Waarom moet ik een huurauto aftanken?

Frits Pieper
22 nov 2015

Als je een auto of bestelbus huurt, vragen wij je om de auto na afloop van de huur weer af te tanken. Sta je bij het tankstation, lees je: minimale afname 5 liter. Wat nu? Wel of niet de huurauto aftanken?

Fijn! Wegrijden met een volle tank

Het is prettig dat, wanneer je een auto ophaalt, deze al volgetankt is. Zeker als je haast hebt, is het vervelend als het lampje van de brandstof al na een paar kilometer gaat branden. Wij vragen onze klanten daarom om een auto na afloop van de huur weer vol te tanken. Waarom? Simpel: omdat jij het ook prettig vindt als je een volgetankte auto meekrijgt.

Kunnen jullie dat niet doen?

Natuurlijk kunnen wij de auto, nadat deze door jou is ingeleverd, ook gaan tanken. Deze service bieden wij ook aan. Dat kan alleen niet gratis. Wij vragen voor het aftanken van een auto € 9,- plus de kosten van de getankte brandstof.

En als ik weinig heb gereden?

Als je maar een paar kilometer hebt gereden, lijkt het onzin om te gaan tanken. Die paar euro die al uit de tank is, zie je toch niet op de brandstofmeter.

Jij ziet het misschien niet, maar de huurder na jou wel! Wij kennen het gemiddeld verbruik van onze huurauto’s. Als je merkt dat je veel meer brandstof moest tanken dan verwacht, is dat meestal de schuld van de vorige huurder. Daarom is het wel zo sociaal om een huurauto na gebruik af te tanken. Of anders eerlijk te vertellen dat je dat niet hebt gedaan – dan kunnen wij de auto alsnog vol tanken.

En die melding op de pomp?

De melding: “minimale afname 5 liter” heeft te maken met het ijken van de pomp. Hoeveelheden van minder dan 5 liter zijn niet gegarandeerd geijkt. In de praktijk kun je ook met je scooter 1 of 2 liter benzine tanken.

Je kunt dus zonder problemen de huurauto na gebruik weer aftanken. De volgende huurder zal je dankbaar zijn!

Bekijk onze tips over het kiezen van de beste huurauto.

Laat een reactie achter

Related Posts

25 jaar Adrem Autoverhuur én een nieuwe vestiging!

“Daarvoor moet je echt niet bij mij zijn,” staat er op de website van Adrem Autoverhuur onder de foto van…

Lees meer »

milieubewust rijden

Alles over milieubewust rijden

In onze snel veranderende wereld wordt milieubewust rijden steeds belangrijker. De impact van traditionele voertuigen op het milieu is aanzienlijk,…

Lees meer »

auto leasen zonder bkr check

Auto leasen zonder BKR

Bij het leasen van een auto komt vaak een BKR-check om de hoek kijken en je vraagt je misschien af…

Lees meer »