je hier elektrisch opladen.

  • Q-Park Centrum Maasboulevard
  • Q-Park Maaswaard
  • Q-Park Roermondse Poort
  • Q-Park Nolensplein
  • Q-Park Blok van Gendt

Arsenaal en Maaskade

Wil je liever niet bij een van deze parkeergarages parkeren en ben je op zoek naar een goedkoper alternatief? Dan kan je beter terecht bij deze p-terreinen waar je kan parkeren tegen een afwijkend tarief. Tot 18:00 uur betaal je doordeweeks €1,90/uur en in het weekend €2,40/uur. Na 18:00 betaal je een tarief van €1,60/uur.

  • Arsenaal

 

  • Maaskade laag+hoog

Ma-vr          08:00 – 18:00: €1,90/uur,               na 18:00: €1,60/uur

Za-zo          08:00 – 18:00: €2,40/uur                na 18:00: €1,60/uur

 

Straatparkeren Venlo

Wil je liever toch langs de straat parkeren? Dat kan natuurlijk ook! Betaal gemakkelijk digitaal met alle parkeerproviders aangesloten bij Nationaal Parkeer Register (NPR). Het voordeel hiervan is dat je achteraf pas hoeft te betalen en dus niet vooraf in hoeft te schatten hoelang je geparkeerd zal staan.

Daar gelden de volgende tarieven:

Ma-vr           08:00 – 18:00: €2,70/uur

Za-zo           12:00 – 18:00: €2,70/uur

straat parkeren venlo

 

Bezoek Venlo

Een goede voorbereiding is het halve werk; nu je weet of parkeren in Venlo gratis is, kan je eindelijk jouw koffer en huurauto klaarzetten en vertrekken maar! Ben je er nog niet over uit welke personenauto jij dat weekend wilt huren? Lees dan deze 8 tips of neem contact op met ons. Zo weet je dat je binnen no-time een vervoermiddel hebt geregeld en niet hoeft stil te staan bij de vraag of je wel de weg op kan.

Related Posts

Met een automaat rijden in de sneeuw

Onze tips voor met een automaat rijden in de sneeuw

Met een automaat rijden in de sneeuw gaat net wat anders dan met een schakelwagen. Lees in deze blog hoe…

Lees meer »

Schade huurauto

Wat gebeurt er bij schade huurauto?

Schade huurauto, het zal je maar gebeuren. Het is waarschijnlijk het ergste wat je kan overkomen bij het huren van…

Lees meer »

Auto uit sneeuw krijgen

Met onze handige tips jouw auto uit sneeuw krijgen

Het winterseizoen kan prachtig zijn, met zijn sneeuw bedekte landschappen en het wintersport gevoel. Rijden in de sneeuw kan echter…

Lees meer »