Met een luxe huurauto door het heuvelland

Nina Geuskens
28 jun 2022

De vakanties komen er langzaam aan en dat betekent natuurlijk leuke uitstapjes, dagjes weg en vakanties. Om mooie plekken te bezoeken hoef je niet het land uit te gaan. Limburg is bijvoorbeeld een prachtige plek vol met cultuur, prachtige landschappen, een authentieke sfeer en gezelligheid. Je zou tijdens je vakantie dan ook een luxe auto kunnen huren in Limburg om de omgeving te verkennen. Zo kun jij op jouw eigen manier de landschappen, bijzondere plekken en de sfeer leren kennen. Bij Adrem Autoverhuur Limburg is het natuurlijk mogelijk om in Limburg een luxe auto te huren. Maar waar moet je nu eigenlijk heen rijden? En wat mag je nu echt niet missen wanneer je naar Limburg komt? Wij vertellen het allemaal in deze blog!

Een roadtrip door Limburg met een luxe auto

Limburg heeft enorm veel prachtige plekken die je kunt bezoeken. Hieronder zullen we er een aantal opsommen die je zeker niet mag vergeten.

Maastricht

Wanneer je een provincie gaat bezoeken, mag natuurlijk de hoofdstad zeker niet ontbreken. In dit geval is het de stad Maastricht, een stad die zeker de moeite waard is om te bezoeken. Het prachtige centrum met alle smalle straatjes, pleinen en prachtige gebouwen zorgt voor mooie uitzichten en een gezellige bourgondische sfeer. Ook de wijk genaamd Wyck en de Onze Lieve Vrouwenkerk mogen niet ontbreken tijdens een bezoek aan Maastricht. Daarnaast kun je er prima een dag vermaken met alle restaurants en winkels die er zijn. Wil je liever wat natuur zien? Ga dan eens langs de ENCI Groeve of de Sint Pietersberg. Kijk wel uit voor de bekende fietsstraten in Maastricht, waar je met aangepaste snelheden moet rijden. Lees in dit artikel meer over de regels van de fietsstraat. 

Epen

Ben je echt van plan om te gaan touren met jouw luxe huurauto in Limburg? Dan moet je zeker door Epen rijden. Je rijdt er langs de groene heuvels, rivierdalen en weilanden via slingerende weggetjes. Ook kun je prima de omgeving met een wandeling verkennen. Daarnaast zijn er een aantal winkeltjes en restaurants waar je iets kunt eten. Epen staat ook bekend om zijn vakwerkhuizen, deze zul je dan ook regelmatig voorbij zien komen.

Een ander bekend en prachtig dorpje in Limburg is Vijlen. Dit dorpje staat ook wel bekend als het hoogst gelegen dorpje van Nederland. Je kunt door het schilderachtige dorpje een goede wandeling maken of overnachten in één van de vakantieparken met prachtige uitzichten.

 

Vaals

Je hebt er waarschijnlijk al eens van gehoord maar ook en bezoekje aan het Drielandenpunt hoort bij een roadtrip door Limburg. Op de Vaalserberg, in Vaals, ligt het Drielandenpunt. Dit is ook wel de hoogste berg van Nederland. Deze kun je zowel oprijden als fietsen en lopen. Naast het Drielandenpunt is er ook een 35 meter hoge uitkijktoren genaamd Wilhelminatoren. Alleen het uitzicht van deze toren is het bezoek aan Limburg al meer dan waard. Ook kun je in de omgeving van het Drielandenpunt en Vaals heerlijk genieten op een terras van de rust, omgeving en het uitzicht.

Ongeveer een kwartiertje van Vaals ligt de Duitse stad Vaals. Het historische centrum waar je ook onder andere de Dom en het Grashaus kunt bezichtigen is zeker de moeite waard om de grens over te gaan. Daarnaast zijn er in de stad Aken ook genoeg winkels en restaurants.

Valkenburg

Naast de hoofdstad Maastricht is Valkenburg ook een van de bekendste en meest bezochte steden van de provincie. Tijdens je bezoek aan Valkenburg is er dan ook genoeg te zien en beleven. Het centrum bestaat voornamelijk uit smalle en gezellige straten waar je alleen maar terrassen vol met mensen ziet. Daarnaast staat Valkenburg bekend als een mergelstad en moet je zeker de grotten en Kasteelruïne hebben bezocht. Wil je even echt tot rust komen? Dan is er zelfs een kuuroord en wellness genaamd Thermae 2000.

 

Wil jij graag meer weten over het huren van een luxe auto in Limburg bij Adrem? Neem dan gerust contact met ons op via de website. Wij helpen je graag aan het geschikte vervoersmiddel. Daarnaast vertellen wij ook meer op onze website over vanaf welke leeftijd je een auto mag huren, het chiptekort in de auto-industrie en andere mooie bezienswaardigheden in Limburg die je zeker niet mag missen.

Related Posts

beginners auto

De top 15 beste beginners auto’s

Het kiezen van je eerste auto is een spannende, maar soms overweldigende ervaring. Met zoveel opties op de markt kan…

Lees meer »

private lease auto overnemen

Kun je de private lease van een auto overnemen?

Een private lease is een flexibele en kosteneffectieve manier om een ​​auto te gebruiken zonder het eigendom ervan te bezitten….

Lees meer »

Blauwe aut0

Wat is een hatchback?

Hatchbacks zijn een veel voorkomend gezicht op de wegen over de hele wereld. Waarschijnlijk heb je er onbewust al vele…

Lees meer »