Goedkoop of gratis parkeren in Venlo

Nina Geuskens
18 dec 2023

Je hebt besloten om in het weekend een auto te huren in Venlo, waarmee je dan ook de binnenstad gaat bezoeken. De speciaalzaken en het Limburgs Museum maken een bezoek aan de Limburgse stad meer dan waard. Zoals in alle grote steden rijst dan echter de vraag: waar kun je gratis parkeren in Venlo? Kun je gratis parkeren in Venlo aan de Maaskade? Op deze vragen en meer zal dit artikel antwoord geven. Wil je ook weten waar je gratis kunt parkeren in Valkenburg, lees het hier.

Waar kun je gratis parkeren in Venlo?

Venlo biedt diverse locaties waar u uw auto kosteloos kunt achterlaten. Deze plekken zijn vaak iets verwijderd van het centrum, maar bieden een uitstekende oplossing voor de budgetbewuste bezoeker. Een populaire locatie voor gratis parkeren is bijvoorbeeld het Kazerne terrein. Dit terrein aan de kant van Blerick bevat meerdere parkeerplaatsen en op Duitse dagen rijdt er zelfs een pendelbus naar het centrum van Venlo. Lopend ligt de parkeerplaats tien minuten van het centrum af. Zo’n P+W terreinen kent Maastricht bijvoorbeeld ook. Lees hier meer over parkeren in Maastricht. 

Uitzonderingen op de regel

Wanneer je een lichamelijke beperking hebt en je bent in het bezit van een gehandicaptenparkeerkaart, dan kun je gratis parkeren in de betaald parkeren zones en in de blauwe zone waar normaal slechts twee uur geparkeerd moet worden, zoals in Geleen.

Goedkoop parkeren in Venlo

In gemeente Venlo is het ingevoerd dat je moet betalen elke dag tussen 8 en 18 uur, wanneer je op straat wilt parkeren. Op donderdag moet je zelfs betaald parkeren tot 21 uur in verband met de koopavond in de binnenstad. Parkeren in Venlo is ook niet gratis op zondag. Dan geldt betaald parkeren van twaalf tot zes. In Venlo zijn er meerdere zones met verschillende kosten. Reken op €2.70 per uur om te parkeren in Venlo centrum met een dagtarief van €10.90. Rondom de binnenstad kun je met €2.40 per uur wegkomen en ongeveer €9.60 dagtarief. In het centrum van Venlo mag je grotendeels niet met de auto komen, wanneer de winkels open zijn en in de nachtelijke uren. Er is echter wel een deel van het centrum waar je wel mag komen en op straat mag parkeren.

Parkeerterreinen

Ontdek het gemak van parkeren in Venlo zonder het gedoe van het zoeken naar een plekje langs de straat. Kies voor de toegankelijkheid en het comfort van onze parkeerterreinen, die 24/7 open zijn en ook beschikbaar voor niet-abonnementhouders. Parkeer eenvoudig bij de gemeentelijke parkeerplaatsen door een ticket bij een van de automaten te halen. Bij Nedinsko, Molensingel, vind je een ruime parkeerplaats net achter het gemeentehuis, perfect gelegen in de schil rond het bruisende centrum. Ontdek ook de Maaskade Hoog, St. Urbanusweg, een ideale stopplaats als je het centrum wilt verkennen. En voor wie reist met de trein, is er de P+R Stationsplein (Q-Park) aan de Kaldenkerkerweg, waar parkeren verrassend voordelig is. Voor slechts €2,10 per uur of maximaal €10,65 per dag, parkeer je jouw auto veilig en voordelig. En als kers op de taart: reizigers met de trein betalen op de dag van reizen slechts €4,50 als dagtarief.

Parkeergarages

Er zijn in Venlo ook een aantal parkeergarages waar je de auto kunt parkeren. Wil je ook al lezen waar je kunt parkeren in Weert? Lees dan dit artikel. Bekijk bijvoorbeeld het Arsenaal (Q-Park) aan de Nassaustraat 59, met tarieven variërend van €1 per 21 minuten overdag tot €1 per 26 minuten ‘s nachts. In het weekend liggen de kosten iets hoger, maar het dagmaximum blijft betaalbaar op €14,60. Voor de milieubewuste chauffeurs, overweeg Blok van Gendt (Q-Park) op Valuasstraat 26a. Met 19 laadpunten onder 200 parkeerplaatsen, biedt het een goede kans om uw elektrische auto op te laden. Maaswaard (Q-Park) en Roermondsepoort (Q-Park) zijn ook uitstekende keuzes, elk met hun unieke kenmerken. Nolensplein (Q-Park), gelegen aan het Mgr. Nolensplein 50, is de grootste in Venlo met 760 plaatsen, hoewel het aantal laadpunten hier beperkter is. Tot slot is er Maasboulevard (Q-Park), gelegen aan Prinsessesingel 5. Dit is de duurste optie met tarieven tussen €0,70 en €1,00 per 15 minuten, maar het biedt 535 parkeerplaatsen en 15 laadpunten voor elektrische auto’s. Het maximale dagtarief is €18.

Related Posts

beginners auto

De top 15 beste beginners auto’s

Het kiezen van je eerste auto is een spannende, maar soms overweldigende ervaring. Met zoveel opties op de markt kan…

Lees meer »

private lease auto overnemen

Kun je de private lease van een auto overnemen?

Een private lease is een flexibele en kosteneffectieve manier om een ​​auto te gebruiken zonder het eigendom ervan te bezitten….

Lees meer »

Blauwe aut0

Wat is een hatchback?

Hatchbacks zijn een veel voorkomend gezicht op de wegen over de hele wereld. Waarschijnlijk heb je er onbewust al vele…

Lees meer »